Zivatargóc Budapestnél – felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Napközben elsősorban a Dunántúlon hullhat jelentős mennyiségű csapadék. Néhol heves zivatar is lehet, viharos széllökésekkel és jégesővel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást és figyelmeztetést adott ki.

Az előrejelzés alapján kedden az északnyugati megyéket leszámítva szórványosan alakulhat ki zivatar, lokálisan felhőszakadás (25-35 mm), néhol viharos széllökés (60-70 km/h) és kisméretű jég kíséretében. Elsősorban a középső és az északkeleti megyékben kis eséllyel heves zivatar is előfordulhat (széllökés 80-90 km/h, jégátmérő 2 cm körül). A Dunántúlon jelentős csapadék várható: a 24 órás csapadékösszeg 20-30 mm között valószínű.

Az idokep.hu azt írja: a nap folyamán várhatóan az Adria felől több hullámban érnek majd el minket felhőszakadással kísért zivatarok. Nyugaton elkezd beszivárogni a hideg, így ott csak 20 fok körül, keleten néhány órás napsütésre és 25-27 fokra lehet számítani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Szerdától szombatig. Keleten, északkeleten is csökken a felhőzet, ott is megszűnik a csapadék. Ezt követően változóan felhős időre van kilátás, éjszaka foltokban köd képződhet. Szombaton ismét egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 10 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 17, 23 fokról 21, 25 fok közé emelkedik, majd az időszak végén nyugaton és északon 14, 20 fok közé esik vissza.

A front változik, a migrén marad. Gyenge hidegfronti hatás várható. Az erre fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, álmosságérzet jelentkezhet. Növekszik a szervezet görcskészsége, a trombózisveszély. A test pH értékének lúgosabb irányba eltolódása vizenyősebbé, ödémásabbá teheti a szervezetet. (hirado.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments