Ma kezdődnek a könyvtári napok: filmkészítés, nagyi – unoka gombfoci, könyves csereberélde, számmisztika

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2006-ban mind tartalmában, mind formájában egységessé alakította az Országos Könyvtári Napok eseményeit. Az eltelt hat esztendő bebizonyította, hogy az egymásra épülő, a társadalmi változásokra, az emberek érdeklődésére és igényeire fokozottabban figyelő programsorozat emberek sokaságának figyelmét képes a könyvtárakra irányítani a nagyvárosokban éppen úgy, mint a kistelepüléseken. A rendezvényhez a váci Katona Lajos Városi Könyvtár is csatlakozott.

Az idei évben az Összefogás programsorozat az Európai Unió  Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve 2012 eseményeihez kapcsolódik.

Vácon számos eseménnyel várják nem csak az időseket:

– Október 1-én, 17 órakor az áldozattá válásról lesz szó az idős korban.

– Kutyás történeteket hallgathatnak meg Kajlikné-Békési Márta kötetbemutatóján október 2-án 9 órakor a gyerekkönyvtárban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Október 2-án, 16 órakor a szülőket várják, akik gyermekeikkel együtt próbálhatnak ki egy angol nyelvű foglalkozást.

– Így készül – animációs filmek készítése egykor és ma: műhelybeszélgetés és vetítés az animációs film szerelmeseinek, október 2-án 17 órakor.

– Kirándulás Verőcére – Épített örökség a Dunakanyarban címmel helytörténeti kirándulásra hívják a Dunakanyar szerelmeseit. Vonattal mennek a részt vevők Verőcére, ahol a római kori emlékektől majd napjainkig ismerkednek a településsel.

– Mi köze a magyaroknak Asterix népéhez? Sicam Bharr legendája – Papp Mara kötetbemutatója lesz október 4-én 10 órakor.

– Kortalan Jazz koncertnek ad helyszínt a váci könyvtár, mivel október 1. a zene világnapja, ezen alkalomból olyan műfajt választottak, mely minden korosztályt megmozgat. A koncertre október 4-én 18 órakor kerül sor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

– Számmisztika a könyvtárban. Egyéni konzultáció számmisztikussal – október 5-én 14 órakor. Mindenki életében vannak nagy mérföldkövek – ezek a mérföldkövek számok köré szerveződnek és befolyásolják az életünket, hogy miként? Arra számmisztikus válaszol.

– Nagyi – Unoka rangadó, gombfocimeccs a könyvtárban október 6-án 10-től 12 óráig. Oktatással egybekötött meccsek a helyi klubtagok segítségével.

– Könyves csereberélde október 6-án reggel 9 órától 15 óráig – szíve szerint megválna könyvei egy részétől? Kinőtték a könyvespolcot? Mindet elolvasta már? Más könyvekre vágyik? A földszinti előtérben helyet biztosítanak a könyvtárban, hogy könyveitől megváljon, vagy éppen újakra tegyen szert. Amennyiben szeretne ebben a programban részt venni, az első emeleten a kölcsönző pultnál kérhet bővebb felvilágosítást, valamint jelezheti igényét október 1-ig!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A rendezvényekre mindenkit szeretettel vár a Katona Lajos Városi Könyvtár! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments