Ügyvédi közreműködéssel a nehéz helyzetbe került devizahiteleseknek is segít a váci Szent Anna Karitász

A rászorulóknak ingyenesen, másoknak is rendkívül kedvező feltételekkel segít az az ügyvédi iroda, amely a Váci Szent Anna Karitásszal együttműködve a nehéz helyzetbe került devizahiteleseket képviseli a bankokkal folyó tárgyalásokon. Becslésük szerint Vácott és környékén több ezer olyan család van, amely már nem, vagy nehezen tudja fizetni hitelét, miközben a pénzintézetek az elmúlt években indokolatlanul emelték a törlesztőrészleteket. Elmondták: ha már végrehajtási szakban van a dolog, a folyamatot akkor is meg lehet állítani.

Tomori Pál, a karisztászcsoport vezetője a csütörtök reggeli sajtótájékoztatón elmondta: már régóta keresték a lehetőségét, hogy segítsék a devizahiteleseket. Dr. Juhász Béla és dr. Rosta Zoltán ügyvédek vállalták, hogy velük együttműködve a szegényebb családoknak ingyen, csak az esetleges per tényleges költségeit felszámolva dolgoznak, míg másoknak is rendkívül kedvező munkadíjat ajánlanak és csak a per megnyerése után kérnek részt a bank által visszafizetendő összegből.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Dr. Juhász Béla arról beszélt, hogy a Kúria – a korábbi Legfelső Bíróság – nemrég szokatlan módon nyilvánosságra hozta és számos érintett szervezetnek megküldte azt a döntéselőkészítő anyagot, amely a devizehatilekkel kapcsolatos úgynevezett jogegységi nyilatkozat szempontjait tartalmazza. Ha a legfőbb bírói fórum meghozza döntését, az valamennyi bíróságra kötelező érvényű lesz a devizahiteles perek esetén.

Dr. Rosta Zoltán már a tapasztalatokról beszélt. Érdekes előadását teljes terjedelmében itt hallgathatják meg:

dr. Rosta Zoltán a rossz helyzetbe került devizahitelesek megsegítésének lehetőségeiről

Kérdésünkre a sajtótájékoztatón elhangzott: érdeklődni a Szent Anna Karitásznál lehet az interneten, a Facebookon, vagy az irodájukban (telefonszámuk: 30/949-0745, email: tomoripvac@gmail.com). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments