Tíz rendőrkapitány szombattól már nem kapitány: váratlan vezetőváltás Dunakeszin is

Tíz rendőrkapitány vezetői megbízását vonták vissza szombati hatállyal – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg az ORFK-t, hogy pénteken a dunaújvárosi és a szombathelyi rendőrkapitány vezetői megbízásának visszavonása vált nyilvánossá. Szeptember 15-i hatállyal a balassagyarmati, a dunaújvárosi, az egri, az esztergomi, a fonyódi, a füzesabonyi, a siklósi, a szigetszentmiklósi, a szombathelyi és a dunakeszi rendőrkapitányok vezetői megbízását vonták vissza – olvasható az ORFK kommunikációs szolgálata által az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

Közölték, az új vezetők kinevezéséig a kapitányságvezetők helyettesei irányítják az érintett rendőrkapitányságokat. A tájékoztatás szerint Pintér Sándor belügyminiszter (képünkön) utasítására az ORFK vezetője a rendőrség helyi szervei tevékenységének értékelése alapján felülvizsgálta „a leggyengébben teljesítő rendőrkapitányságok vezetőinek vezetői alkalmasságát”.

Az országos rendőrfőkapitány, illetőleg a budapesti és a megyei rendőrfőkapitányok már a szervezeti értékelés folyamatában visszavonták a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. és XII. kerületi, a szentendrei és a zalaegerszegi rendőrkapitányság vezetőjének vezetői megbízását – írták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Kifejtették, hogy a szervezetek értékelése során a szubjektív biztonságérzetet leginkább befolyásoló mutatókat vették figyelembe, egyebek mellett az egy hivatásosra jutó nyomozások és az eredményes nyomozások számát, a nyomozáseredményességi mutatót, a nyomozások időszerűségét, a felderítési eredményességet a tulajdon elleni szabálysértéseknél, az egy hivatásosra jutó szándékos bűncselekményen tetten értek számát, a személyi sérüléses közlekedési balesetek számának változását, valamint az önkormányzatok véleményét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments