Kajak-kenu: Petró Ádám maratoni világbajnok!

Mindhárom egyes számot megnyerték, és összesen hat érmet nyertek a magyarok a római maratoni kajak-kenu-világbajnokság  nyitányán az ifjúságiak versenyeiben. A viadal honlapja szerint a férfi kajakosoknál a váci Petró Ádám győzött, Havas Balázs harmadik lett, a nőknél Takács Tamara nyert, mögötte Horváth Noémi ért célba, míg kenuban Bodonyi Andrásé lett az arany-, Varga Patriké pedig a bronzérem.

Petró Ádám, a tizenhét éves fiatalember a Váci Hajó SE-ben kezdte versenyzői pályafutását, edzője Babella László. Ádám végig az élmezőnyben, egy négyes bolyban haladt Havas Balázzsal, egy argentin és egy dán versenyzővel. Az első kör után a negyedik volt, majd feljött a második helyre. Az utolsó kört is ebben a pozícióban kezdte. A hajrá fantasztikusan sikerült a váci fiúnak, nagy erővel húzott el a többiektől, végül az argentin versenyzőt közel hét másodperccel megelőzve világbajnok lett!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A viadalon a szintén váci Boros Adrián futamában 15. lett és ezt az eredményt érte el a felnőtt kajak párosoknál a szintén váci Noé Bálint, Noé Milán duó is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments