A mélygarázzsal kapcsolatos vita folytatódik: a volt polgármester visszamutogat utódjára is

Legutób beszámoltunk róla, hogy az elmúlt csütörtöki testületi ülés előtt a magukat a mélygarázs károsultjainak nevező civilek petíciót adtak át a városvezetésnek, követelve a térfelszín azonnali megnyitását. A városháza előtt ott volt Bóth János (képünkön) korábbi polgármester, szocialista frakcióvezető is, akit szintén bíráltak a demonstrálók.

Az eset után, még csütörtökön közleményt adott ki a városháza, emelyben egyebek között azt írják: “Vác város 2011. évi teljes parkolási bevétele 48 millió 409 ezer forint volt összesen. Ezzel szemben a korábbi vezetés (dr. Bóth János) által aláírt bérleti szerződés évi 210 millió forintot határozott meg, valamint a beruházó által benyújtott költségszámítás további 28 millió 667 ezer 255 forint éves összes költséggel számol. Ez éves szinten közel 240 milliós kötelezettséget rótt a városra, miközben a várható parkolási bevételek az egész városban sem érik el az 50 milliós határt.”

A közleményre reagfált a megszólított, Bóth János is. ”Emlékeznek még arra, hogy ki ígért 1,4 milliárdért mélygarázst (csökkentett műszaki tartalom mellett jelenleg is 1,95 milliárdot szavazott meg a jelenlegi testület a mélygarázs bekerülésére)? Emlékeznek arra, hogy ki állította le 2010-ben engedélyek megtagadásával a majdnem kész beruházást? Ki akadályozta meg már 2010-ben a szükséges kisajátítást?  Mindez a Fördős-Tomori vezette Jobboldali Összefogás Frakció és az MSZP-t eláruló Ferjancsics ámokfutása, ma még felmérhetetlen károkozása.  Politikai ügyet  kreáltak a mélygarázsból hazugsággal és többségükkel visszaélve” – írja közleményében a volt polgármester, majd így folytatja: “A most össze-vissza citált számítások sok éve ismertek, mert nekünk nem volt titkolni valónk. Csak érteni kellene a számításokhoz, a kalkulációhoz, a 20 éves időhorizonthoz. Nem pedig dilettáns módon manipulálni az embereket, összekeverve a felszíni és a felszín alatti parkolást.”

A hétvégén sem csitultak az indulatok, Bóth János közleményére Ferjancsics László reagált. “Mert nem kellene felednie, hogy 2006 nyarán mint alpolgármestert kért meg távozásra (másodmagammal) hivatali helyiségéből, miután a mélygarázs témáját felvezető cég képviselőjének – még bármiféle döntés előtt – keresztkérdéseket tettem fel… Remélem, hogy a mai városvezetés sikerrel jár a mélygarázzsal kapcsolatos tárgyalásokon, bár ebben egyre kevésbé hiszek. Sajnos. Mégis, szurkolok nekik!” – írja a volt alpolgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

5 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments