A magyar kézműipart ünnepelte az IPOSZ – elismerő oklevelet kapott a Váci Napló is

A Magyar Kézművesség Napja alkalmából rendezett ünnepségen Németh László, az IPOSZ elnöke köszöntőjében kiemelte: a magyar kézművesség társadalom- és gazdaságszervező ereje évszázadokon átívelő tény. Az IPOSZ azért küzd, hogy az általa képviselt gazdasági erő súlyának megfelelő mértékben vehessen részt a gazdaságpolitika alakításában.

Az ünnepségen az IPOSZ elnöki testülete döntése alapján újságírók, szerkesztőségek, háttérben dolgozó munkatársak magas színvonalon végzett munkájának elismeréseként „Kézműipar Szolgálatáért” oklevelet adtak át a Duna Televízió Zrt.-nek, a Magyar Távirati Iroda (MTI) Gazdasági Szerkesztőségének, a Lánchíd Rádiónak, a Hajdú-Bihari Naplónak, a Kelet-Magyarországnak, a Somogyi Hírlapnak és a Váci Naplónak.  

A szerkesztőség nevében Furucz Zoltán főszerkesztő vette át a kitüntetést Németh Lászlótól, az IPOSZ elnökétől.

Egyéni kitüntetést kapott a közmédia két munkatársa, Pekár Erzsébet, a nemzeti hírügynökség újságírója, Szilágyi Béla, az M1 Híradójának kiemelt szerkesztője, Tremmer Tamás, a Veszprémi Napló újságírója, Sztanity Barbara, a Kisalföld munkatársa.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete a „Kézműipar Szolgálatáért” elismerést kapta.

Az ünnepségen átadták a IPOSZ Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szobafestő-Mázoló és Tapétázó Országos Ipartestülettel közösen kialakított 80 órás felnőttképzés keretében megszerezhető OKJ-s építményszigetelő szakképesítést igazoló bizonyítványt 19 gyakorló iparosnak, akik víz-, hő- és hangszigetelési ismereteket szereztek, amelyeket az energiahatékonyságot segítő beruházásokon tudnak hasznosítani. (MTI) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments