Alig több mint fél óra: négy döntés született

A viharkárok enyhítése miatt benyújtandó vis maior pályázat miatt hívott össze rendkívüli testületi ülést Fördős Attila (KDNP) polgármester csütörtök délutánra. A tanácskozáson ezenkívül még három témában hozott döntést a grémium, melyben ezúttal Bóth János (MSZP) nem foglalt helyet.

A napirendet egyhangúlag elfogadta a testület, majd a Váci Világi Vigalom utolsó napján történt viharkárok enyhítésére benyújtandó pályázatot is mindenki támogatta.

A két testvérvárosi meghívás tárgyalása előtt Bánhidi Péter (Fidesz) kért szót, aki azt javasolta, hogy hozzák nyilvánosságra, hogy milyen utazásokra mennyit költ a város, és ha lehet az ilyen jellegű költségek felét mindig a képviselők állják. A javaslatot a városatya lakossági megkeresésre tette. A grémium azonban nem támogatta azt.

Végül mind a dubnicai, mind pedig a técsői utazásra megszavazták a kiutazó delegáció tagjait, majd meghallgatták Kis Domonkos Márk színművészt, aki a Visegrádi Négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) országai részvételével jövő nyárra egy nemzetközi színházi találkozót szeretne szervezni. A találkozó a városnak nem jelentene anyagi megterhelést – hangzott el, mivel a Visegrádi Négyek kulturális alapjából szeretne támogatást nyerni a szervező. A város elvi hozzájárulását megkapta a rendezvény.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A testület legközelebb szeptember 20-án ül össze. (munkatársunktól) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments