Kanyó Zsoltot köszöntötték a paralimpiára utazása előtt

A Mozdulj Közhasznú Egyesület augusztus 23-án tartotta azt a rendezvényét, amelynek apropója a válogatott paraatlétáink közelgő londoni indulása volt. A csütürtöki eseményen ott volt Kanyó Zsolt váci olimpikon is.

– A rendezvény célja kettős – mondta dr. Tálos Marianna, az egyesület elnöke. – Ezen a délutánon szeretnénk köszönetet mondani annak a sok-sok embernek, akik Kanyó Zsolt válogatott gerelyhajítónk paralimpiai felkészülését segítették, az egyesületünk által indított adománygyűjtő akciónk során.Másrészt ezzel az ünnepséggel szeretnénk tiszteletünket kifejezni válogatott parasportolóinknak, akik a küzdelmes kvalifikációs versenysorozatok után hazánkat képviselik a 14. paralimpiai játékokon Londonban.

A rendezvényen többen köszöntették az egybegyűlteket. Dr. Litavecz Anna, Szekeres Pál helyettes államtitkár kabinetfőnöke üdvözölte a sportolókat, majd Béres Alexandra fitness világbajnokunk gratulált nekik. A váci Reménység SE színeiben Mikulai Dániel mondta el gondolatait, majd Lakatos István, a Budapest Sportiroda képviselője következett. Szót kaptak sportolóink is, Kanyó Zsolt köszönet nyilvánítása után Beer Miklós váci megyéspüspök üzenetét olvasta fel a jelenlévőknek. Orbán Csaba válogatott maratoni futónk felszólalása után az Aranytíz Kúlturház igazgatónője emlékajándékkal készült paraatlétáinknak, végül Nagy Ilona látássérült költőnő erre az alkalomra írt versét szavalta el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

– A délután támogatóinknak köszönhetően vendéglátással zárult, ahol alkalom nyílt baráti beszélgetésekre is. Ezzel a nappal az egyesület adománygyűjtő akciója lezárult, közösen szurkolunk sportolóinkért és természetesen Kanyó Zsoltért! – mondta az elnök. – Közösen kell megtanulni, hogy napjainkban nem az az erős, aki másoktól elvesz, hanem aki ad – ha mást nem legalább esélyt! – tette hozzá.

A városszerte ismert és népszerű fiatalembernek egy súlyos baleset következtétem eltörött a gerince, azóta kerekesszékben éli az életét. “Szeretném Önöknek bemutatni, hogy sok balszerencse után is van gyönyöru és szép élet. De csak abban az esetben, ha az embernek sikerül megtalálnia célját megváltozott életében!” – írta korábban egy honlapon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

A londoni útért Zsolnak nagyon meg kellett szenvedni, nem minden versenye sikerült úgy, ahogy szerette volna. Végül július közepén érkezett a jó hír: Zsolt is indulhat az augusztus 29-én kezdődő londoni paralimpián, így a magyar csapat létszáma 34 főre bővül. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) akkor jelentette be, hogy a váci fiatalembernek ugyan nem sikerült elérnie a kvótaszerzéshez szükséges A szintet, de a Magyarországnak biztosított szabadkártyát az MPB az európai ranglistát vezető, a világranglistán harmadik sportolónak adta.

Négy éve, Pekingben egy arany- és öt bronzéremmel zártak a magyarok. Londonban az elmúlt évi világversenyek eredményei és az aktuális világranglisták alapján nyolc-tíz érem megszerzésében bízik az MPB. (munkatársunktól) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments