Kiderült, mennyi lehet a váci parkolásban a díjkülönbség

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Gyors ütemben változnak a város közlekedési kapcsolatai és hasonló tempóban zajlik a belső utakon is az átalakulás. Az M2-es autóút szélesítése, a mélygarázs befejezése és ezzel együtt a parkolási rend újragondolása, valamint a Kosdi úti körforgalom folyamatos feladatokat ad egyrészt a képviselőtestületnek, másrészt a polgármesteri hivatal szakembereinek.

Fördős Attila polgármester szerint a vasútállomás korszerűsítése és a zónázó menetrend bevezetése jelentősen meggyorsította az utazást Vác és Budapest között, de ez csak részben tehermentesítette a közutakat. Ráadásul hivatalos statisztikai adatok szerint az elmúlt évtizedekben megtöbbszöröződött az országban – és így bizonyára Vácon is – a gépkocsik száma, s ez olykor megoldhatatlannak látszó feladatok elé állítja a döntéshozókat.

Olvasd tovább

Útlezárások lesznek a Posta-parknál és a mélygarázsnál

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A váci polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a mélygarázs térfelszíne és Posta park útfelújításának munkálatai miatt forgalomkorlátozás kerül bevezetésre az érintett útszakaszokon. A kivitelezési munkálatok szeptember 22-től kezdődnek, és várhatóan hét hétig tartanak majd.

A forgalomkorlátozás érinti a Posta parkot, a Görgey utcát, a Zichy Hippolyt utcát, a Piac utcát. Az ingatlanok megközelíthetősége lehetőségek szerint  továbbra is biztosított lesz.

Olvasd tovább

Karácsonyi ajándék lehet a váciaknak a mélygarázs

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Néhány napja megkezdődtek a mélygarázs befejező munkálatai, a  határidő november vége. Így minden esély megvan rá, hogy csaknem tíz év után december végére használatba vegyék az autósok a többszintes építményt, amelyben összesen 299 parkolóhely található.

Pető Tibor alpolgármester (Fidesz) és Kovács Ágnes, a városrész önkormányzati képviselője (Fidesz) kedden délelőtt sajtótájékoztatón mondott köszönetet a város polgárainak a türelemért és mindazoknak, aki tevőlegesen is hozzájárultak ahhoz, hogy elérkezett végre az átadás előkészítése. A Váci Napló kérdésére elmondták: decemberben átalakul a felszíni parkolás rendszere is, a mélygarázs megnyitásával egy időben több helyen megállni tilos és behajtani tilos táblákat helyeznek majd ki a belvárosban.

Olvasd tovább

Tizenhárman vennék meg a Karacs Teréz Kollégium épületét

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Nemrég eladásra hirdette a volt Karacs Teréz Kollégium épületét a város önkormányzata. Múlt héten csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatón elhangzott: 13 érdeklődő jelentkezett a felhívásra.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, pályáztatásra írta ki a volt Karacs Terét Kollégium épületét a testület, mivel volt érdeklődő az épület megvásárlására.  A pályázatokat a négyszintes épületre augusztus 21-ig lehetett benyújtani, és mint az Fördős Attila (Fidesz-KDNP) polgármester szavaiból kiderült, akadtak is bőven.

Olvasd tovább

Védett épületek támogatási pályázata

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága a védett épületek felújításának támogatási rendszeréről szóló 34/1992.(X19.) számú önkormányzati rendelet alapján 2017. évre pályázatot hirdet védett épületek, valamint védett területen álló, de védelem alatt nem álló épületek felújításának, korszerűsítésének, külső és az ezzel összefüggő belső helyreállítás esetén a külső homlokzat domináns elemeinek leginkább megfelelő állapot szerinti helyreállításának anyagi támogatására.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. szeptember 1. A pályázatot a polgármesteri hivatalban a főépítész csoport irodáján kell leadni.

Olvasd tovább

Húsz éves a kapcsolat Székelyudvarhely és Vác között

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A jubileumi vigalom jó alkalmat adott arra is, hogy Székelyudvarhely és Vác megerősítse, az immáron 20 éve kötött testvérvárosi szerződést. A települések polgármesterei vasárnap délelőtt újra aláírták a dokumentumokat.

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere beszédében felhívta a figyelmet, hogy ezt a kapcsolatot élővé az emberi kapcsolatok teszik.

Olvasd tovább

Forgalomkorlátozások a XXV. Váci Világi Vigalom ideje alatt

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A július 21-23-ig tartó XXV. Váci Világi Vigalomhoz kapcsolódóan több helyen útlezárásokra, átmeneti parkolási tilalomra, buszjárati útvonal változásokra kell számítani – részben már szerdától kezdődően.

Július 19-én szerda 20 órától a Köztársaság úton a Március 15. tértől a Petróczy utcáig gépjármű megállási tilalom lép érvénybe. A központi piac július 20-tól gépjárművel csak a Káptalan utca felől közelíthető meg. A Káptalan utcából a mélygarázs lejárat – Posta park útvonalon lehet kihajtani.

Olvasd tovább

Tíz alkalomra szóló kedvezményt ad az önkormányzat

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A nemzet sportban és kultúrában élenjáró városában újabb családbarát döntést hozott nemrég a képviselőtestület. Ennek értelmében a nyári szünidő alatt jelentős kedvezményt adnak számos városi intézményben – áll a városháza közleményében.

Az önkormányzat ugyanis támogatja, hogy a július 1-től augusztus 31-ig terjedő időszakra 10 alkalommal 50 százalékos kedvezményt kapjanak a gyermeküket egyedül nevelő szülők és gyermekeik a Váci Sport Közhasznú Nonprofit Kft. saját szervezésű (váci sportcsarnok, váci stadion, váci strand), valamint a Madách Imre Művelődési Központ rendezvényein.

Olvasd tovább

Közmeghallgatás tartanak júliusban a városházán

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 54. §-a alapján Vác Város Önkormányzat Képviselőtestülete július 13-án, 17 órakor közmeghallgatást tart, ahol a város polgárai közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.

A közmeghallgatás helye: Vác, városháza I. emelet 125. számú terme. A közmeghallgatásra Vác Város Önkormányzat Képviselőtestületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2012. (III.22.) számú önkormányzati rendelet 43. §-a az irányadó, mely letölthető a www.vac.hu honlap dokumentumtárából.

A képviselőtestület minden érdeklődőt tisztelettel vár. ♦

Aláírták, kifizették: már a városé a mélygarázs (HANG)

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Hétfőn aláírták a Raiffeisen Bankkal az adásvételi szerződést, kedden pedig átutalta a mélygarázs vételárát a város – jelentette be az örömteli hírt Fördős Attila polgármester a szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. Az önkormányzat a kormánytól korábban kapott mintegy 2 milliárd forintból 1 milliárd 675 millió forintot utalt át nettó vételárként, a fennmaradó pénzből pedig a létesítmény befejezését finanszírozzák.

A Váci Napló kérdésére a városvezető elmondta: azonnal beindítják a gépezetet, s a tervezés után hamarosan kiírják a közbeszerzési pályázatot. Ily módon a számítások szerint november végére, de az idén mindenképpen megnyitják a váciak előtt a mélygarázst. Ezzel egy időben várhatóan ismét fizetőssé válik a felszíni parkolás.

Olvasd tovább