Hétfőn megnyitották a mélygarázst, januártól fizetős

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Hétfőn érkezett el a várva várt nap: koradélelőtt kis ünnepség keretében megnyitották a volt csirkepiac helyén épült mélygarázst. A parkolás ott egyelőre ingyenes, de január 1-től fizetős lesz. A felszínen pedig az ünnep miatt január 2-án kezdődik a fizetős időszak.

Fördős Attila polgármester avató beszédében részletesen szólt az elmúlt évek történéseiről. Hangsúlyozta: a városvezetés mindvégig kitartott álláspontja mellett, hogy csak olyan megállapodást hajlandó aláírni, amely a legmesszebbmenően figyelembe veszi az itt élők érdekeit. Végül a kormány segítségével sikerült megvásárolni a létesítményt.

Olvasd tovább

Jó hír: hétfőn megnyílik végre a mélygarázs

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ December 11-én  hétfőn délelőtt megnyílik a sorompó az autósok előtt a Piac utcai mélygarázsban. Így már a karácsonyi vásárba érkezők is kényelmesen megállhatnak a háromszintes, több száz férőhelyes parkolóban, amely év végéig díjmentesen használható.

A legnagyobb forgatagban, a téli vásár idején még ingyen térhetnek be az autósok a felszín alatti parkolóba, amely éjjel-nappal használható lesz – áll a városháza közleményében.

Olvasd tovább

Január 2-án nyit a mélygarázs, 200 forint egy óra

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Egy évtizede húzódó probléma megoldását jelentheti a hamarosan megnyíló mélygarázs. A szükséges javítások után ezekben a napokban már az üzemeltetést készítik elő a szakemberek – olvasható a városháza közleményében. 

Az üresen álló mélygarázs az elmúlt évek alatt állagmegőrzésen, karbantartáson nem esett át, több helyen a víz is beszivárgott. Ezeket a hibákat kijavíttatta az önkormányzat az állami támogatásból a vásárlás után megmaradt összegből.

Olvasd tovább

Partnerségi egyeztetésre szólít a városháza

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Közzétette Vác Város Településképi Rendeletének tervezetét partnerségi véleményezés céljából a városháza. A Települési Arculati Kézikönyv és a Településképi Rendelet tervezeteivel kapcsolatban a Madách Imre Művelődési Központban november 17-én 16 órakor lakossági fórumot tartanak.

„A véleményeket szíveskedjenek levélben, vagy elektronikus úton a foepitesz@varoshaza.vac.hu címre november 23-i beérkezéssel megküldeni” – olvasható a felhívásban a városháza honlapján, ahol a tervezetek is megtalálhatók és elolvashatók.

Olvasd tovább

Kiderült, mennyi lehet a váci parkolásban a díjkülönbség

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Gyors ütemben változnak a város közlekedési kapcsolatai és hasonló tempóban zajlik a belső utakon is az átalakulás. Az M2-es autóút szélesítése, a mélygarázs befejezése és ezzel együtt a parkolási rend újragondolása, valamint a Kosdi úti körforgalom folyamatos feladatokat ad egyrészt a képviselőtestületnek, másrészt a polgármesteri hivatal szakembereinek.

Fördős Attila polgármester szerint a vasútállomás korszerűsítése és a zónázó menetrend bevezetése jelentősen meggyorsította az utazást Vác és Budapest között, de ez csak részben tehermentesítette a közutakat. Ráadásul hivatalos statisztikai adatok szerint az elmúlt évtizedekben megtöbbszöröződött az országban – és így bizonyára Vácon is – a gépkocsik száma, s ez olykor megoldhatatlannak látszó feladatok elé állítja a döntéshozókat.

Olvasd tovább

Útlezárások lesznek a Posta-parknál és a mélygarázsnál

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A váci polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a mélygarázs térfelszíne és Posta park útfelújításának munkálatai miatt forgalomkorlátozás kerül bevezetésre az érintett útszakaszokon. A kivitelezési munkálatok szeptember 22-től kezdődnek, és várhatóan hét hétig tartanak majd.

A forgalomkorlátozás érinti a Posta parkot, a Görgey utcát, a Zichy Hippolyt utcát, a Piac utcát. Az ingatlanok megközelíthetősége lehetőségek szerint  továbbra is biztosított lesz.

Olvasd tovább

Karácsonyi ajándék lehet a váciaknak a mélygarázs

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Néhány napja megkezdődtek a mélygarázs befejező munkálatai, a  határidő november vége. Így minden esély megvan rá, hogy csaknem tíz év után december végére használatba vegyék az autósok a többszintes építményt, amelyben összesen 299 parkolóhely található.

Pető Tibor alpolgármester (Fidesz) és Kovács Ágnes, a városrész önkormányzati képviselője (Fidesz) kedden délelőtt sajtótájékoztatón mondott köszönetet a város polgárainak a türelemért és mindazoknak, aki tevőlegesen is hozzájárultak ahhoz, hogy elérkezett végre az átadás előkészítése. A Váci Napló kérdésére elmondták: decemberben átalakul a felszíni parkolás rendszere is, a mélygarázs megnyitásával egy időben több helyen megállni tilos és behajtani tilos táblákat helyeznek majd ki a belvárosban.

Olvasd tovább

Tizenhárman vennék meg a Karacs Teréz Kollégium épületét

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Nemrég eladásra hirdette a volt Karacs Teréz Kollégium épületét a város önkormányzata. Múlt héten csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatón elhangzott: 13 érdeklődő jelentkezett a felhívásra.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, pályáztatásra írta ki a volt Karacs Terét Kollégium épületét a testület, mivel volt érdeklődő az épület megvásárlására.  A pályázatokat a négyszintes épületre augusztus 21-ig lehetett benyújtani, és mint az Fördős Attila (Fidesz-KDNP) polgármester szavaiból kiderült, akadtak is bőven.

Olvasd tovább

Védett épületek támogatási pályázata

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága a védett épületek felújításának támogatási rendszeréről szóló 34/1992.(X19.) számú önkormányzati rendelet alapján 2017. évre pályázatot hirdet védett épületek, valamint védett területen álló, de védelem alatt nem álló épületek felújításának, korszerűsítésének, külső és az ezzel összefüggő belső helyreállítás esetén a külső homlokzat domináns elemeinek leginkább megfelelő állapot szerinti helyreállításának anyagi támogatására.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. szeptember 1. A pályázatot a polgármesteri hivatalban a főépítész csoport irodáján kell leadni.

Olvasd tovább

Húsz éves a kapcsolat Székelyudvarhely és Vác között

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A jubileumi vigalom jó alkalmat adott arra is, hogy Székelyudvarhely és Vác megerősítse, az immáron 20 éve kötött testvérvárosi szerződést. A települések polgármesterei vasárnap délelőtt újra aláírták a dokumentumokat.

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere beszédében felhívta a figyelmet, hogy ezt a kapcsolatot élővé az emberi kapcsolatok teszik.

Olvasd tovább