MSZP: harcolni fognak az OLAF-jelentés megismeréséért

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A deákvári KRESZ-parkban tartott sajtótájékoztatót Bóth János és Kiss Zsolt MSZP-s önkormányzati képviselő. A téma az OLAF-jelentés volt, amely akár a váci közvilágítás fejlesztését is érintheti.

Mint azt a két képviselő hangsúlyozta, szeretnék, ha mielőbb megismerhetnék a jelentés részleteit és tisztázódna, hogy Vác is érintett-e az ügyben.

Olvasd tovább

Kerékbilincset kaphatnak a főtéren parkoló autók

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Mivel fontos szempont volt a fizetős parkolás visszaállításánál, hogy a város a bevételekből fogja finanszírozni a kiadásokat, ezért várhatóan újabb utcákat vonnak be a jelenleg érvényes rendszerbe – jelentette be Fördős Attila polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. A városvezető beszélt arról is, hogy március elején újabb két süllyedő oszlop beépítésével gyakorlatilag teljesen lezárják a főteret, bár a buszok továbbra is áthaladnak majd a Március 15. téren.

Március 2. és 4. között három helyen lesz útlezárás. A Rév köztől az Althann utcáig a süllyedő oszlopok telepítése miatt nem hajthatnak be az autósok. Ebben a három napban a buszok is elkerülik a főteret – hangzott el. Ugyanakkor a Báthori utca és a Konstantin tér között közműépítés, míg a Petőfi utcában földkábel-fektetés miatt lesz forgalomkorlátozás.

Olvasd tovább

Csütörtöktől már fizetős a parkolás a városban

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Holnaptól, február 1-jétől fizetős lesz Vácott a parkolás. A hír senkit sem érhet meglepetésként, hiszen már decemberben bejelentették, hogy a mélygarázs megnyitása után visszaállítják a fizetős rendszert. Az eredetileg január 1-jei határidőt nem sokkal később február 1-re tolták el.

A legfontosabb tudnivalókról már beszámoltunk, de érdemes feleleveníteni ezeket. Újdonság például, hogy 10 forintért 15 percig parkolhatunk, ám aki ennél hosszabb ideig szeretne megállni autójával a fizetős zónákban, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. A belvárosi részeken óránként 400, a külső területeken 300, míg a mélygarázsban 200 forint egy óra.

Olvasd tovább

FRISS: Csak február 1-től lesz fizetős a parkolás Vácott

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Jó híreket jelentett be a városházán megtartott idei utolsó sajtótájékoztatóján Fördős Attila polgármester csütörtökön délelőtt. A városvezető egyebek között arról beszélt, hogy szeretnének még több időt adni a polgároknak a felkészülésre, ezért február 1-re halasztják a fizetős parkolás visszaállításának időpontját.

A Reménység Kosdi úti pályáján állami támogatással hamarosan egy sportcentrum építésébe kezdenek, és szó volt arról is, hogy ezt az évet úgy zárja a város, hogy gyakorlatilag minden számlát kifizetnek.

Olvasd tovább

Rendezvénycsarnok épülhet a Szérűskertben

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Teljes egészében állami forrásból multifunkcionális rendezvénycsarnok épülhet a Szérűskertben, a létesítmény a tervek szerint 2019-ben készül el – derült ki Rétvári Bence államtitkár, Fördős Attila polgármester és Pető Tibor alpolgármester karácsony előtt, csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.

A 3000 férőhelyes rendezvénycsarnok tervéről először 2016-ban esett szó, akkor Harrach Péter országgyűlési képviselő tett bejelentést az elképzelésről. A csütörtöki városházi sajtótájékoztatón Fördős Attila polgármester – köszönetet mondva a kormánynak a beruházás tervbe vételéért – megfogalmazta: a rendezvénycsarnoknak köszönhetően egy kiemelkedő jelentőségű új létesítménnyel gazdagodhat a város – olvasható a városháza oldalán.

Olvasd tovább

Hétfőn megnyitották a mélygarázst, januártól fizetős

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Hétfőn érkezett el a várva várt nap: koradélelőtt kis ünnepség keretében megnyitották a volt csirkepiac helyén épült mélygarázst. A parkolás ott egyelőre ingyenes, de január 1-től fizetős lesz. A felszínen pedig az ünnep miatt január 2-án kezdődik a fizetős időszak.

Fördős Attila polgármester avató beszédében részletesen szólt az elmúlt évek történéseiről. Hangsúlyozta: a városvezetés mindvégig kitartott álláspontja mellett, hogy csak olyan megállapodást hajlandó aláírni, amely a legmesszebbmenően figyelembe veszi az itt élők érdekeit. Végül a kormány segítségével sikerült megvásárolni a létesítményt.

Olvasd tovább

Jó hír: hétfőn megnyílik végre a mélygarázs

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ December 11-én  hétfőn délelőtt megnyílik a sorompó az autósok előtt a Piac utcai mélygarázsban. Így már a karácsonyi vásárba érkezők is kényelmesen megállhatnak a háromszintes, több száz férőhelyes parkolóban, amely év végéig díjmentesen használható.

A legnagyobb forgatagban, a téli vásár idején még ingyen térhetnek be az autósok a felszín alatti parkolóba, amely éjjel-nappal használható lesz – áll a városháza közleményében.

Olvasd tovább

Január 2-án nyit a mélygarázs, 200 forint egy óra

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Egy évtizede húzódó probléma megoldását jelentheti a hamarosan megnyíló mélygarázs. A szükséges javítások után ezekben a napokban már az üzemeltetést készítik elő a szakemberek – olvasható a városháza közleményében. 

Az üresen álló mélygarázs az elmúlt évek alatt állagmegőrzésen, karbantartáson nem esett át, több helyen a víz is beszivárgott. Ezeket a hibákat kijavíttatta az önkormányzat az állami támogatásból a vásárlás után megmaradt összegből.

Olvasd tovább

Partnerségi egyeztetésre szólít a városháza

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Közzétette Vác Város Településképi Rendeletének tervezetét partnerségi véleményezés céljából a városháza. A Települési Arculati Kézikönyv és a Településképi Rendelet tervezeteivel kapcsolatban a Madách Imre Művelődési Központban november 17-én 16 órakor lakossági fórumot tartanak.

„A véleményeket szíveskedjenek levélben, vagy elektronikus úton a foepitesz@varoshaza.vac.hu címre november 23-i beérkezéssel megküldeni” – olvasható a felhívásban a városháza honlapján, ahol a tervezetek is megtalálhatók és elolvashatók.

Olvasd tovább

Kiderült, mennyi lehet a váci parkolásban a díjkülönbség

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Gyors ütemben változnak a város közlekedési kapcsolatai és hasonló tempóban zajlik a belső utakon is az átalakulás. Az M2-es autóút szélesítése, a mélygarázs befejezése és ezzel együtt a parkolási rend újragondolása, valamint a Kosdi úti körforgalom folyamatos feladatokat ad egyrészt a képviselőtestületnek, másrészt a polgármesteri hivatal szakembereinek.

Fördős Attila polgármester szerint a vasútállomás korszerűsítése és a zónázó menetrend bevezetése jelentősen meggyorsította az utazást Vác és Budapest között, de ez csak részben tehermentesítette a közutakat. Ráadásul hivatalos statisztikai adatok szerint az elmúlt évtizedekben megtöbbszöröződött az országban – és így bizonyára Vácon is – a gépkocsik száma, s ez olykor megoldhatatlannak látszó feladatok elé állítja a döntéshozókat.

Olvasd tovább