Védett épületek támogatási pályázata

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága a védett épületek felújításának támogatási rendszeréről szóló 34/1992.(X19.) számú önkormányzati rendelet alapján 2017. évre pályázatot hirdet védett épületek, valamint védett területen álló, de védelem alatt nem álló épületek felújításának, korszerűsítésének, külső és az ezzel összefüggő belső helyreállítás esetén a külső homlokzat domináns elemeinek leginkább megfelelő állapot szerinti helyreállításának anyagi támogatására.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. szeptember 1. A pályázatot a polgármesteri hivatalban a főépítész csoport irodáján kell leadni.

Olvasd tovább

Húsz éves a kapcsolat Székelyudvarhely és Vác között

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A jubileumi vigalom jó alkalmat adott arra is, hogy Székelyudvarhely és Vác megerősítse, az immáron 20 éve kötött testvérvárosi szerződést. A települések polgármesterei vasárnap délelőtt újra aláírták a dokumentumokat.

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere beszédében felhívta a figyelmet, hogy ezt a kapcsolatot élővé az emberi kapcsolatok teszik.

Olvasd tovább

Forgalomkorlátozások a XXV. Váci Világi Vigalom ideje alatt

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A július 21-23-ig tartó XXV. Váci Világi Vigalomhoz kapcsolódóan több helyen útlezárásokra, átmeneti parkolási tilalomra, buszjárati útvonal változásokra kell számítani – részben már szerdától kezdődően.

Július 19-én szerda 20 órától a Köztársaság úton a Március 15. tértől a Petróczy utcáig gépjármű megállási tilalom lép érvénybe. A központi piac július 20-tól gépjárművel csak a Káptalan utca felől közelíthető meg. A Káptalan utcából a mélygarázs lejárat – Posta park útvonalon lehet kihajtani.

Olvasd tovább

Tíz alkalomra szóló kedvezményt ad az önkormányzat

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A nemzet sportban és kultúrában élenjáró városában újabb családbarát döntést hozott nemrég a képviselőtestület. Ennek értelmében a nyári szünidő alatt jelentős kedvezményt adnak számos városi intézményben – áll a városháza közleményében.

Az önkormányzat ugyanis támogatja, hogy a július 1-től augusztus 31-ig terjedő időszakra 10 alkalommal 50 százalékos kedvezményt kapjanak a gyermeküket egyedül nevelő szülők és gyermekeik a Váci Sport Közhasznú Nonprofit Kft. saját szervezésű (váci sportcsarnok, váci stadion, váci strand), valamint a Madách Imre Művelődési Központ rendezvényein.

Olvasd tovább

Közmeghallgatás tartanak júliusban a városházán

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 54. §-a alapján Vác Város Önkormányzat Képviselőtestülete július 13-án, 17 órakor közmeghallgatást tart, ahol a város polgárai közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.

A közmeghallgatás helye: Vác, városháza I. emelet 125. számú terme. A közmeghallgatásra Vác Város Önkormányzat Képviselőtestületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2012. (III.22.) számú önkormányzati rendelet 43. §-a az irányadó, mely letölthető a www.vac.hu honlap dokumentumtárából.

A képviselőtestület minden érdeklődőt tisztelettel vár. ♦

Aláírták, kifizették: már a városé a mélygarázs (HANG)

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Hétfőn aláírták a Raiffeisen Bankkal az adásvételi szerződést, kedden pedig átutalta a mélygarázs vételárát a város – jelentette be az örömteli hírt Fördős Attila polgármester a szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. Az önkormányzat a kormánytól korábban kapott mintegy 2 milliárd forintból 1 milliárd 675 millió forintot utalt át nettó vételárként, a fennmaradó pénzből pedig a létesítmény befejezését finanszírozzák.

A Váci Napló kérdésére a városvezető elmondta: azonnal beindítják a gépezetet, s a tervezés után hamarosan kiírják a közbeszerzési pályázatot. Ily módon a számítások szerint november végére, de az idén mindenképpen megnyitják a váciak előtt a mélygarázst. Ezzel egy időben várhatóan ismét fizetőssé válik a felszíni parkolás.

Olvasd tovább

Hétfőn és szerdán ismét irtják a szúnyogokat Vácon

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Az önkormányzat tájékoztatása szerint hétfőn ismét gyérítik a szúnyogokat Vác területén. Június 19-én a napnyugta utáni órákban földi úton irtják a vérszívókat. Rossz idő esetén a védekezésre június 20-21-én kerülhet sor.

A légi gyérítés június 21-én, a naplementét megelőző másfél órában lesz majd. A felhasznált anyagok a méhekre veszélyesek, ezért kérik, hogy a kezelés alatt zárják be őket. ♦

Vác: minibölcsődék létrehozását támogatja a kormány

VÁCI NAPLÓ/MTI/városháza ♥ Ha családbarát országot építünk, annak fontos feltételei a bölcsődék, még a legkisebb településen is – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Vácon, a bölcsődei tájékoztatónap rendezvénysorozat Pest megyei, tizenkilencedik országos állomásán.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy az év elejétől átalakul a bölcsődei ellátások rendszere: bölcsőde, minibölcsőde, családi bölcsőde és munkahelyi bölcsőde kialakítására nyílik lehetőség.

Olvasd tovább

Keddtől földi és légi szúnyogirtás lesz a városban

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Az időjárás melegre fordulásával a korábbi esőzések nyomán ismét kezdenek elszaporodni a szúnyogok a városban és a külterületeken. Ezért az önkormányzat illetékességi területén központi földi és légi kémiai szúnyoggyérítésre kerül sor – olvasható a városháza közleményében.

A földi védekezés tervezett időpontja június 6. kedd, a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a munkálatokra június 7-8-án kerül sor. A légi védekezés tervezett időpontja június 8. csütörtök, a napnyugtát megelőző 1,5 órában. Tartalék időpont (rossz idő esetén): június 9-10.

Olvasd tovább

Nem lehet majd tűzijátékozni a tömbházak közelében?

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A múlt héten ülésezett a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság, ezúttal köszöntötték az újonnan bekerült Vácy Károlyt, aki Ferjancsics Lászlót váltotta a grémiumban. A tanácskozás mindössze háromnegyed órájában a tájékoztatók mellett több javaslat is született, melyeket továbbítanak a testületnek.

Az egyik érdekes napirendi pont arról szólt, hogy módosíthatják a közelmúltban elfogadott, a közterületek elnevezéséről szóló rendeletet. Azért lett erre szükség, mert megkeresés érkezett az önkormányzathoz, hogy Zavetz József atyáról nevezzenek el Vácon utcát. Mivel azonban a korábbi rendelkezés szerint ezt csak a személy elhunytát követően 20 év elteltével lehetne megtenni, így módosításra lenne szükség. A bizottság támogatta az előterjesztést, így javasolják a képviselőtestületnek elfogadásra.

Olvasd tovább