sport

Új csúcsot ugrottak a boronkaysok a diákolimpián

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Új versenycsúcsok születtek hétvégén a 2017/18-as tanévi diákolimpia első állomásán, az ügyességi és váltófutó csapatbajnokság országos döntőjén. A boronkays diákok új csúccsal lettek elsők távolugrásban.

A Magyar Diáksport Szövetség hétfői tájékoztatása szerint ötfős csapatokban közel tízezer gyerek versenyzett, közülük került ki az 1136 döntős. Szombaton a felső tagozatosok (III-IV. korcsoport) magasugrásban, távolugrásban, súlylökésben, kislabdahajításban és 10×200 méteres váltófutásban mérték össze tudásukat a budapesti IKARUS BSE Atlétikai Centrumban.

Olvasd tovább

László Attila: “Bernd Storckkal nem vagyok elégedett”

VÁCI NAPLÓ/sport (Füzesi Bálint) ♥ Ezen a héten kedden a magyar labdarúgó-válogatott az utolsó világbajnoki selejtezőjén lép pályára. Az első meccsen a továbbjutásra esélyes Svájc otthonában játszottunk, majd Feröert fogadjuk. Lapunk állandó szakértőjének, az 1994-es váci bajnokcsapat technikai igazgatójának, László Attilának komoly emlékei vannak a svájciak elleni korábbi ütközetekről.

– A legutóbbi meccs előtt ötször játszottunk a svájciak ellen, én két mérkőzésnek lehettem részese a magyar válogatott menedzser-igazgatójaként – emlékezett László Attila. – 1997-ben Zürichben sajnos 1–0-ra kikaptunk, de még gól nélküli állásnál a volt váci csatár, Orosz Ferenc hatalmas lövést eresztett meg, amit a svájci kapus bravúrral tolt a kapufára.

Olvasd tovább

Duatlonban mérték össze tudásukat Vácon a diákolimpián

VÁCI NAPLÓ/sport (fotók: Prohászka Bianka) ♥  A diákolimpia részeként, két év kihagyás után Vácon szervezték meg az elmúlt hétvégén a duatlon versenyt. Településünk a korábbi helyszínt, Budapestet váltotta. A megmérettetésen Pest megye és a főváros diákjai vettek részt. Vácról több középiskola – a Boronkay, mint szervező, a Madách, a Közgazdasági és a Piarista – képviseltette magát.

Az időjárás kedvezett a versenynek, melyen 10 órakor dördült el a startpisztoly. A nevezőknek futásban és kerékpározásban kellett helyt állniuk.

Olvasd tovább

HIV-fertőzött a volt arsenalos, aki Vácon is edzett

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A Goal Turkey nevű weboldal szerint egyelőre nem kap szerződést az észak-ciprusi Türk Ocagi Limasolnál az elefántcsontparti védő, Emmanuel Eboué, mivel az orvosi vizsgálatoknál kiderült, hogy az Arsenal korábbi védője HIV-fertőzött. A hírt a játékos menedzsere is megerősítette.

Tekin Birinci elmondta, valóban igaz a rossz hír, komoly egészségügyi problémával állnak szemben. „De egyelőre várjunk még, amíg komolyabb diagnózist nem kapunk. Most Angliába utazunk, ahol elvégzik a szükséges teszteket, amelyekből kiderül, mennyire súlyos az állapota” – írja az Index.

Olvasd tovább

Galambos és a férfi könnyűsúlyú négypár is B döntős

VÁCI NAPLÓ/MTI/sport ♥ A könnyűsúlyú egypárban éremesélyesként számon tartott Galambos Péter meglepetésre nem jutott be a szám döntőjébe a floridai Sarasota-Bradentonban zajló evezős világbajnokságon. Hozzá hasonlóan a magyar férfi könnyűsúlyú négypár is a B fináléban, azaz a 7-12. helyért szállhat vízre pénteken.

A 31 éves váci Galambos – aki korábban nyert már két-két ezüst- (2012, 2016) és bronzérmet (2010, 2013) a vb-ken – 500 méternél még a hat közé kerülést érő harmadik helyen haladt a csütörtöki középdöntős futamában, de utána fokozatosan visszaesett. Féltávnál már csak negyedik, 1500-nál pedig ötödik volt, és végül hatodikként, utolsóként ért a célba – a nemzetközi szövetség eredményközlője alapján.

Olvasd tovább

Sírolleren és görkorcsolyán gurultak a VII. Toperini Kupán

VÁCI NAPLÓ/sport (fotók: ifj. Bell Márton) ♥ Bár az időjárás igen szeszélyes volt, ez mégsem szegte kedvét a versenyzőknek múlt szombaton, így sokan részt vettek a Magyar Sí Szövetség megbízásából Vácon szervezett országúti sírollatlonon, valamint görkorcsolya versenyen a Toperini Ipari Parkban.

A Váci Ifjúsági Sportegyesület által hetedik alkalommal megszervezett Toperini Kupa futásból és sírollerezésből állt a körpályán. Az indulók a gyermek korcsoporttól a masters II-ig terjedően nevezhettek a versenyre. Idén először szurkolhattunk külföldi versenyzőknek, mert a szlovákiai Körmöc sífutó klubjából öt kiváló versenyző is érkezett a megmérettetésre.

Olvasd tovább

Kézilabda: első fokon elutasították a váciak óvását

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Mint megírtuk, a női kézilabda NB I-ben szereplő Vác megóvta a Debrecentől csütörtökön 29–28-ra elvesztett mérkőzést – ezt a Magyar Kézilabda-szövetség versenybizottsága a soros ülésén első fokon elutasította.

A dehir.hu számolt be a versenybizottság döntéséről, miszerint a „testület indoklása alapján a játékvezetők az általuk rendelkezésre álló adatok alapján helyes ítéletet hoztak.” A Vác 15 napon belül fellebbezhet a döntés ellen. A mérkőzést az Andorka – Hucker páros (képünkön) vezette.

Olvasd tovább

Galambos negyeddöntős a floridai evezős vb-n

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Futamában második lett, így szerdán a negyeddöntőben folytathatja szereplését a könnyűsúlyú egypárban versenyző Galambos Péter a floridai Sarasota-Bradentonban zajló evezős világbajnokságon. Az első napon, vasárnap öt futamot rendeztek ebben a számban, a magyar induló a negyedikbe került, ahol a szlovén Rajko Hrvat mögött másodikként ért célba.

A kiírás szerint futamonként az első négy került a negyeddöntőbe, a többi pedig reményfutamban száll legközelebb vízre. A 31 éves váci sportoló éremesélyesként utazott ki, mivel korábban nyert már két-két ezüst- (2012, 2016) és bronzérmet (2010, 2013) a vb-ken, s idei formája is biztató.

Olvasd tovább

Bírói tévedés miatt óvott női kézilabda-csapatunk

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Meglepő fordulat: a Váci NKSE női kézilabdaklub megóvta a Debrecenben 29-28-ra elveszített csütörtöki NB I-es mérkőzését. Csapatunk vezetői azt mondják: a játékvezető súlyos tévedése a vereség oka.

A mérkőzés utolsó másodperceiben ugyanis – a klub Facebook oldalán megjelent közlemény szerint –  a hazaiak játékosa nem engedte elvégezni a szabaddobásunkat, ezért a szabályok szerint kizárással kellett volna büntetni, valamint csapatunk részére hétméterest kellett volna ítélni.

Olvasd tovább

A váci “reklámarcok” is gyűjtötték az érmeket Bledben

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Szeptember 6-tól 10-ig rendezték meg az idei Masters Evezős Világbajnokságot a szlovéniai Bledben, a világ egyik legszebb evezős pályáján, ahol a Vác Városi Evezős Club masters csapata is rajthoz állt. A mieink remekül teljesítettek!

A világ  54 országából 680 evezős klubból, közel ötezer  versenyző gyűlt össze a nagy erőpróbára, több mint tizenhétezer beülést teljesítve. A futamok  öt napon keresztül reggel 7-től este 7-ig, a sokszor szeles, esős idő ellenére pontosan, menetrendszerűen zajlottak.

Olvasd tovább