sport

Érdi cirkusz: fizetnek a hazaiak és a váci tréner is

VÁCI NAPLÓ/MTI/sport ♥ Büntetést kapott az érdi női kézilabdaklub és a Vác vezetőedzője, Szilágyi Zoltán a magyar szövetség (MKSZ) etikai és fegyelmi albizottságától a két csapat február 7-i, érdi Magyar Kupa-negyeddöntője után történt rendbontás miatt. 

Az MKSZ a honlapján tudatta csütörtökön, hogy az érdieknek 200 ezer forintot kell befizetniük, és két hazai NB I-es találkozójukra kötelesek szövetségi ellenőrt fogadni. Szilágyi Zoltán ugyancsak 200 ezer forintos bírságot kapott, és egy bajnoki mérkőzésen nem ülhet a kispadra.

Olvasd tovább

Leköpték a trénert: az érdiek videóján más is látszik

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Egyre nagyobb botránnyá kezd dagadni a váci női kézilabda-csapat Érd elleni kupameccsén történt botrányos eseménysorozat. Nemrég egy képösszeállítást tettünk közzé, amelyben a váci klub azt igyekszik bizonyítani, hogy Szilágyi Zoltánt egy néző inzultálta és emiatt alakult ki hangos szóváltás és lökdösődés, amelynek végén a trénert el kellett vezetni.

Az Érd által nyilvánosságra hozott felvételen viszont az látszik, hogy a váciak vezetőedzője, Szilágyi Zoltán a pályára rohanva dühödten vonja felelősségre a játékvezetőket, majd a mozdulataiból ítélve feléjük is köpött. Ekkor már pályán volt a hazai csapat szakvezetője, Szabó Edina, aki a kezét nyújtotta, amit Szilágyi Zoltán el is fogadott, és úgy tűnt, hogy a zsűriasztal előtt megnyugszanak a kedélyek.

Olvasd tovább

Leköpték a trénert: a fotók a váciakat igazolják

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Leköpték majd erőszakkal kivezették a teremből Szilágyi Zoltánt, a váci női kézilabda-csapat vezetőedzőjét a néhány nappal ezelőtti érdi kupameccs után. A mérkőzés hajrájában nagy izgalmak közepette a hazaiak kerekedtek felül és egy gólos győzelmet aratva továbbjutottak.

A váci klub honlapján másnap egy közlemény jelent meg, amelyben azt írják: miközben a lefújás után a tréner a kispadon ülve várta, hogy a lányok köszöntsék a szurkolókat és visszatérjenek, egy néző a háta mögül trágár szavakkal esett neki és le is köpte. A váciak a történtek alátámasztására honlapjukon egy képösszeállítást is nyilvánosságra hoztak.

Olvasd tovább

Útifilm: ilyen volt a Dakar az idén motorosaink szemével

VÁCI NAPLÓ/sport (Tóth Krisztián Márk) ♥ Horváth Lajost és a többi magyar motorversenyzőt egy saját forgatócsoport követte a 2018-as Dakaron. Zakinszky Márk operatőr a verseny végeztével pedig egy olyan hamisítatlan road movie-t készített az élményeiből, amit minden Dakar rajongónak látni kell!

Az Autonet Motorcycle Team-et kísérő szerb televíziós stáb munkatársa végig forgatott a váci Horváth Lajos „Laller”, valamint Dési János, Shagmaister Gábor és Gyenes Emanuel dél-amerikai küzdelme alatt. A megérkezéstől a búcsúig szinte mindent megmutató kisfilm egy igazi hiánypótló alkotás. Megismerhetjük a pilóták mindennapjait, harcukat az elemekkel, és a célba érkezés örömét – de Peru, Bolívia és Argentína kultúrájába is belekóstolhatunk.

Olvasd tovább

Kézilabda: leköpték Érden a váci vezetőedzőt

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Furcsa közjáték keltett indulatokat a váci női kézilabda-csapat érdi mérkőzésén. Csapatunk egy állásfoglalást jelentetett meg hivatalos Facebook-oldalán, amelyben azt állítják: a hazai nézők leköpték és inzultálták Szilágyi Zoltán vezetőedzőt.

“A mérkőzés lefújását követően, ami az Érd győzelmével zárult, komoly atrocitás érte csapatunk hivatalos személyeit. Vezetőedzőnk, Szilágyi Zoltán a mérkőzés lefújását követően, amikor már a meccs utáni indulatok lecsillapodtak benne, nyugodtan ült a kispadon, és várta, hogy játékosaink a nézők köszöntése után visszatérjenek hozzá.

Olvasd tovább

Csongrádi Ferenc a Vác FC új vezetőedzője

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Az elmúlt héten jelentették be, hogy az NB II-ben szereplő Vác FC csapatát február 1-től a Videoton egykori kiváló labdarúgója, illetve korábbi vezetőedzője, Csongrádi Ferenc irányítja a jövőben.

Csongrádi Ferenc 1973-ban lett a Vidi labdarúgója. Egy évvel később, mindössze 18 évesen már bemutatkozott a felnőttek között, az Üllői úton egy Ferencváros elleni győztes rangadón. Ettől kezdve több mint egy évtizeden át szolgálta a fehérvári klubot, részese volt az együttes és a magyar futball egyik legnagyobb klubsikerének.

Olvasd tovább

Volt váci kajakos az utánpótlás szövetségi kapitánya

VÁCI NAPLÓ/MTI/sport ♥ Az egy év után saját kérésére távozó Dónusz Éva helyett a több ifjúsági világbajnokot kinevelt Makrai Csaba lesz az utánpótlás szövetségi kapitány – döntött a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége. Az olimpiai bajnok kajakos nem szakad el a sportágtól, továbbra is részt vesz az MKKSZ utánpótlás programjaiban – közölte a szövetség.

Dónusz Éva a hétvégén arról tájékoztatta az MKKSZ vezetését, hogy úgy érzi, nem tud maradéktalanul megfelelni a saját maga által támasztott elvárásoknak sem a munkájában, sem családanyaként, a magánéletében, ezért kérte, hogy mentsék fel, mint szövetségi kapitányt.

Olvasd tovább

Öten távozhatnak a Váctól, Rása végleg elmegy

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Öt játékos távozhat a labdarúgó NB II-ben szereplő Vác FC-től – tudta meg a Nemzeti Sport Online. A bajnokság tavaszi rajtja előtt elég nagy a mozgás a csapat háza táján, hiszen nemrég Horváth Károly vezetőedző jelentette be „átigazolását”.

Rása Gergő végleg távozik a Vác FC-től, miután szerződést bontott a klubbal – a 28 éves, egykoron az NB I-ben is szereplő védő az NB III-as Balassagyarmathoz igazol.

Olvasd tovább

Több száz ok, hogy miért jógázzunk?

Jóga_3Számtalan válasz létezik e kérdésre. Több száz okot sorolhatunk fel a jóga gyakorlása mellett. A legegyszerűbb az, hogy a jóga által boldoggá válhatunk. Sokan keresik a boldogságot, de általában önmagukon kívül. A jóga segít abban, hogy megértsük, hogy a boldogságot önmagunkban kell megtalálni, mert ez valójában a test, az elme és a lélek harmóniáját jelenti. A jóga testtartásait, a légző gyakorlatokat és a meditációt gyakorolva elérhető az a fizikai, pszichikai, értelmi és spirituális egyensúly, ami a boldogság forrása.

A jóga, ha helyesen és kitartással végzik, egészséget és testi harmóniát ad. A jóga számtalan lehetőséget nyújt arra, hogy jó irányba alakítsuk át életünket és sorsunkat, hogy fejlesszük személyiségünket és hogy megismerjük önmagunkat.

Olvasd tovább

Dakar Rally: Laller műszaki hiba miatt kiállt a versenyből

VÁCI NAPLÓ/sport (Tóth Krisztián Márk) ♥ A Dakar Rally első napjának bevezetője után egyből mélyvízbe dobták a mezőnyt a szervezők. A Piscótól rajtoló és egy hurokban ugyanoda visszavezető speciál szakasz nem kímélte a versenyzőket és a technikákat sem. Sokaknak meggyűlt a baja a dűnékkel, történtek látványos bukások is.

Horváth Lajos utóbbiból kimaradt, de érthetően ez nem vigasztalja túlzottan a váci pilótát. Már az első ellenőrzőpont előtt sokat küzdött a technikával, amely végül megadta magát.

Olvasd tovább