sport

Hatalmas pénzekkel csábítják el a váci focistákat

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A szezon már június első hétvégéjén véget ért a Vác FC NB II-es focicsapata számára. Csapatunk az előkelő hatodik helyen zárta a bajnokságot. A játékosok már javában pihennek, azonban a háttérben gőzerővel folyik a munka. Erről és a mögöttünk hagyott évadról beszélgetett a klub honlapjának munkatársa, Varga Péter Nagy Tibor vezetőedzővel.

– A cél az volt, hogy az első nyolc-tízben legyünk benne. Én úgy gondoltam, a keret alkalmas rá. Nekem a titkos vágyam az volt, hogy dobogós helyet sikerül megszereznünk. Voltak is olyan időszakok, amikor erre lehetőségeink voltak – értékelte a bajnokságot a tréner.

Olvasd tovább

Nem hosszabbítják meg Csank és Belák szerződését

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Pénteken tartott egyeztetést Pető Tibor elnök a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület jövőjével kapcsolatban, ezen részt vett Belák Gyula ügyvezető igazgató és Csank János szakmai igazgató is. Áttekintve az utánpótlás csapatok teljesítményét, végül olyan döntés született, hogy a június 30-án lejáró szerződéseket egyik vezető esetében sem hosszabbítják meg.

Pető Tibor – aki egyben városunk alpolgármestere is – lapunk érdeklődésére elmondta: a klub igyekezett minden feltételt biztosítani a nyugodt szakmai munkához, ennek ellenére az utánpótlás csapatunk kiesett az NB II-ből. Egyben köszönetét fejezte ki a két szakember eddigi munkájáért.

Olvasd tovább

Hatvanpercesek lehetnek nemsokára a focimeccsek

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) azt javasolja, a jövőben hatvanperces mérkőzések legyenek a mostani kilencven percesek helyett. A szervezet azért változtatna, mert szerinte a mostani, futóórával lebonyolított összecsapásokon nagyjából egyórás a tiszta játékidő: éppen ezért kellene kétszer 30 percnyi tiszta játékidővel megrendezni a találkozókat.

Ez azt jelenti, hogy az óra megállna, amikor szabálytalanság történik, egy játékos megsérül, vagy a labda elhagyja a játékteret. Az IFAB “Play Fair!” (“Játssz tisztán!”) című munkáját – melynek ez a javaslat is a része – több labdarúgó, így például Petr Cech, az Arsenal kapusa, vagy Gianfranco Zola korábbi 35-szörös olasz válogatott támadó lelkesen fogadta, mondván ezzel elejét lehetne venni a most jellemző időhúzásoknak.

Olvasd tovább

Galambos Péter ezüstérmes Poznanban

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Galambos Péter – folytatva idei kiemelkedően eredményes szereplését – ezüstérmet szerzett a hét végén a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében a világkupa-sorozat második állomásán, Poznanban.

A nemzetközi szövetség honlapjának tudósítása alapján a magyar versenyzőt csak a lengyel Artur Mikolajczewski előzte meg a szombati döntőben. Galambos sokáig a negyedik helyen haladt, de aztán a tőle megszokott remek hajrát produkálva végül dobogós pozícióban ért célba.

Olvasd tovább

Harmadik Duna-party deepWORK-bodyART Vácon

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Ha szeretnél egy kicsit törődni magaddal, és testileg – lelkileg is feltöltődni, mindezt egy csodás környezetben, akkor gyere el Dobák Tamara és Sándor Anikó közös deepWORK-bodyART órájára július 4-én, kedden a váci Duna-partra!

Ha már ismered ezt a mozgásformát, akkor azért, ha pedig nem, akkor azért csatlakozz hozzánk! Sőt, hozd el magaddal a párodat, barátnődet, családodat is, akár nézőnek is – írják a szervezők felhívásukban.

Olvasd tovább

Hétvégén rendezik a X. Wow Factor – Duka Kupát

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Szeretettel várnak minden érdeklődőt június 10-én és 11-én a Vácduka Önkormányzata és a Dunakanyar Régió UFC szervezésében, az immáron tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Duka kupára.

Négy korosztályban az ország különböző részeiről érkező utánpótlás csapatok mérkőznek meg egymással pl. Visegrád, Debrecen, Dunaújváros, Százhalombatta, Őrbottyán, Szigetszentmiklós, Veresegyház, Újpest FC, Budapest Honvéd, Budaörs.

Olvasd tovább

Galambos Péter ezüstérmes az Európa-bajnokságon!

VÁCI NAPLÓ/MTI/sport ♥ Galambos Péter ezüstérmet szerzett vasárnap a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében a csehországi Racicében zajló evezős Európa-bajnokságon. A 30 éves váci sportoló világbajnokságon már kétszer volt második és kétszer harmadik, kontinensviadalon azonban ez az első dobogós helyezése.

Galambos Péter három hete győzött a világkupa-sorozat első, belgrádi versenyén, és most is az éremesélyesek között tartották számon. Ennek megfelelően a döntőben sokáig a harmadik helyen haladt svájci és norvég ellenfele mögött, végül jó hajrával az elfáradó utóbbit sikerült megelőznie

Olvasd tovább

Galambos Péter éremesélyesként száll a hajóba

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Bár a Simon Béla, Juhász Adrián duó címvédésére kevés az esély, a váci Galambos Péter révén ezúttal is van éremesélyes versenyzője a magyar küldöttségnek a csehországi Racicében péntektől vasárnapig sorra kerülő evezős Európa-bajnokságon. A nevezettek között van a szintén váci Csiszár Péter is.

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes, 30 éves váci sportoló, Galambos Péter három hete megnyerte a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyét a világkupa-sorozat első állomásán, Belgrádban, s most is minimum elvárás vele szemben, hogy bejusson a legjobb hat közé.

Olvasd tovább

Galambos Péter erről álmodott: aranyérem Belgrádban

VÁCI NAPLÓ/MTI/sport ♥ Galambos Péter nyerte a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyét az evezősök idei világkupa-sorozatának első állomásán, Belgrádban. A magyar szövetség Facebook-oldalán olvasható tudósítás szerint a magyar versenyző a szakadó eső és a hideg ellenére is kitűnően teljesített a vasárnapi döntőben.

Már az első métereken a mezőny élére állt, s bár féltáv után svájci és belga ellenfele feljebb zárkózott, ő továbbra is őrizte a körülbelül egy hajóhossznyi előnyét. Az üldöző két-három egység a táv utolsó 500 méterén hatalmas hajrába kezdett, megközelítették a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Galambost, de a 30 éves váci sportoló remek finissel elsőként ért a célba.

Olvasd tovább

I. Dunakanyar Félmaraton – lezárják a bicikliutat

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Nagymaros belvárosában április 2-án, vasárnap 10 órától első alkalommal rendezik meg a Dunakanyar Félmaratont. A verseny útvonala a város főterétől Zebegényig tart, a Duna-parti sétányon át vezet a kerékpárúton.

A program miatt a verseny időtartamára lezárásra kerül a bicikliút is, de keresztezik a futók Zebegénynél a főutat is, így itt forgalomlassításra lehet számítani.

Olvasd tovább