sport

Óriási sikerek a debreceni aquatlon magyar bajnokságon

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A szakosztály 2015. óta tartó történetének első csapat bajnoki címét ünnepelhette a Váci Vízmű SE. Az újonc1 korosztályban a vízmű csapata hatalmas, egy perces fölénnyel nyert a Debrecen és a Kiskunfélegyháza csapata előtt. A trió tagjai Tilinger Hunor, Nádasi Gergely és Szokol Kristóf.

Tilinger Hunor egyéniben is dobogóra állhatott, mindkét számban – úszásban is, futásban is – elért fantasztikus idejével felért a 3. helyre. Dobogóra állhatott hősies teljesítményével az újonc2 csapat (Monostori Botond, Hertel Máté, Nádasi Marcell) is, (a futás során Hertel Máté bukott, így némi orvosi ellátás után kellett teljesítenie a távot) akik szintén – nagy csapatokat letaszítva a dobogóról – a bronzérmet szerezték meg.

Olvasd tovább

Hamarosan megkezdődhet a stadion felújítása?

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Terjedelmes cikkben magyarázzák a kialakult helyzetet az NB II-ben futballozó Vác FC honlapján az eddig hiába várt stadionfelújítással kapcsolatban. Kiderül: korai volt temetni a terveket, úgy tűnik, mégis csak lesz korszerű stadionja a csapatnak. Színesíti a történetet, hogy a hírek szerint a városvezetés – amely gyakorlatilag a tulajdonosa a létesítmények – nemrég bejelentette: a székház felújítására külön pályázik.

A fejlemények ismeretében tehát további egyeztetésekre lesz szükség. A Vác FC ugyanis a stadion bérlőjeként vágott bele a felújítási tervekbe. Használati jogukat az önkormányzat nemrég meghosszabbította, s ezért nem kell fizetniük sem.

Olvasd tovább

Vác FC: a Nagy Richárd ügy végleg lezárva

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Különböző találgatások keltek szárnyra amiatt, mert a Vác FC-ben a szurkolók szerint jól szereplő Nagy Richárd az elmúlt hetekben nem kapott helyet a csapatban. A játékos a gyakorlatilag a vezetőedző szerepkörét betöltő, ám hivatalosan csak másodedzőként tevékenykedő Nagy Tibor fia és sokan úgy vélik, a tavaszi gyenge szereplés egyik oka a középpályás mellőzése.

A témával kapcsolatban sokan sok helyen és sok féle módon nyilvánítottak véleményt. A Váci Napló print kiadásában pénteken mi is szót ejtettünk a dologról Vác FC: visszaesett a teljesítmény, megmondjuk, miért című cikkünkben. A hét végén azonban a tulajdonos, John Marshall is közleményt adott ki Nagy Richárddal kapcsolatban.

Olvasd tovább

Kézilabda: újabb két fiatalt igazolt női csapatunk

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A következő években GVM Europe-Vác csapatának célja, hogy tovább folytassa az idei szezonban bevált utat, és továbbra is kiemelt feladatunk lesz a fiatal utánpótlás korú játékosok képzése, menedzselése. Ezeket a célokat szem előtt tartva, újabb két tehetséges fiatal kézilabdázóval kötött egyesületünk hosszú távú megállapodást! – áll a klub honlapján megjelent közleményben.

Ennek megfelelően most két fiatalt is igazoltak. Közülük Bukovszky Anna neve már ismerős lehet a váci szurkolóknak, hiszen már többször szerepelt a GVM Europe-Vác felnőtt csapatának keretében, annak ellenére, hogy kapusunk még nem ünnepelte a 16. születésnapját.

Olvasd tovább

Váci éremeső a százhalombattai aquatlon megyei döntőn

Az újonc2 korosztályban Monostori Botond, Hertel Máté és Nádasi Marcell megnyerték a csapatversenyt

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Éremeső kísérte a Váci Vízmű SE tagjainak szereplését a Pest megyei aquatlon – úszás, futás – döntőn. Összesen három arany, egy ezüst és három bronzérmet szereztek az egyesület versenyzői.

Az újonc1 korosztályban Tilinger Hunor újra nyert, illetve a csapat is behúzta a győzelmet Nádasi Gergellyel és Szokol Kristóffal, akik egyéniben a szintén előkelő harmadik, illetve negyedik helyet szerezték meg.

Olvasd tovább

Kézilabda: nem volt bunda a döntetlen, de kiestünk

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Nem állítjuk, hogy bunda volt, de az eredmény kétségtelenül érdekes: az FTC és a Gyöngyös a férfi kézilabda NB I-ben döntetlent játszott (26-26), pont azt az eredményt, amely mindkettejük számára a bentmaradást jelenti. És azt, hogy a váciak kiestek, hiába verték hazai pályán a tökutolsó Orosházát: Váci KSE – Orosházi FKSE LINAMAR 26–19 (12–8).

– Játékosaimnak csak jó szó jár. Állva haltunk meg – mondta a meccs után a váciak vezetőedzője, Skaliczki László, aki egy szezon közbeni váltás után került a kispadra. A jó nevű mester mindent megpróbált és a végére látszott, sikerült nagyobb lendületre kapcsolnia a csapatot, jöttek az eredmények is, de már ez is kevés volt.

Olvasd tovább

Sárkányhajó-szezon: gyűjtötték az érmeket a váciak

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A téli felkészülési időszak után a múlt hétvégén óriási energiákkal és erővel rugaszkodtak neki a hazai sárkányhajós klubok, hogy a Baján megrendezésre kerülő 7. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságon végre nyílt terepen mérjék össze tudásukat. A váciak szorgalmasan gyűjtögették a fényes érmeket.

A napsütéses idő és a szép környezet egyaránt plusz lendületet adott a legénységek teljesítményéhez, amire szükség is volt az erőt próbáló 2, 4 és 8 kilométeres szakaszok megtételéhez. A versenyre kilátogató közönség már belekóstolhatott abba a felfokozott hangulatba, ami a július 17. és 22. között Szegeden megrendezésre kerülő 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságon is hullámként söpör majd végig a sárkányok hete keretében.

Olvasd tovább

Hegyi maraton a Börzsönyben: kínok és örömök

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A hosszú hétvégén, április 29-én szombaton rendezték meg a Börzsönyben az UltraKék Trail elnevezésű, meredek emelkedőkkel tarkított hegyi maratont. A táv a kiírás szerint 54,71 kilométer, a szintemelkedés pedig 1786 méter volt. A rajt reggel nyolc órakor volt a katalinpusztai kirándulóközpontnál.

A különleges versenyre száz egyéni induló, ötven csapat és ötven futópár jelentkezett. A pálya mentén végig több ellenőrző- és váltópont volt. A futóknak a célt Nagymaroson jelölték ki, az előírt szintidő 9 óra volt. A szervezők titkos megfigyelőpontokat is beiktattak, ahonnan ellenőrizhették, hogy mindenki a kijelölt útvonalon fut-e.

Olvasd tovább

Kézilabda: másfél perc alatt három gól és egyenlítés!

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Szenzációs eredményt produkált férfi kézilabda-csapatunk a hétvégi bajnoki mérkőzésen. A kiesés ellen harcoló váciak az utolsó bő egy percben toronymagasan a bronzérmes helyen tanyázó ellenfelük fölé nőve, háromgólos hátrányt ledolgozva, 29-29-es döntetlent játszottak a harmadik helyen álló vendég Tatabányával a férfi kézilabda NB I vasárnapi mérkőzésén: Váci KSE-Grundfos Tatabánya KC 29-29 (15-18).

Nem volt jó előjel számunkra, hogy a bányászcsapat a váci meccsig mindössze hét pontot vesztett a bajnokságban, legyőzve többek között a MOL-Pick Szeged csapatát is.

Olvasd tovább

Laller ismét bringára pattan egy jó ügyért

VÁCI NAPLÓ/sport (Tóth Krisztián Márk) ♥ Közeledik a szezon, minden nyeregben töltött perc számít. Ám nem csupán a versenyekre történő fizikai alapozás okán ül drótszamárra Horváth Lajos, Laller sokkal inkább a jótékonyság vezérli a dakarost. Ez persze cseppet sem meglepetés a váci Laller Racing Dakar Team versenyzőjének, hiszen a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány színeiben hosszú esztendők óta újra és újra részt vesz a Balaton kerülő túrán.

„Számomra nagy jelentőséggel bír, hogy ilyen módon is segíthetem a beteg gyerekeket, azt, hogy felépülésükig a szüleikkel lehessenek. Már tavaly is komoly összeget sikerült összetekerni erre a célra az alapítványnak, idén pedig tovább emelnénk a téten. Minél több ember jön el mozogni, és követ bennünket, annál nagyobb lesz az az érték, amit a rászoruló kicsik megkaphatnak.

Olvasd tovább