A hétvégén nyílik a Gardenexpo

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az év legerősebb kerti irányzata nagyon egyszerűen összefoglalható: még több lazítás a zöldben. Ehhez ad nagyszerű ötleteket az idei Gardenexpo, amelyet március 23. és 25. között tartanak a Budapest Sportarénában.

A kültéri életterekben ma már kötelező elem az olyan egyszerű, de komplex kerti tér, melyben világítás, fűtés, árnyékolás, étkező, konyha és nappali, esetleg medencepart is helyet kap.  A téli hónapok bezártsága után nem csak a nappali, a konyha is kiköltözik végre a kertbe vagy a teraszra.

Olvasd tovább

Még időben kihozták a gázpalackokat a tűzből

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Kigyulladt egy tizenöt négyzetméteres garázs és a mellé épített melléképület tetőszerkezete csütörtök délután Gödön, a Rába utcában. A váci hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését.

A tűzoltás során az egységek az épületből két gázpalackot kihoztak, amiket közvetlen hőhatás nem ért.

Olvasd tovább

Épül a Dunakeszit tehermentesítő autóút

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Letették az M2-es gyorsforgalmi utat és a 2-es főutat összekötő út alapkövét szerdán. Az összekötő út 3,2 milliárd forintba fog kerülni és mentesíteni fogja Dunakeszit az átmenő forgalom káros hatásaitól.

Az út megépülésével 100 ezer ember lélegzik fel, mivel tehermentesíti Dunakeszit, amelyen eddig át kellett autózniuk a Gödieknek és a Dunakeszieknek is, ha Budapest felé indultak el – mondta el az alapkő-letételi ünnepségen Dunakeszin Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Olvasd tovább

Áprilisban érkezik az Erzsébet-utalvány

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Vidéken is megkezdődött a nyugdíjasok 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványainak kézbesítése, a küldeményeket április közepéig minden érintett megkapja – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára.

Novák Katalin ismertette: a küldemény 4 darab 2000 forintos és 2 darab 1000 forintos, élelmiszerre és meleg ételre beváltható utalványt tartalmaz, érvényességük 2019 utolsó napján jár le, a küldeményt az értesítéssel a kézbesítést követően 10 napig a postán is át lehet venni.

Olvasd tovább

Halálos gázolás miatt késtek a vonatok a váci vonalon

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Csak a késő esti órákra állt helyre a közlekedés hétfőn Dunakeszi és Göd között a váci vasútvonalon, miután befejezték a hatósági intézkedéseket a halálos gázolás kapcsán. A menetrendszerű vonatközlekedés csak fokozatosan állt helyre.

A MÁVINFORM korábban közölte, hogy a Nyugati pályaudvarról Vácra tartó személyvonat halálra gázolt egy embert Dunakeszi-Gyártelep megállóhelynél. A hatósági intézkedések ideje alatt a Budapest–Vác vonalon húsz perccel hosszabb menetidővel jártak a vonatok.

Olvasd tovább

Csodás interaktív felvételek az ipolytarnóci ősmaradványokról

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A Bükki Nemzeti Park fennhatósága alá tartozó ipolytarnóci földtani örökség körülbelül 510 hektáron terül el. A világhírű őslénytani lelőhely egy közel 20 millió évvel ezelőtti vulkánkatasztrófa eredménye. A Budapesttől 150 kilométerre, a szlovák határnál található park, a geoturisták egyik legkedveltebb kirándulóhelye. Nagyon sok váci látogatott már el oda, aki pedig még nem járt ott, annak ajánljuk egy tavaszi kirándulás úticéljaként.

Az ősmaradványok rengeteg fotóst megihlettek már az utóbbi időben. A hihetetlen felvételek közül azonban kiemelkedik az, amit a 3DPano csapatának sikerült megalkotnia – írja a petofilive.hu.

Olvasd tovább

NAV: Ma jár le a határidő

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Sokan már az első pillanatban felkeresték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását.

Akinek nincs ügyfélkapuja, ma még kérheti a tervezet postázását. Az szja-bevallási tervezet a tavaly megszerzett jövedelmekről szóló kimutatás, melyet a munkáltatók, kifizetők által megadott adatokból állít össze a NAV.

Olvasd tovább

A tavasz helyett a zimankós tél jön hóval, esővel

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az elmúlt napok tavaszias időjárása után rövid időre visszatér a tél, az ország északi és nyugati területein ráadásul szombaton és vasárnap az intenzív havazást viharos széllökések kísérhetik, így egyes térségekben hófúvásokra is számíthatnak a közlekedők, sőt, keleten és délen fagyott vagy ónos eső is várható.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. még hétfőn meghosszabbította a téli üzemeltetési időszakát, így a következő napokban is mintegy 700 munkagéppel végzi folyamatosan a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáit.

Olvasd tovább

Terjed a mobilfizetés, de csak kis összegeknél

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Másfél évvel az első megoldás piacra lépését követően már közelít a százezerhez Magyarországon azok száma, akik nemcsak bankkártyával, hanem mobiltelefonjuk érintésével is tudnak fizetni a kereskedelmi elfogadóhelyeken lévő POS-készülékeknél – írja a Világgazdaság.

A lap körképe szerint a legnagyobb arányban a mobilfizetést Magyarországon először megkezdő Gránit Banknál találni digitalizált fizetőeszközt: a pénzintézet tájékoztatása szerint bankkártyáik közel 25 százaléka ilyen.

Olvasd tovább

NAV: március 19. a határidő

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Idén már csaknem 5 millió embernek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), külön kérés nélkül személyijövedelemadó-bevallási tervezetet. Az „Ügyfélkapusok” már egy hete hozzáférnek a tervezetekhez, akinek nincs ügyfélkapuja, még csaknem egy hétig, március 19-éig kérheti a tervezet postázását.

Eddig csaknem félmillióan éltek ezzel a lehetőséggel, a legtöbben sms-eztek. Az szja-bevallási tervezet a tavaly megszerzett jövedelmekről szóló kimutatás, melyet a munkáltatók, kifizetők által megadott adatokból állít össze a NAV.

Olvasd tovább