Mérgezett tejjel zsaroltak meg több hazai üzletláncot

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Több áruházlánc polcairól több mint 10 ezer liter tejet kellett visszahívni a hétvégén egy mérgezéses fenyegetés miatt. Eddig szennyezést nem találtak a Nébih szakemberei, de felhívják a lakosság figyelmét, hogy mindenki ellenőrizze a vásárolt UHT tej csomagolásának épségét.

Blikk értesülései szerint egy ismeretlen levelet írt az Auchannak – amelynek dunakeszi áruházában sok váci is vásárol -, hogy ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket. Ezt alátámasztotta az ORFK sajtóosztályának válasza is, amely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

Olvasd tovább

Szűk utcában borult fel egy autó Nagymaroson

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Felborult egy személygépkocsi vasárnap délután Nagymaroson, a Katica sétányon. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban az autó a szűk, meredek utcában forgalmi akadályt okozott, emiatt egy ideig nem lehetett arra járművel közlekedni.

A helyi önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével kerekeire állították, majd áramtalanították és átvizsgálták a bajbajutott járművet – tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Olvasd tovább

Rádi halálos baleset: nem állt meg a rendőröknek

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Lapértesülések szerint lottón nyert pénzből vásárolt Audival történt az a halálos végű baleset, amelyről az elmúlt héten a Váci Napló is beszámolt. Egy autó lesodródott az úttestről, felborult, majd kigyulladt Vác közelében, a Rád felé vezető úton pénteken kora reggel, az autóban egy ember utazott, ő életét vesztette – írtuk online oldalunkon pénteken reggel.

A rendőrség hivatalos közlése szerint a rendőrjárőrök egy „bizonytalanul haladó” autóra lettek figyelmesek a 2106-os számú úton, éppen ezért fény- és hangjelzés használatával utána indultak, hogy intézkedés alá vonják a jármű sofőrjét, aki azonban nagy sebességgel tovább hajtott Rád irányába. Az autó nem sokkal később egy enyhe ívű kanyarban lesodródott az útról, szalagkorlátnak ütközött, felborult és kigyulladt. A sofőr nem élte túl a balesetet.

Olvasd tovább

Eltűnés miatt keresik a szlovák Ladislav Rigót

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A Váci Rendőrkapitányság körözési eljárást folytat Ladislav Rigó 33 éves szlovák állampolgár eltűnése miatt. A jelenlegi adatok szerint a térben nehezen tájékozódó férfi május 13-án hajnalban szokolyai tartózkodási helyéről ismeretlen helyre távozott és azóta nem adott magáról életjelet. A felkutatására bevezetett intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre. 

A férfi körülbelül 185 centiméter magas, vékony testalkatú, haja sötétbarna, gomba formára nyírva, szeme színe barna. Eltűnésekor sötétkék kapucnis kabátot, sötétkék farmernadrágot, szürke-fehér színű sportcipőt viselt, valamint magával vitt egy H&M feliratú, fehér reklámtáskát.

Olvasd tovább

Péntek reggeli halálos baleset a Rád felé vezető úton

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Egy autó lesodródott az úttestről, felborult, majd kigyulladt Vác közelében, a Rád felé vezető úton pénteken kora reggel, az autóban egy ember utazott, ő életét vesztette – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Jelenleg még tart a helyszínelés, ezért az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Olvasd tovább

Ismét Kombucha nap lesz, váci előadóval

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel, május 12-én, szombaton harmadik alkalommal is megrendezik a tavaszi VNTV Fesztivált, amely során teret adnak a több, mint 20 éve tartó Kombucha Napi rendezvénysorozatok hagyományainak is. A fesztivál célja, különböző utakat és lehetőségeket mutatni önmagunkhoz, hogy az életünk könnyebb, boldogabb és egészségesebb legyen. A budapesti rendezvény előadói között szerepel a váci Bell Barbara is.

Az előadások három termet fognak megtölteni. Kiemelt figyelmet fordítanak a szervezők a természettel és annak ősi erőivel való kapcsolatunk újraélesztésére, a természethez való visszatérésre, a vele való harmónia és összhang újbóli megteremtésére, az elme és a szív közötti egyensúly megteremtésére.

Olvasd tovább

Cumifát állítanak Nagymaroson az egyik játszótér mellé

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A nagymarosi Béta Baráti Kör kereste meg a város képviselőtestületét azzal, hogy cumifát állítana az egyik Duna-parti játszótér mellé. A tervek szerint egy alacsony növésű fát ültetnének el, melyre a gyerekek helyezhetnék el cumijaikat, ezáltal könnyítve a megválást.

A grémium támogatta az elképzelést, így semmi akadálya annak, hogy megvalósuljon a kezdeményezés. A költségek a társaságot terhelik, a pontos helyszínt pedig az önkormányzattal előzetesen egyeztetni kell még, valamint a fa mellé egy emléktáblát is kihelyeznek majd.

Olvasd tovább

Elromlott a váltóállító, késtek az esti vonatok

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Műszaki hiba miatt késtek a vonatok a váci és a veresegyházi vasútvonalon – közölte a Mávinform hétfő este az MTI-vel. A Nyugati pályaudvaron meghibásodott egy váltóállító szerkezet, emiatt a Rákosrendező felé tartó és az onnan induló vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek – írta a vasúttársaság.

A közlemény szerint a Budapest-Vác-Szob, valamint a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon 20-30 percet késtek a vonatok.

Olvasd tovább

Jelzett a szén-monoxid mérő, ezért nem lett baj

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Időben és helyesen jelzett egy családi házban felszerelt szén-monoxid-érzékelő szombaton kora délutáni órákban Gödön, a Sződi utcában. A jelzésre a házban tartózkodók elhagyták az épületet, személyi sérülés nem történt.

A váci hivatásos tűzoltók zárt nyílászárók mellett méréseket végeztek a házban és magas értékben kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették a helyiségeket, majd biztosították a helyszínt a gázművek kiérkezéséig – tudtuk meg Csámpai Attilától, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől..

Olvasd tovább

Mentőhelikopter vitte kórházba az elsodort embert

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Egy férfi csütörtökön délelőtt fél kilenckor Berkenyében a vonat előtt akart áthaladni a síneken, amikor a Diósjenőről Vác irányába menetrend szerint közlekedő személyvonat elsodorta. A baleset következtében a férfi súlyos sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel kórházba vitték.

A vonaton nem sérült meg senki – írja a police.hu. A baleset helyszínelésének ideje alatt az érintett vasúti pályán a vonatok nem közlekedtek.

Olvasd tovább