Főtér: áthelyezték a buszmegállót, változik a rend

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vác, Március 15. téri autóbusz-megállóhely áthelyezéséhez, valamint a süllyedő hengerek üzembe helyezéséhez szükséges munkálatok befejeződtek. A Köztársaság út – Dózsa Gy. út viszonylatban közlekedő helyi autóbuszok megállója a Fehérek temploma mellől áthelyezésre került a Köztársaság út 11-13. sz. ingatlan elé – áll a városháza friss közleményében.

A menetrend szerint ezen a vonalon közlekedő helyi autóbuszok június 30. (szombat) reggeli üzemkezdettől az új megállóban állnak meg. Kérjük, hogy utazásaik során a változásokat figyelembe venni szíveskedjenek – teszik hozzá.

Központi Gyógyszertár Vác

A piac bejárata előtt kialakított körforgalom és a főteret lezáró süllyedőbólya elhelyezése sokakban ellenszenvet váltott ki, többen is nemtetszésüknek adtak hangot a közösségi oldalon. Pedig mindkét döntés a váciak többségének régi kérésein alapul.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A városvezetés ugyanis végre rászánta magát, hogy drasztikusan hozzányúl a főtéri parkoláshoz, és a behajtási lehetőségek lezárásával és ellenőrzésével szeretnék elérni, hogy valóban csak az hajthasson be a területre, akinek arra engedélye van. Az autók is csak a rendeletben meghatározott céllal és ideig parkolhatnak a főtéren.

A körforgalomra pedig azért volt szükség, mert aki a Köztársaság úton behajt és azzal szembesül, hogy zsákutcába jutott, eddig időnként veszélyes manőverekkel tudott csak megfordulni. A felfestett körforgalom és az útfelület ilyetén kiszélesítése mind az autósokat, mind a gyalogosokat segíti. (fotónk az építés közben készült, forrás: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments