Sikkasztott a váci nő, gazdagnak érezhette magát

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A budapesti nyomozók őrizetbe vették azt a váci nőt, aki egy cég ügyvezetőjeként az értékesített ingatlanok vételárát a saját számlájára utalta, majd arról egy másikra. Hogy pontosan miért csinálta, arról egyelőre nem nyilatkozott a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a 29 éves váci F. Réka egy cég ügyvezetőjeként 2017 augusztusában két budapesti ingatlant értékesített. Az ingatlanok együttes vételárát a vevő átutalta a gazdasági társaság számlájára, amelyről a nő 2017 októberében közel százmillió forintot utalt át a saját bankszámlájára a társtulajdonos tudta nélkül. Pár héttel később F. Réka továbbutalta a pénzt a másik bankszámlájára.

Olvasd tovább

Dühös lett, ezért hozzávágta a biciklit az autóhoz

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci rendőrök rongálás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként egy vácrátóti férfit. A 40 éves férfi még tavaly október 15-én Vácrátóton előzetes szóváltást követően egy kerékpárt hozzádobott volt élettársa gépkocsijához, aminek motorházteteje megrongálódott.

Az esetről a sértett bejelentést tett a rendőrségen. A rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a vácrátóti férfi ellen rongálás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

Olvasd tovább

Kis híján egy szál tollal mészárolta le társát a váci rab

VÁCI NAPLÓ/bűncselekmények ♥ Ítéletet hozhatnak kedden annak a váci rabnak az ügyében, aki a börtönudvaron próbálta meggyilkolni rabtársát. A férfit csak a szerencse és a többi rab mentette meg a haláltól. A két rab együtt ült 2016-ban a Váci Fegyház- és Börtönben. Ismerték egymást, sőt, rövid ideig még cellatársak is voltak, nem álltak haragban egymással.

Egy szeptemberi napon azonban sétálni mentek a börtön udvarán, és míg társa egy másik rabbal beszélgetett, a férfi egy tollal hirtelen mellé lépett, és csak annyit mondott: “Nem vamzer, hanem pitbull!” – majd nyakon szúrta a rabtársát.

Olvasd tovább

Vádemelés: ittasan karambolozott, egy ember meghalt

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a 39 éves nővel szemben. A nyomozás adatai szerint ugyanis a hölgy február 10-én 17 óra 5 perckor Honda típusú személygépkocsijával közlekedett a 12-es számú főúton, Szob irányából Perőcsény irányába. Amikor a Préskert telephez ért, ismeretlen okból áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött az ott szabályosan közlekedő Forddal.

A baleset következtében a Honda sofőrje és egyik utasa nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, míg a másik utasa olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette.

Olvasd tovább

A sportcsarnok öltözőjéből telefonokat lopott (FRISSÍTVE!)

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy bűncselekmény felderítéséhez. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ugyanis eljárást indított ismeretlen tettes ellen lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen elkövető március 8-án délután egy váci sportcsarnok női öltözőjéből kilenc mobiltelefont tulajdonított el.

Olvasd tovább

Illegális fémgyűjtésért büntetés és feljelentés

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci rendőrök vádemelést javasolnak egy 48 éves férfival szemben, akinek telephelyén a nyomozás adatai szerint 2016. november 16-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tartottak ellenőrzést. Ennek során a pénzügyőrök a telephelyen fémkereskedelmi engedélyköteles vegyes fémhulladékot – vörösrézkábelt, a környezetre veszélyes savas akkumulátort – találtak, valamint megállapították, hogy a férfi engedély nélkül végzett bontási tevékenységet és tárolta az ott található veszélyes hulladékot.

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a telephely tulajdonosa ellen feljelentést tett a Váci Rendőrkapitányságon, amelyet követően a nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Az esetről 2016 decemberében a NAV is kiadott egy közleményt, amelyből kiderül, hogy pénzbüntetést is kiszabtak.

Olvasd tovább

Kiráncigálta a hölgy kezéből a táskáját a rabló

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a 19 éves férfi ellen, aki kirabolt egy idős nőt a váchartyáni vasútállomáson. A nyomozás adatai szerint J. Zoltán 2017. szeptember 5-én 10 óra 45 perckor a váchartyáni vasútállomás területén egy várakozó nő táskáját megragadta.

A 39 éves sértett a táskát próbálta magánál tartani, amelynek során a 19 éves férfi több méteren keresztül vonszolta őt, majd a váróterem falának lökte. Ezt követően a váci bűnöző a táskával, valamint a benne található pénztárcával, személyes tárgyakkal és iratokkal együtt elszaladt. A sértett a dulakodás következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Olvasd tovább

A váci váróteremben késelt meg egy férfi egy embert

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci rendőrök elfogták azt a férfit, aki előzetes szóváltást követően kést kapott elő és használta is. A jelenlegi adatok szerint B. Sándor február 20-án 17 óra körül Vácon egy váróteremben előzetes szóváltást követően egy késsel megszúrta a sértettet.

A férfi a szúrás következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján életveszélyes sérülést szenvedett. Őt a mentők kórházba szállították.

Olvasd tovább

Pofonvágta a kalauzt a vonat folyosóján

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Váci Rendőrkapitányság eljárást indított közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Egy fiatal férfi ugyanis a vonaton bántalmazta a jegyvizsgálót.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2017. október 9-én 22 óra 40 perc körül a váci vasútállomás peronján a feladata ellátása során egy alkalommal arcon ütötte a vonaton szolgálatot teljesítő vezető jegyellenőrt. Az ismeretlen férfiról a vonaton lévő biztonsági kamera felvételt készített.

Olvasd tovább

Vácról vitték vissza a tulajnak az ellopott gitárt

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Minden idők egyik legkacifántosabb hangszerlopási ügyét zárták le eredményesen a balassagyarmati rendőrök. A nyomozás során megtalált, különleges és nagy értékű hangszerek egyikét egy váci üzletből vitték vissza tulajdonosának.

Sokmilliós értékben, szinte kifinomult érzékkel vitték el a legnevesebb gyártók elektromos gitárjait egy balassagyarmati ingatlanból, a megfújt húrosok eladásánál azonban nagyon mellényúltak. Két lépcsőben hét darab hathúros gitárt és – nyilván “kíséretül” – egy basszushangszert is ellopott két balassagyarmati és egy felsőpetényi férfi. A hangszerek tulajdonosa január 6-án tett bejelentést a Balassagyarmati Rendőrkapitányságon.

Olvasd tovább