Illegális fémgyűjtésért büntetés és feljelentés

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci rendőrök vádemelést javasolnak egy 48 éves férfival szemben, akinek telephelyén a nyomozás adatai szerint 2016. november 16-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tartottak ellenőrzést. Ennek során a pénzügyőrök a telephelyen fémkereskedelmi engedélyköteles vegyes fémhulladékot – vörösrézkábelt, a környezetre veszélyes savas akkumulátort – találtak, valamint megállapították, hogy a férfi engedély nélkül végzett bontási tevékenységet és tárolta az ott található veszélyes hulladékot.

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a telephely tulajdonosa ellen feljelentést tett a Váci Rendőrkapitányságon, amelyet követően a nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Az esetről 2016 decemberében a NAV is kiadott egy közleményt, amelyből kiderül, hogy pénzbüntetést is kiszabtak.

Olvasd tovább

Kiráncigálta a hölgy kezéből a táskáját a rabló

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a 19 éves férfi ellen, aki kirabolt egy idős nőt a váchartyáni vasútállomáson. A nyomozás adatai szerint J. Zoltán 2017. szeptember 5-én 10 óra 45 perckor a váchartyáni vasútállomás területén egy várakozó nő táskáját megragadta.

A 39 éves sértett a táskát próbálta magánál tartani, amelynek során a 19 éves férfi több méteren keresztül vonszolta őt, majd a váróterem falának lökte. Ezt követően a váci bűnöző a táskával, valamint a benne található pénztárcával, személyes tárgyakkal és iratokkal együtt elszaladt. A sértett a dulakodás következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Olvasd tovább

A váci váróteremben késelt meg egy férfi egy embert

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci rendőrök elfogták azt a férfit, aki előzetes szóváltást követően kést kapott elő és használta is. A jelenlegi adatok szerint B. Sándor február 20-án 17 óra körül Vácon egy váróteremben előzetes szóváltást követően egy késsel megszúrta a sértettet.

A férfi a szúrás következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján életveszélyes sérülést szenvedett. Őt a mentők kórházba szállították.

Olvasd tovább

Pofonvágta a kalauzt a vonat folyosóján

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Váci Rendőrkapitányság eljárást indított közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Egy fiatal férfi ugyanis a vonaton bántalmazta a jegyvizsgálót.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2017. október 9-én 22 óra 40 perc körül a váci vasútállomás peronján a feladata ellátása során egy alkalommal arcon ütötte a vonaton szolgálatot teljesítő vezető jegyellenőrt. Az ismeretlen férfiról a vonaton lévő biztonsági kamera felvételt készített.

Olvasd tovább

Vácról vitték vissza a tulajnak az ellopott gitárt

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Minden idők egyik legkacifántosabb hangszerlopási ügyét zárták le eredményesen a balassagyarmati rendőrök. A nyomozás során megtalált, különleges és nagy értékű hangszerek egyikét egy váci üzletből vitték vissza tulajdonosának.

Sokmilliós értékben, szinte kifinomult érzékkel vitték el a legnevesebb gyártók elektromos gitárjait egy balassagyarmati ingatlanból, a megfújt húrosok eladásánál azonban nagyon mellényúltak. Két lépcsőben hét darab hathúros gitárt és – nyilván “kíséretül” – egy basszushangszert is ellopott két balassagyarmati és egy felsőpetényi férfi. A hangszerek tulajdonosa január 6-án tett bejelentést a Balassagyarmati Rendőrkapitányságon.

Olvasd tovább

Aranka sörösüveggel verte fejbe a férfit

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A rendőrök vádemelést javasolnak három váci lakos ellen, akik bántalmaztak egy férfit. A nyomozás adatai szerint M. Aranka, R. Róbert és P. Gábor 2017. április 2-án 14 óra és 15 óra között Vácott a Zrínyi Miklós utcában a sértettet ütötték és rugdosták, majd M. Aranka egy sörösüveggel is fejen ütötte.

A férfi a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A bejelentést követően a rendőrök az ügyben adatgyűjtést végeztek, amelynek alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható váci nőt, és két társát. A rendőrök a 31 éves nőt, valamint a 37 éves és a 23 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták.

Olvasd tovább

Mellkason szúrta élettársát, bíróság elé kell állnia

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci rendőrök vádemelést javasolnak egy őrbottyáni nő ellen. A nyomozás adatai szerint ugyanis a 48 éves nő 2017. szeptember 30-án 20 óra körül őrbottyáni családi házukban egy késsel mellkason szúrta élettársát.

A férfi a szúrás következtében az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.  Az esetről a sértett bejelentést tett a rendőrségre. A rendőrök a nőt otthonában elfogták és a Váci Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

Olvasd tovább

Az áldozat érdekében perelt az ügyészség

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Pest Megyei Főügyészség egy hajléktalan nő érdekében indított kártérítési pert. A nő csalás áldozata lett, amikor eladta az ingatlanát. Az ügyészség a csalás miatt elvesztett összeg visszafizetése iránt lépett fel a bíróságon a bűncselekmény károsultja mellett.

A sértett, egy nő a Sződön található házára adásvételi szerződést kötött egy férfival. A szerződésbe vételárként nem az az összeg került, amiben előzőleg megállapodtak, hanem annak a fele, 500.000 forint. A ingatlan a szerződésbe írt összegnek több mint tízszeresét érte. A nő végül csak a szerződésben szereplő összeget kapta meg a férfitól.

Olvasd tovább

Verőcén rabolt a nógrádi fickó, előzetesbe került

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Váci Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 19 éves nógrádi férfi ellen. A nógrádi férfit két betöréssel gyanúsítják a váci nyomozók.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a fiatal férfi a december 18-át megelőző időszakban betörte egy verőcei ingatlan ablakát, majd az épületből egy laptopot és ruhaneműt lopott el. A gyanú szerint január 1-jén egy másik verőcei épületbe is behatolt, annak ajtaját betörve. Ebben az esetben több százezer forintot vitt magával a gyanúsított.

Olvasd tovább

Tíz év fegyház a volt váci mentőápolónak

VÁCI NAPLÓ/bűnügy ♥ 2018. január 16-án, a Budapest Környéki Törvényszéken Szegedi Gyöngyvér büntető bíró folytatólagos és nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a mentőápolónak az ügyében, akit bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolt meg az Ügyészség.

A vádirati tényállás szerint a vádlott mentő szakápolóként dolgozott Vácott, ebből kifolyólag a bűncselekmény elkövetése előtt sokszor járt a sértettek házában.

Olvasd tovább