Elismerte hibáját a rendőrség a bizarr bilincselős ügyben

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Harmadjára helyt adott a rendőrség egy egyetemista panaszának, akit jogalap nélkül szállítottak le a vonatról, állítottak elő és bilincseltek meg a váci kapitányságon – közölte a Magyar Helsinki Bizottság jogvédő szervezet, amely a panaszost képviselte az eljárásban – írja a hvg.hu.

Tavaly februárban nagy nyilvánosságot kapott egy vonatutas jogsértő előállítása – idézte fel a Magyar Helsinki Bizottság.

Olvasd tovább

Fegyvereket és lőszereket foglaltak le a váci rendőrök

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek (képünk illusztráció) ♥ Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Máté 31 éves, Sz. Balázs 29 éves és Sz. Ákos 19 éves kóspallagi lakosok ellen.

A rendőrségre állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy a három férfi engedély nélkül fegyvereket tart.

Olvasd tovább

Keresik, mert ellopta a leejtett pénztárcát

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci nyomozók az állampolgárok segítségét kérik ismét egy ismeretlen személy azonosításához. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen nő március 10-én a délelőtti órákban egy váci bankfiókban felvette a sértett földre ejtett pénztárcáját és azzal a helyszínről elfutott.

Olvasd tovább

Nem bántják a váci börtönben a gólyatábori erőszakolót

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Joggal tartott rabtársai börtönbosszújától, ám ehelyett magaviselete miatt halmozza a dicséreteket a börtönben a gólyatábori erőszaktevő, K. Sándor (41) – írja a Blikk.

Köztudott, hogy a bűnözök kiközösítik, s többnyire brutálisan megbüntetik azt, aki gyerekeket bánt vagy nőket erőszakol meg. A volt ELTE-s hallgatónak azonban úgy tudjuk, sikerült megúsznia, hogy saját rabtársai ítélkezzenek felette. K. Sándor egy nyolcfős cellában van a váci börtönben, és aránylag jól kijön a többi ­elí­télttel. Jó magaviselete miatt több dicséretet is kapott már őrzőitől.

Olvasd tovább

Vasúti gyújtogató: elfogták, elengedték, elfogták

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya Sz. László 38 éves albertirsai lakos ellen.

A jelenlegi adatok szerint a gyanúsított március 20-án 22 óra körül a váci vasútállomás peronján várakozó sértettekkel veszekedni kezdett, majd a ruházatukat égésgyorsítóval lelocsolta. A folyadékból a földre is öntött, amit egy égő cigarettacsikkel próbált meggyújtani. Ezt az időközben a peronra érkező vasúti biztonsági őr oltotta el.

Olvasd tovább

A váci vonaton akart rabolni egy tizenhat éves fiú

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 16 éves vácdukai fiú ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiú március 24-én a délutáni órákban a Budapest és Szob között közlekedő vonaton ment oda a sértetthez. A kezében egy nyitott bicskát tartott és azzal fenyegetőzve követelte a 29 éves nőtől a nála lévő táskát.

Olvasd tovább

A váci rendőrök rövid időn belül elfogták F. Jenőt

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 24 éves F. Jenő ellen, aki a vasútállomás vécéjében rabolt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi március 23-án 22 óra 45 perckor ment be a váci vasútállomás mosdójába és az ott tartózkodó sértettet ököllel többször megütötte, miközben a nála lévő értékek átadására szólította fel. Ezt követően a férfit ismét tettleg bántalmazta, aki ennek hatására átadta a nála lévő mobiltelefont és a pénztárcáját.

Olvasd tovább

Vizelettel öntötte le és meg akarta ölni a váci rabot

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Csütörtökön tárgyalta a Budapest Környéki Törvényszék egy férfi ügyét, aki még 2013 augusztusában rátámadt zárkatársára a a Váci Fegyház és Börtönben. A vád szerint ölni akart.

A bíróság tájékoztatása szerint a vádlott – aki előzetes letartóztatásban volt – 2013 júliusában kilenc emberrel került közös zárkába, köztük a férfival, akivel kis híján végzett. A két érintett korábban nem ismerte egymást, de ágyaik egymás mellé kerültek – írja a 24.hu.

Olvasd tovább

Keszthelyre ment rabolni a váchartyáni férfi

VÁCI NAPLÓ/MTI/bűnügyek ♥ Néhány órán belül elfogták a rendőrök Keszthelyen azt három férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy hétfő délután kirabolt egy nőt, aki dohánybolti bevételét vitte volna a bankba – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján. Az egyik fickó Váchartyánban lakik.

A sértett a történtekről személyesen tett bejelentést a keszthelyi rendőrkapitányságon. Közlése szerint az általa üzemeltetett dohánybolt hétvégi bevételével tartott a bankba, amikor egy bukósisakos férfi megtámadta. Többször megütötte a fejét, majd a vállán lévő táskát letépte és a zsákmánnyal beugrott egy közelben rá váró személyautóba.

Olvasd tovább

Szobonya a váci állomáson embereket akart felgyújtani

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Egy 38 éves férfi megtalálásához az állampolgárok segítségét kérik a Pest megyei nyomozók. A gyanúsítottat emberölés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szeretnék megtalálni a rendőrök. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a körözött ember nevét is tudja: Szobonya László.

A jelenlegi adatok szerint a 38 éves férfi március 20-án 22 óra körül a váci vasútállomás peronján várakozókkal veszekedni kezdett, majd a ruházatukat égésgyorsítóval lelocsolta. A folyadékból a földre is öntött, amit egy égő cigarettacsikkel próbált meggyújtani. Ezt az időközben a peronra érkező vasúti biztonsági őr oltotta el.

Olvasd tovább