Vesztegetni akart az elítélt Vácon

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Váci Járási Ügyészség hivatali vesztegetés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az elítélttel szemben, aki a Váci Fegyház és Börtön felügyelőjét akarta megvesztegetni.

A bűnügy vádlottja, egy férfi a Váci Fegyház és Börtönben töltötte szabadságvesztését. 2016 szeptemberében arra akarta rávenni az egyik felügyelőt, hogy csempésszen be a fogvatartottaknak tiltott tárgyakat. A vádlott azt mondta a felügyelőnek, hogy tud egy lehetőséget arra, hogy SIM kártyákat és mobiltelefonokat lehet behozni az elítélteknek.

Olvasd tovább

Kaliforniából rendelt kokaint két váci férfi

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két váci férfival szemben, akik az Egyesült Államokból rendeltek mintegy fél kilogrammnyi kokaint – közölte az ügyészség kedden.

A Fővárosi Főügyészség a közelmúltban jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két váci illetőségű férfival szemben, akik egy, az eljárásban ismeretlenül maradt személytől rendeltek – táplálékkiegészítőnek álcázott – mintegy fél kilogramm, a jelentős mennyiséget nyolcszorosan meghaladó kokaint.

Olvasd tovább

Csalás miatt keresi őket a váci rendőrség

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személyek azonosításához. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a sértett személy az allasod.hu internetes oldalon május 18-án talált bécsi munkalehetőség hirdetése kapcsán felhívta a megadott telefonszámot, amelyen egy ismeretlen személlyel beszélt. A telefonbeszélgetés alkalmával megegyeztek, hogy a megadott bankszámlaszámra 100 ezer forintot elutal 2 fő részére történő bécsi munkahely biztosítása érdekében.

Olvasd tovább

Egymillió forintot csalt ki egy idős embertől

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci nyomozók az állampolgárok segítségét kérik egy nő azonosításához. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ugyanis nyomozást indított csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen.

A 30-35 év körüli nő május 29-én 8 óra 30 perc és 9 óra 30 perc között becsengetett egy vácdukai házba azzal az indokkal, hogy az ott lakó felvételt nyert egy közeli nyugdíjasotthonba. Az idős sértettel egy féléves térítésdíjnak megfelelő (több mint egymillió forintot) összeget kifizettetett, majd ismeretlen helyre távozott.

Olvasd tovább

A rétsági rendőrök elfogtak egy 33 éves váci férfit

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Rétsági Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 34 éves nőtincsi férfi ellen, míg kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 33 éves váci férfi ellen folytat eljárást.

A nyomozás során beszerzett információk alapján megalapozott a gyanú arra, hogy a 34 éves nőtincsi férfi részére T. István 33 éves váci lakos továbbértékesítés céljából július 14-én bruttó 34,6 gramm – a szakértői vélemény alapján – amfetamin tartalmú port és további kábítószergyanús anyagokat adott el. Adatok merültek fel arra is, hogy T. István korábban több alkalommal több személynek fogyasztás céljából kábítószert értékesített.

Olvasd tovább

Elismerte hibáját a rendőrség a bizarr bilincselős ügyben

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Harmadjára helyt adott a rendőrség egy egyetemista panaszának, akit jogalap nélkül szállítottak le a vonatról, állítottak elő és bilincseltek meg a váci kapitányságon – közölte a Magyar Helsinki Bizottság jogvédő szervezet, amely a panaszost képviselte az eljárásban – írja a hvg.hu.

Tavaly februárban nagy nyilvánosságot kapott egy vonatutas jogsértő előállítása – idézte fel a Magyar Helsinki Bizottság.

Olvasd tovább

Fegyvereket és lőszereket foglaltak le a váci rendőrök

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek (képünk illusztráció) ♥ Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Máté 31 éves, Sz. Balázs 29 éves és Sz. Ákos 19 éves kóspallagi lakosok ellen.

A rendőrségre állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy a három férfi engedély nélkül fegyvereket tart.

Olvasd tovább

Keresik, mert ellopta a leejtett pénztárcát

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci nyomozók az állampolgárok segítségét kérik ismét egy ismeretlen személy azonosításához. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen nő március 10-én a délelőtti órákban egy váci bankfiókban felvette a sértett földre ejtett pénztárcáját és azzal a helyszínről elfutott.

Olvasd tovább

Nem bántják a váci börtönben a gólyatábori erőszakolót

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Joggal tartott rabtársai börtönbosszújától, ám ehelyett magaviselete miatt halmozza a dicséreteket a börtönben a gólyatábori erőszaktevő, K. Sándor (41) – írja a Blikk.

Köztudott, hogy a bűnözök kiközösítik, s többnyire brutálisan megbüntetik azt, aki gyerekeket bánt vagy nőket erőszakol meg. A volt ELTE-s hallgatónak azonban úgy tudjuk, sikerült megúsznia, hogy saját rabtársai ítélkezzenek felette. K. Sándor egy nyolcfős cellában van a váci börtönben, és aránylag jól kijön a többi ­elí­télttel. Jó magaviselete miatt több dicséretet is kapott már őrzőitől.

Olvasd tovább

Vasúti gyújtogató: elfogták, elengedték, elfogták

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya Sz. László 38 éves albertirsai lakos ellen.

A jelenlegi adatok szerint a gyanúsított március 20-án 22 óra körül a váci vasútállomás peronján várakozó sértettekkel veszekedni kezdett, majd a ruházatukat égésgyorsítóval lelocsolta. A folyadékból a földre is öntött, amit egy égő cigarettacsikkel próbált meggyújtani. Ezt az időközben a peronra érkező vasúti biztonsági őr oltotta el.

Olvasd tovább