Vácott is lopott idős emberektől a szlovák férfi

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Vádemelési javaslattal befejezték a nyomozást egy szlovák férfi ellen, aki huszonöt magyar városban, csaknem száz esetben összesen 34,5 millió forintot lopott idős emberektől – tájékoztatta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

Dobó Dénes elmondta, a Debreceni Rendőrkapitányság nyolcvanhét kifosztás, négy lopás, kétrendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, valamint közokirat-hamisítás miatt folytatott több mint egyéves nyomozást J. Balaz szlovák állampolgár ellen.

Olvasd tovább

Kiugrott az ablakon, de ettől előzetesbe kerülhet

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A Váci Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki ismerősét akarta felgyújtani, majd a nyomozási bíró ülése előtt tegnap megszökött és kiugrott a bíróság ablakán. A bűnügy gyanúsítottja, egy fiatal férfi 2017 októberétől kezdődően több esetben háborgatta az egyik ismerősét, a bűnügy sértettjét Vámosmikolán.

A hajnali órákban többször bement a sértett házába, ott az alvó férfit álmából felkeltve többször ököllel fején megütötte, földre rántotta, fejbe rúgta. November 21-én éjfél körül a gyanúsított ismét bement a sértett házába. A házban a ruhástól alvó sértetthez lépett, és a férfi több réteges ruházatát öngyújtóval meggyújtotta.

Olvasd tovább

Újabb kábítószerterjesztőt fogtak el Gödön

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Dunakeszi Rendőrkapitányságon indult eljárás U. Zoltán gödi lakos ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A dunakeszi rendőrök a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály munkatársaival együttműködve tartottak házkutatást egy gödi ingatlanban 2017. november 15-én este.

Olvasd tovább

Egy nő Vácon bántalmazott és kirabolt egy idős férfit

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Váci Rendőrkapitányságon eljárás indult rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 40 éves nő ellen. A nyomozás adatai szerint J. Enikő november 10-én délelőtt Vácon az egyik utcában leszólított egy 75 éves férfit, akit ezután fellökött.

A földre eső sértettet több alkalommal megrúgta, majd nadrágjából kivette a pénztárcáját, benne készpénzzel, bankkártyákkal és személyes iratokkal. Ezek után a helyszínről elmenekült. A váci rendőrök az ügyben végrehajtott adatgyűjtések eredményeként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit november 14-én Vácon elfogtak.

Olvasd tovább

Vesztegetni akart az elítélt Vácon

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Váci Járási Ügyészség hivatali vesztegetés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az elítélttel szemben, aki a Váci Fegyház és Börtön felügyelőjét akarta megvesztegetni.

A bűnügy vádlottja, egy férfi a Váci Fegyház és Börtönben töltötte szabadságvesztését. 2016 szeptemberében arra akarta rávenni az egyik felügyelőt, hogy csempésszen be a fogvatartottaknak tiltott tárgyakat. A vádlott azt mondta a felügyelőnek, hogy tud egy lehetőséget arra, hogy SIM kártyákat és mobiltelefonokat lehet behozni az elítélteknek.

Olvasd tovább

Kaliforniából rendelt kokaint két váci férfi

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két váci férfival szemben, akik az Egyesült Államokból rendeltek mintegy fél kilogrammnyi kokaint – közölte az ügyészség kedden.

A Fővárosi Főügyészség a közelmúltban jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két váci illetőségű férfival szemben, akik egy, az eljárásban ismeretlenül maradt személytől rendeltek – táplálékkiegészítőnek álcázott – mintegy fél kilogramm, a jelentős mennyiséget nyolcszorosan meghaladó kokaint.

Olvasd tovább

Csalás miatt keresi őket a váci rendőrség

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személyek azonosításához. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a sértett személy az allasod.hu internetes oldalon május 18-án talált bécsi munkalehetőség hirdetése kapcsán felhívta a megadott telefonszámot, amelyen egy ismeretlen személlyel beszélt. A telefonbeszélgetés alkalmával megegyeztek, hogy a megadott bankszámlaszámra 100 ezer forintot elutal 2 fő részére történő bécsi munkahely biztosítása érdekében.

Olvasd tovább

Egymillió forintot csalt ki egy idős embertől

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci nyomozók az állampolgárok segítségét kérik egy nő azonosításához. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ugyanis nyomozást indított csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen.

A 30-35 év körüli nő május 29-én 8 óra 30 perc és 9 óra 30 perc között becsengetett egy vácdukai házba azzal az indokkal, hogy az ott lakó felvételt nyert egy közeli nyugdíjasotthonba. Az idős sértettel egy féléves térítésdíjnak megfelelő (több mint egymillió forintot) összeget kifizettetett, majd ismeretlen helyre távozott.

Olvasd tovább

A rétsági rendőrök elfogtak egy 33 éves váci férfit

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Rétsági Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 34 éves nőtincsi férfi ellen, míg kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 33 éves váci férfi ellen folytat eljárást.

A nyomozás során beszerzett információk alapján megalapozott a gyanú arra, hogy a 34 éves nőtincsi férfi részére T. István 33 éves váci lakos továbbértékesítés céljából július 14-én bruttó 34,6 gramm – a szakértői vélemény alapján – amfetamin tartalmú port és további kábítószergyanús anyagokat adott el. Adatok merültek fel arra is, hogy T. István korábban több alkalommal több személynek fogyasztás céljából kábítószert értékesített.

Olvasd tovább

Elismerte hibáját a rendőrség a bizarr bilincselős ügyben

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Harmadjára helyt adott a rendőrség egy egyetemista panaszának, akit jogalap nélkül szállítottak le a vonatról, állítottak elő és bilincseltek meg a váci kapitányságon – közölte a Magyar Helsinki Bizottság jogvédő szervezet, amely a panaszost képviselte az eljárásban – írja a hvg.hu.

Tavaly februárban nagy nyilvánosságot kapott egy vonatutas jogsértő előállítása – idézte fel a Magyar Helsinki Bizottság.

Olvasd tovább