Duna-futás: Vácra érkezett Hidvégi-Üstös Pál

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Hidvégi-Üstös Pál váci ultramaratonista egyedülálló sportteljesítményre vállalkozott azzal, hogy a végigfutja a Duna teljes partvonalát a Duna Régió Stratégia magyar elnökségének támogatásával. A futó szeptember 21-én csütörtökön reggel Vác testvérvárosából, Donaueschingenből indult el.

Október 17-én kedden pedig már Vácott fogadták a városháza előtt, ahol Kovács Ágnes önkormányzati képviselő köszöntötte őt, majd a Karolina iskola diákjaival egy rövid futás után már az osztályteremben megosztotta élményeit.

Olvasd tovább

Idén is lehet már pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A testület legutóbbi ülésén arról döntött, hogy részt vesz a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázaton.

Most is negyvenöt szociálisan rászoruló hallgató részesülhet támogatásban a beérkező pályázatok alapján, a személyenkénti havi városi támogatás mértéke változatlanul 5000 forint. A pályázat beadási határideje november 7.

Olvasd tovább

Az imaházban fogadták a rendőrök az időseket

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Az Országos Rendőr-főkapitányság  “Házhoz megyünk” elnevezésű bűnmegelőzési programjának Pest megyei rendezvényére október 10-én  Vácon, ezúttal  a Baptista Egyház Imaházában került sor. A programot Latorovszky Gábor r. alezredes, a Váci Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg.

A rendezvény keretében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Váci  Rendőrkapitányság munkatársaival közösen időskorú kortársképző programot szervezett, ahol áldozatvédelemmel, internetbiztonsággal kapcsolatos prevenciós előadásokat tartottak.

Olvasd tovább

Ammónia szivárgott egy váci üzemben

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Műszaki meghibásodás miatt ammónia szivárgott egy váci üzem kompresszorházában, egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel vasárnap.

Csámpai Attila elmondta, hogy a hűtéssel foglalkozó üzem 50 négyzetméteres kompresszorházában mintegy 5 kilogramm ammónia került a levegőbe. Hozzátette, hogy a váci tűzoltók speciális védőruhában behatoltak a helyiségbe és biztonsági zónát alakítottak ki, valamint tolórekeszekkel elzárták a helyiséget.

Olvasd tovább

Szombaton az állatok beköltöznek a művelődési központba

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Október 7-én, szombaton az Állatok Világnapja alkalmából 14 órakor a Madách Imre Művelődési Központban az állatok lesznek középpontban. A rendezvény ideje alatt állatorvosi szaktanácsadás is lesz dr. Csiri Mónika, a Kedvencdoktor Állatorvosi rendelő munkatársa segítségével.

A Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány a rendezvény ideje alatt várja a leendő gazdikat örökbe fogadható kutyusokkal és tanácsadással. A Hippokampusz Ismeretterjesztő Stúdió interaktív előadással, és tanácsadással települ ki a rendezvényre, vezetője: Czigány Ildikó.

Olvasd tovább

Harmadszor lett családbarát munkahely a városháza

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Átadták az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által hetedik alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely pályázat díjait szerdán Budapesten. A díjazottak között van városunk önkormányzata is, amely 2015 és 2016 után ismét e rangos elismerésben részesült.

Novák Katalin, a tárca család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott rendezvényen azt hangoztatta, hogy a munka és a család nem egymásnak ellentmondó, hanem egymást kiegészítő fogalmak, hiszen stabil munkahely mellett könnyebb kiteljesedni a családban, és a biztos családi háttér nélkülözhetetlen a jó munkahelyi teljesítményhez.

Olvasd tovább

Statisztikai felmérés Vácott: ezer forint a jutalom

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Központi Statisztikai Hivatal Vácott október 2-án hétfőn megkezdte és december 15-ig folytatja a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló Miből élünk? című adatfelvételét. A Magyarországon felkeresendő 15 ezer háztartás kijelölését statisztikai módszerrel, véletlenszerű kiválasztással hajtották végre.

A lakosság kétféle módon válaszolhatja meg a kérdőívet. Lehetőség van a kérdőívet elektronikus úton, Interneten kitölteni október 2-31. között. A kérdőív a https://mibolelunk.ksh.hu oldalon érhető el. Az internetes kitöltők között összesen 8 darab táblagépet sorsolnak ki.

Olvasd tovább

Nem akarta ingyen bekötni a gázt a Tigáz

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A Tigáz földgázelosztó jogszerűtlenül járt el, amikor hátráltatta a szerződéskötést azokkal a fogyasztókkal, akik a július 1-jétől díjmentes gázcsatlakozások kiépítését kezdeményezték – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.

A fogyasztók folyamatos és biztonságos ellátása érdekében a hivatal határozatban kötelezte a céget, hogy az új csatlakozási szerződések tervezeteit 15 napon belül küldje meg az igénylőknek.

Olvasd tovább

Az őcsényi cirkusz miatt szégyelli magát a püspök

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A 444.hu megkérdezte Beer Miklós püspököt, mit gondol arról, ami Őcsényben történt. A Tolna megyei településen Fenyvesi Zoltán panziótulajdonos látott volna vendégül menekült családokat, emiatt életveszélyesen megfenyegették, és megrongálták az autóját. A faluban akkora botrány lett az esetből, hogy Fülöp János polgármester le is mondott.

– A véleményem erről az esetről sommásan az, hogy ez egy szonda a mai magyar társadalmunk állapotáról, a közhangulatról. Nagyon szomorú vagyok – válaszolta a 444.hu kérdésére Beer Miklós.

Olvasd tovább

Kisbusz ütközött teherautóval Gödön, két sérült

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Kisbusz ütközött össze teherautóval péntek délben Gödön, a Pesti úton. A buszban két ember utazott, őket a mentők kórházba szállították.

A balesethez a váci hivatásos tűzoltók vonultak ki, megérkezésük után áramtalanították, átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.

Olvasd tovább