7 milliárd forintból modernizálták a Váci Cementgyárat

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Újabb lépést tett a Duna-Dráva Cement Kft. fenntarthatósági céljainak eléréséért. A nemrég véget ért környezetvédelmi beruházásukat ünnepélyes keretek között avatták fel a Váci Cementgyárban. A projektnek köszönhetően a régió lakóinak életminősége is javulni fog.

A Duna-Dráva Cement Kft. mindennapi működése során kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos működésre. Anyavállalata, a HeidelbergCement Group 2030-as fenntarthatósági törekvései határozzák meg stratégiájának legfontosabb irányait; mint például az ökológiai lábnyom csökkentése vagy a körkörös gazdaság ösztönzése.

Olvasd tovább

Új munkatársakat keres a parkfenntartási részleg

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Új munkatársakat keres a Váci Városfejlesztő Kft parkfenntartási részlege. A jelentkezéseket részletes önéletrajzzal, az iskolai végzettségek, tanúsítványok, bizonyítványok felsorolásával és az előző munkahelyek megnevezésével, az ott betöltött pozíció megjelölésével várják a posa.csilla@vacholding.hu email címre.

Keresnek például köztisztasági dolgozót, akinek feladatai közé tartozik a városi kézi szemetesek ürítése, szemétszedés a város területén, burkolt felületek söprése, takarítása, szükség szerint rakodói feladatok ellátása.

Olvasd tovább

Rétvári Bence Ukrajnát bírálta váci beszédében

MTI/a város ♥ Ukrajna egyes állampolgárait másodrendűnek tekinti, amikor korlátozza a nyelvhasználathoz fűződő jogaikat – mondta Rétvári, Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Vácott, az I. világháborús emlékműnél tartott megemlékezésen.

A kereszténydemokrata politikus, a térség országgyűlési képviselője rámutatott: a nyelvhasználati törvénnyel Ukrajna korlátozza és visszaszorítja a kárpátaljai magyarság nyelvhasználati jogait, amikor csak alsóbb tagozatban engedélyezi, hogy a diákok saját nyelven tanulhassanak.

Olvasd tovább

Paradicsom a magasban – szavazz a váci programra!

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Paradicsom a magasban avagy legyen vonzó a városi kertészkedés! címmel indul a Tesco áruházlánc Ön választ, mi segítünk közösségi programjában a váci Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, azzal a céllal, hogy magaságyást telepítsenek a váci Petőfi Sándor Általános Iskola kertjébe.

A kezdeményezés megálmodója, Rábavölgyi Eszter elmondta, mennyire várjak már a diákok és tanáraik, hogy a környezeti nevelés ne csak tankönyveken keresztül valósuljon meg, hanem a gyakorlatban is kipróbálhassák, milyen az, amikor a saját kezükkel elültetett magból ehető, bio minőségű, vegyszermentes növény kerül a tízóraijuk mellé.

Olvasd tovább

Esztergomi színházi ünnep váci vendégszerepléssel

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az Esztergomi Várszínház 30. évadát az intézmény testvérszínházaival és olyan művészekkel ünnepli együtt, akik az elmúlt évtizedekben sikerrel szerepeltek a játszóhelyen – mondta el a szabadtéri színház igazgatója az MTI-nek. A  vendégek között van a Váci Dunakanyar Színház társulata is.

Horányi László tájékoztatása szerint a bazilika előtti nagyszínpadon július 7-én a soproni teátrum Ha mi holtak feltámadunk című produkciója lesz a nyitóelőadás, Szilágyi Tibor főszereplésével. A következő hétvégén a Váci Dunakanyar Színház költözik Esztergomba, július 13-án Yasmina Reza Művészet című színművét mutatják be. Másnap a Quimby slágereire épülő Megadom magam című musicalt tekinthetik meg tőlük a nézők.

Olvasd tovább

Váci iparosgyűlés: országos elismerés a polgármesternek

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Szerdán tartotta évi rendes iparosgyűlését a Vác és Vidéke Ipartestület. A napirendnek megfelelően Bucwald Imre elnök számolt be az elmúlt egy esztendő munkájáról, kiemelve, hogy a magas életkori átlag miatt egyre fogyatkozó, de nagyon kitartó tagság jövőre tisztújításra készül, ezért megválasztották a jelölő bizottságot is.

A beszámolóból kiderült, hogy az ipartestület gazdálkodása stabil, s az idén hozzákezdenek a székház és az udvarban lévő üzlethelyiségek már régóta tervezett rendbe hozásához is.

Olvasd tovább

Szent Flórián Érdemérem a három bátor váci önkéntesnek

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület három tisztségviselő tagja – Lipták Dóra, Ternay István és Nagy Viktor -, akik segítséget nyújtottak a Dunakeszin történt cserbenhagyásos balesetnél, kitüntetést kapott a Magyar Tűzoltó Szövetségtől, mégpedig Szent Flórián Érdemérem formájában.

Mint megírtuk, április 20-án pénteken cserbenhagyásos baleset történt Dunakeszin a 2-es főút városi szakaszán. Egy idős asszonyt ütöttek el a zebrán. A Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület három tagja, akik éppen hazafelé tartottak autójukkal, kezdte meg a mentést. A rendőrök még az éjszaka elkapták a gázolót.

Olvasd tovább

Kigyulladt a garázs teteje, de a ház megmenekült

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Kigyulladt egy harminc négyzetméteres garázs tetőszerkezete szerdán délelőtt Vámosmikolán, a Kossuth Lajos utcában. A tűz átterjedt a főépület tetőzetére is, személyi sérülés nem történt.

A vámosmikolai önkormányzati tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését – tudtuk meg Csámpai Attilától, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől.

Olvasd tovább

Nem csak a zsákos lombot, a gallyakat is elszállítják

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Két fontos témáról beszélt szerda délelőtti, a Széchenyi utcában tartott sajtótájékoztatóján Ferjancsics László önkormányzati képviselő. Szóvá tette, hogy a város díszének számító japán csereszenyfasor kezd elöregedni és bár megígérték az illetékesek, nem került sor az elszáradt ágak levágására, az elpusztult fák pótlására. Ez pedig most időszerű.

A másik téma ugyancsak a növényekhez kapcsolódik. Mint megírtuk, a városban egy nemrég aláírt szerződés alapján már a Zöld Híd Nonprofit Kft végzi a szemét begyűjtését, ebben a Váci Hulladékgazdálkodási Kft alvállalkozóként vesz részt. A képviselő szerint a váciak nem tudják, hogy nem csak a zsákba gyűjtött lombot és füvet, hanem az összekötegelt faágakat is elszállítják gyűjtési napokon.

Olvasd tovább

Idióták megrongálták a Duna-parti kerítést

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A hosszú hétvége alatt, feltehetően hétfőről keddre virradó éjszaka ismeretlenek tönkretették a Duna-parti sétány öntöttvas-kerítésének egy darabját. Mivel ahhoz, hogy az idomot ki tudják szakítani a helyéről, nem elég egy ember, nagy valószínűséggel többen erőlködtek azon, hogy az öntvényt eltörjék és eldobják a súlyos elemet.

A tett nagy felháborodást váltott ki a polgárok között, többen a közösségi oldalon közzétett bejegyzésükben személyesen ajánlották fel, hogy ha kiderül, kik voltak az elkövetők, bírósági tárgyalás helyett maguk hajtják végre a közösség ítéletét. Egyelőre azonban nem tudni, kik bújnak meg a vandál tett hátterében.

Olvasd tovább