Vasárnap vásár lesz: alkudni érdemes

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Ismét állat- és kirakodóvásár lesz a vásártéren. Az immár hagyományos nagy piacra minden hónapban egyszer kerül sor. Ezúttal most vasárnap várják az érdeklődőket a Vásártéren.

A váci vásár nagy események számít nem csak a városban élők, hanem a környékbeli településen lakók körében is. Ilyenkor gyorsan és egyszerűen megvehetjük mindazokat a “kacatokat”, amelyekre a háztartásban szükségünk van: cirokseprűt, ágyneműt, lábasokat, cipőket, ruhaféléket.

Olvasd tovább

A nemzeti ünnepen adják át a város díjait

Az államalapítás nemzeti ünnepének megemlékezése ezúttal is augusztus 20-án lesz Vácon. Az esemény vasárnap este hat órakor kezdődik a Konstantin téren, a Szent István szobornál.

Az ünnepi esemény szónoka Takaró Mihály irodalomtörténész lesz. Hagyományosan az augusztus 20-ai ünnepség ad alkalmat Vác legrangosabb kitüntetéseinek átadására, a Vác Város Díszpolgára díjat és a Pro Urbe kitüntetéseket Fördős Attila polgármester adja át a díjazottaknak – írja a vac.hu.

Olvasd tovább

Más személyes adataival élt vissza – keresi a váci rendőrség

A váci nyomozók közokirat-hamisítás elkövetése miatt keresik a képen látható férfit. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 13100/176/2015. bűnügyi számon eljárást folytat közokirat-hamisítás bűntett miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a képen látható ismeretlen férfi más személyes adataival élt vissza.

Olvasd tovább

A gimiben diákok is segítenek a tankönyvek átvételében

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Már érkeznek az új tankönyvek a váci iskolákba. A tanévkezdés közeledtével mindenütt felkészülnek a rohamra, hiszen nem csak az elsősöknek, hanem a már régebben az intézményben tanulóknak is ki kell osztani a friss tankönyveket. A Madách gimnáziumban közösségi munkát hirdetnek a jövő péntekre, a vállalkozó kedvű diákok augusztus 25-én 8 és 12 óra között a beérkező tankönyvek könyvtárba való beszállításában és elhelyezésében vehetnek részt.

Az iskola honlapján olvasható hirdetmény szerint az érdeklődők Krommer Márta könyvtáros tanárnőnél jelentkezhetnek augusztus 24-én 12 óráig a krommer.marta@gmail.com email címen, korlátozott létszámban.

Olvasd tovább

A kápolna búcsúján megáldják az új keresztet

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Ma, csütörtökön szerdán este hat órakor tartják a Zrínyi utcai Rókus kápolna búcsúját. A szentmise keretében áldják meg az új keresztet.

A különálló kis barokk kápolnát a városban pusztító 1740-41-es pestisjárvány emlékére emelték Althann Mihály Károly püspök támogatásával, jórészt közadakozásból. A kápolnát alacsony kovácsoltvas kupola fedi, benne Szent Rókusnak, a betegek védőszentjének, Szent Annának és a gyógyító Jézusnak emeltek oltárt.

Olvasd tovább

Nagycsaládos gyerekek az ország tetején

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Nagycsaládosok Váci Egyesülete július 24. és 30. között táborozást szervezett a Mátrába. A táborban 33 résztvevő volt, gyerekek már kettő évestől 16 éves korig, kísérőként pedig anyukák és nagymamák.

Az egy hét alatt sok programon vettek részt a táborozók. A tábor helyszíne Mátrafüred-Sástó volt, mely nagyon szép helyen van. A táborozás során felfedeztük a közvetlen környéket, a Sástó körüli tanösvényt, felmásztunk a Sástói kilátóba, ahol csodálatos panorámában volt részünk. Kirándultunk Mátrafüredre, és természetesen nem hagyhattuk ki az ország legmagasabb pontjának meghódítását sem, Kékestetőn csúcsfotó is készült a kis csapatról. A Mátra közeli forrásaiból friss vízzel enyhíthettük szomjunkat. Volt éjszakai túra, melyen a közeli tanösvénnyel kapcsolatban feladatokat is kaptak a versenyző csapatok.

Olvasd tovább

Hoppá! Nős férfiakat is pappá szentelne a püspök

VÁCI NAPLÓ/a város ♦ Néhány évtizeden belül elfogyhatnak a katolikus papok – húzta meg a vészharangot a magyar püspöki kar elnöke. Nyugaton kényszermegoldásként plébániák százait vonják össze, és egyre kevésbé ördögtől való gondolat a nős férfiak felszentelése. Amint a csütörtöki Heti Válaszból kiderül, Beer Miklós váci püspök kifejezetten támogatja az utóbbi elképzelést.

Tavasszal először fordult elő, hogy a hazai katolikus egyház valamely püspöke nyilvánosan, ráadásul drámai szavakkal figyelmeztessen a paphiányra és annak következményeire. Veres András, a győri egyházmegye vezetője, a püspöki kar elnöke körlevelében imaközösséget hirdetett a hivatásokért.

Olvasd tovább

Váci cégek is vannak a NAV feketelistáján

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Nyilvánosságra hozta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók legfrissebb listáját, amelyen összesen 4155 munkáltató szerepel. Köztük nyolc váci székhelyű céget is találunk.

Az állami adóhatóság rendszeresen közli honlapján azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztató nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akik (amelyek) esetén jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek – írta az adozona.hu.

Olvasd tovább

Jövő héten ismét sörfesztivál lesz Vácon

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Ismét remek programokkal készül a Dunakanyar Rendezvényiroda az augusztus 20-i hétvégére! Vác Város Önkormányzatának támogatásával az immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Dunakanyar Kézműves Sörfesztiválon többek között fellép majd az Apostol zenekar, Szandi, Pápai Joci, Dj Sterbinszky, Hajdu Steve humorista, valamint újra itt lesz a tavaly nagy sikert aratott ABBA emlékzenekar és idén is lesz szépségkirálynő-választás, utcabál és tűzijáték is!

A három napos fesztiválon ezúttal is a magyar kisüzemi kézműves sörök kapják a főszerepet, melyek között nemzetközileg elismert aranyérmes söröket is kóstolhatunk, de a legfinomabb belga és cseh sörök is képviseltetik majd magukat.

Olvasd tovább

Bio- és környezettudatos gazdálkodási képzés

VÁCI NAPLÓ/a város (Magosfa Alapítvány) A Magosfa Alapítvány szakértők bevonásával ingyenes bio- és környezettudatos gazdálkodási képzést szervez kismarosi oktatóközpontjában. Várjuk mindazok jelentkezését elsősorban a Dunakanyar bal partja és a Börzsöny térségéből, akik gazdálkodnak, vagy ezen a területen szeretnének tevékenykedni a közeljövőben, és érdekli őket a környezettudatos, illetve a biogazdálkodás elméleti háttere, gyakorlati megoldások, tapasztalatok, értékesítési lehetőségek.

Az 5×1 napos, gyakorlatias képzés 2017. szeptember első felében indul. Jelentkezési határidő a képzésre: 2017. augusztus 15.

Olvasd tovább