Az általános iskolai beiratkozás rendjéről

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Az általános iskolai beiratkozás rendjét a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 50.§ (7) bekezdése, valamint a nevelési -oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (Vlll.31.) EMMI rendelet 22.§ (1)-(4) bekezdései alapján a Váci Járási Hivatal az alábbiak szerint határozza meg:

A 2018/2019. tanévre történő általános iskolai beiratkozásra az alábbi időpontokban kerül sor:
2018. április 12. (csütörtök) 8.00 -19.00 óra között
2018. április 13. (péntek) 8.00 -19.00 óra között

Olvasd tovább

Két autó ütközött, félpályás útzár van a 2-es úton

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A 2-es főúton félpályán halad a forgalom Vác és Sződliget között – tudtuk meg több forrásból is. A hírek szerint egy személygépkocsi és egy furgon ütközött össze a Sügér utca közelében, a 33-as kilométernél.

A rendőrség a helyszínelés idejére lezárta az egyik sávot, így a kocsik csak váltakozó irányban haladhatnak. Emiatt hosszabb várakozási időre számítsunk. Kerülni az M2-es autóút felé lehet.

Olvasd tovább

A hétvégén megváltozik a váci vasúti menetrend

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Március 24-én, szombaton felsővezeték-karbantartást végeznek a budapesti Nyugati pályaudvaron, emiatt több vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t. A változások érintik a váci vonalon közlekedőket is.

Közölték: ezen a napon a Budapest-Vác-Szob vonalon a zónázó vonatok megállnak Felsőgöd, Dunakeszi-Gyártelep, Rákospalota-Újpest, Istvántelek megállóhelyeken, illetve összevonva közlekednek Rákosrendező érintésével, majd folytatják útjukat Zuglón át a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon a ceglédi állomásig. A személyvonatok Rákosrendezőről indulnak és oda is érkeznek. A reggeli gyorsított vonatok Vác felől Rákospalota-Újpestig közlekednek.

Olvasd tovább

Lovagkeresztet kapott Fidel László volt váci kajakos is

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Korábban megírtuk, hogy a március 15-i ünnep előestéjén Áder János köztársaság elnök döntése alapján Csermely György táncművész, táncpedagógus, producer, a Váci Jeszenszky Balett alapító igazgatója kiemelkedő színvonalú munkájáért a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át. Az ebben az elismerésben részesültek között van a váci születésű kiváló kajakos, Fidel László is.

Mint annyian a magyar válogatott tagjai közül, ő is Vácott kezdett kajakozni – nevelőedzője Csereklye József volt -, majd egy rövid győri kitérő után a Székesfehérvári Könnyűfém SE versenyzője lett. Az 1983-ban két ifjúsági Eb-t és egy IBV-aranyat nyert sportoló két évig csak a válogatott határembere volt.

Olvasd tovább

VÁLASZTÁS 2018: megrongálták Fehér Zsolt plakátjait

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A hét elején kezdték telepíteni Fehér Zsoltnak, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjének plakátjait a választókerület településein, ám Rádon máris megrongáltak néhányat. Fehér Zsolt a szerdán a váci főtéren megtartott sajtótájékoztatón azt mondta: vannak információik arról, hogy ki tehette, de az ügy kivizsgálását a rendőrségre bízzák, hiszen feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen.

Fehér Zsolt azt mondta: tudomásuk szerint egy váci kocsmatulajdonos van a történtek hátterében, aki pénzt kap azért, hogy plakátokat rongáljon. “Ebből látszik, hogy a jelenlegi kormánypártok tartanak a Jobbik választási sikerétől” – jelentette ki a képviselőjelölt.

Olvasd tovább

VÁLASZTÁS 2018: Rétvári Bence a migránsokról beszélt

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Azért jöttünk ide, hogy visszautasítsuk Karácsony Gergelynek (az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje) azt a javaslatát, amely szerint a bevándorlókat a használaton kívüli laktanyákba telepítenék – mondta Rétvári Bence kedden a volt váci Esze Tamás laktanya bejárata előtt tartott sajtótájékoztatóján. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje hozzátette: a migránsok nagy veszélyt jelentenek Európa számára.

Bírálta az ellenzéket, amely nem támogatta, hogy a parlament az Alaptörvény módosításával döntsön arról, hogy a bevándorlók kényszerbetelepítését Magyarország nem fogadja el. A Fidesz-KDNP kormány nem vállalja fel, hogy kockáztassa az emberek nyugalmát, biztonságát – hangzott el.

Olvasd tovább

VÁLASZTÁS 2018: ellenzékiek az OLAF-jelentésről

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Az ELIOS-ügy, az OLAF-jelentés és Vác érintettsége volt a témája annak az ellenzéki sajtótájékoztatónak, amelyet hétfőn tartottak a főtéren. Jakab Zoltán, az Együtt, Krauze István, az MSZP és a DK, valamint Juhász Béla, a Momentum már bejegyzett országgyűlési képviselőjelöltje egybehangzóan azt sürgette, hogy a húszmilliós büntetés kifizetésének felelősét nevezzék meg.

Mint ismeretes, az ellenzéki pártok által széles körben idézett OLAF-jelentés az ország több településén futó ELIOS-beruházások kapcsán szabálytalanságokat állapított meg. Kiderült az is, hogy ettől függetlenül Vác közvilágításának korszerűsítése során olyan lámpatesteket is kicseréltek, amelyeket néhány évvel korábban uniós támogatásból korszerűsítettek és nem lett volna szabad hozzájuk nyúlni. Emiatt az önkormányzat mintegy 20 millió forintot volt kénytelen visszafizetni – hangzott el.

Olvasd tovább

Lovagkeresztet vehetett át a minisztertől Csermely György

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Miniszterelnökség szervezésében Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetések átadására kerül sor. A kitüntetéseket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át.

Kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült többek között Csermely György táncművész, táncpedagógus, producer, a Váci Jeszenszky Balett alapító igazgatója.

Olvasd tovább

Vége a látogatási tilalomnak, változott a látogatási rend

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Az influenzaszerű megbetegedések csökkenése miatt március 13-tól, keddtől visszavonták a váci Jávorszky Ödön Kórházban a fekvőbeteg ellátás területére vonatkozó teljes látogatási tilalmat. A látogatási tilalom feloldásával egyidejűleg az intézmény beteglátogatási rendje is megváltozik.

A dr. Urbán Edina főigazgató főorvos által aláírt közlemény szerint keddtől minden nap 15 és 18 óra között a betegek (nem várt ellátási vagy egyéb eseményt leszámítva) korlátozás nélkül látogathatók.
Ettől eltérő időpontban, 8-15 és 18-21 óra között indokolt esetben az osztályvezető főorvos által az osztály szakmai feladatellátását figyelembe véve meghatározott keretek között, az osztályos nővér hozzájárulásával látogathatók a betegek.

Olvasd tovább

Bánjunk csínján a jutalomfalatokkal

VÁCI NAPLÓ/a város (Ribáry Zoltán) ♥ Népszerű rovatunkban ezúttal olvasói kérdésekre kértünk tanácsadást dr. Balogh Bélától, a Kedvenc Állategészségügyi Központ tulajdonos-vezetőjétől.

Egy olvasónk felvetette: mennyire célszerű az eredendően kintre szokott kutyákat a lakásba csábítani a legcudarabb hideg napokon, ők mindenesetre megpróbálkoztak az akcióval, féltve kedvencüket egy súlyos megfázástól, de nem jártak nagy sikerrel, mert a négylábú családtag állandóan ki akart menni.

Olvasd tovább