Több vasútállomást is felújítanak az idén a váci vonalon

A MÁV kiemelt figyelmet kíván fordítani az állomásokon az utasforgalom korábbiaknál magasabb színvonalú kiszolgálására, ennek érdekében elkezdődik a Nyugati és a Keleti pályaudvaron a kereskedelmi szolgáltatások fejlesztése, a koncepcióba nem illő pavilonok elbontása, valamint az elkövetkezendő években ötven helyszínen hajt végre utaskomfort-javító intézkedéseket a vasúttársaság.

Első lépésként a Nyugati pályaudvari aluljáró bérleti szerződéseit felmondta a vasúttársaság, és a MÁV üzemeltetésében álló úgynevezett keresztfolyosó rendbehozatalát kezdte meg. Második lépésként a Keleti pályaudvaron tapasztalható állapotok megszüntetése érdekében az állomási látképet romboló vagy nem megfelelő színvonalú szolgáltatásokat nyújtó tizenkét bérlő bérleti szerződését a vasúttársaság felmondta.

Elindult a kiemelt, legnagyobb utasforgalmat lebonyolító és más felújítással nem érintett állomások felújítási projektje is, egy ötven helyszínt érintő állomásfejlesztési csomag részeként. Ezekhez kapcsolódóan az állomási funkciók, szolgáltatások felülvizsgálata is megtörténik idén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A fejlesztési terv első ütemében 2019-ben részben megújul egyebek között Alsógöd, Felsőgöd, Nagymaros-Visegrád, Szob és Sződ-Sződliget megállóhely; valamint Rákospalota-Újpest állomáson tavasszal lebontják a raktárépületet és nyáron kerül sor a vágányhálózat karbantartására. Dunakeszi-Gyártelep állomáson pedig P+R parkoló épül az önkormányzattal közösen.

A beavatkozások alapvető célja az adott helyszínek utasforgalom számára meghatározó arculatának javítása, lehetőség szerint közösségi közlekedési csomópont feltételeinek megteremtése és javítása. A helyszínek mindegyikén vizsgálják az állomás, illetve megállóhely területén elhelyezkedő épületek és építmények állapotát és kihasználtságát. A rossz állagú, nem hasznosítható, az arculatot rontó épületek, illetve építményeket a lehetőségeknek megfelelően elbontják. Azokon a helyszíneken, ahol az épületek és építmények kihasználtsága megfelelő, indokolt esetben karbantartás, illetve felújítás várható. (képünkön: a dunakeszi vasútállomás)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments