Különleges koncerttel folytatódik a Váci Jazz Klub

Idén is folytatódik a Váci Jazz Klub a Madách Imre Művelődési Központban, ahol január 25-én, pénteken 20 órakor egy igen üdítő, kellemes hangvételű koncertet élvezhetnek az érdeklődők. Micheller Myrtill és Pintér Tibor duója a Voice & Guitar lép fel, kiegészülve Csányi István kiváló sessionzenésszel, aki legújabb, 2018 végén, Duets címmel megjelent lemezükön is közreműködik. Micheller Myrtillel, az álomba illő, selymes hangú, kivételes énektudással bíró énekesnővel beszélgetett Kiss-Vas Gabriella az új lemezről és a koncertről.

  • A Voice & Guitar duó immáron 13 éve igen nagy népszerűségnek örvend, nemzetközi versenyeken is kiváló eredményeket ért el. Ez idő alatt négy CD és egy koncert-DVD is megjelent. Az ötödik, tavaly decemberben kiadott lemez kicsit más, mint az eddigiek. Honnan jött az ötlet, hogy kiegészüljön a duó?

– Ilyen sokéves múlttal rendelkező, kis létszámú formációnál nagy zenei felfrissülést tud jelenteni, ha egy új tag csatlakozik a jól megszokott működéshez. Ezzel a kibővüléssel mi is új hangzást, új zenei ötleteket, új dalokat kaptunk.

  • Hogyan kezdődött a Voice & Guitar duó közös munkája Csányi Istvánnal?

– Az én kapcsolatom Pistivel a Zeneművészeti Főiskolához kötődik. Annak idején és még az iskola után is, sokszor énekeltünk együtt vokál szekciókban, és mindig is kedveltük egymás ízlését. Aztán sok évre más zenei irányokba folytatódott a karrierünk, s evvel a lemezzel most ismét összekapcsolódik.

  • Mindannyian több stílusban is otthonosan „mozognak”: klasszikus jazz, szving, blues és sanzon. Minden stílus szerepel a koncertrepertoárban?

– A közös lemezen főleg klasszikus jazz örökzöldek szerepelnek, amelyekből énekes duetteket hangszereltünk. A szaxofon mindössze két dalban hallható, ami persze fontos, mert Pistinek az elsődleges hangszere. De ezen a kiadványon elsősorban énekes duett partnerként van velünk jelen, ami az én szólista énekesi karrieremben is egy izgalmas kitérő.

  • Az eddigi tapasztalatok alapján mit szeret a közönség leginkább a koncertjeiken?

– A mi Voice & Guitar koncertjeink jellemzően interaktív eseményekké szoktak válni, azt látjuk, hogy a közönség nagyon könnyen tud hozzánk zeneileg csatlakozni. És pont annyira tudnak felénk nyitottak lenni, amilyen nyitottsággal mi vagyunk feléjük. Ezért igyekszünk minden koncerten egy felszabadult, szórakoztató légkört teremteni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments