Januári színházi program: Édes bosszú, Anyád kínja

Több érdekes előadással várja a nézőket a Váci Dunakanyar Színház az esztendő első heteiben is. Ismét bemutatják Szakonyi Károly örökérvényű darabját, az Adáshibát, és a klasszikus, Vácott már játszott Csehov-darab, a Ványa bácsi is színre kerül a színház saját produkciójában.

Íme a színház januári programja:

2019. január 11. péntek 19:00: Szakonyi Károly: Adáshiba
A Váci Dunakanyar Színház előadása

Szakonyi Károly legendás, elsöprő erejű komédiája, az Adáshiba meghódította a magyar és az európai színpadokat, s közel fél évszázada töretlen népszerűségnek örvend.

Bódog és Bódogné gyerekeiket várják haza, hogy megünnepeljék legkisebb fiuk születésnapját. Megérkeznek a testvérek, rendre zajlik a családi vacsora, minden adott a meghitt összejövetelhez: puncstorta, krumplipüré, Holdra szállás. Ám mindez csak ránézésre felhőtlen és idilli, valójában látszatkapcsolatok lelketlen hálója, ami az örökkön jelenlévő, a bámulásig imádott tévéképernyő köré szőtte magát. Kusza fecsegések, locsogó mindentudás és lelki-szellemi közöny összjátéka csupán e családi ünnep.

Itt nincs helye a mélyebb gondolatoknak, a váratlan bejelentéseknek, de még a csodáknak sem. Még a meghökkentő csodák sora is észrevétlen marad, s csak egyetlen dolog képes kizökkenteni megszállott figyelmüket: az adáshiba.

Az elragadóan mulatságos történet kíméletlen aktualitással mutat rá a 21. század kortüneteire, a mindennapjaink sekélyességére, és arra, hogy a csodák ideje mára már jóvátehetetlenül elmúlt.

Sokszínű humorral, bravúros nyelvezettel és parádés szereposztással kivételes színházi élményt ígér az előadás.

Bódog: Kaszás Mihály – Bódogné: Vándor Éva – Vanda: Eke Angéla – Dönci: Smál-Szilaj Gábor – Saci: Tövispataki Beáta – Imrus: Törő Gergely – Emberfi: Havasi Péter – Szűcs úr: Ivaskovics Viktor. Díszlet: Ondraschek Péter. Jelmez: Mészáros Zsófia. Dramaturg: Deés Enikő. Rendező: Dicső Dániel. Rendezőasszisztens: Nagy Sára. 

Az előadás időtartama kb. 90 perc, egy szünettel. Jegyár: 2900 Ft.

2019.január 12. szombat 19:00: Donald Churchill: Édes bosszú (Víg Vác Bérlet)
Vígjáték két részben, a Turay Ida Színház előadása

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Egy úrinő, egy szobafestő és egy féltékeny feleség. Ezek a hozzávalók egy olyan fergeteges komédiához, melyre ajánlatos magunkkal vinni egy csomag papírzsebkendőt is, a nevetésből fakadó könnycseppek végett. A darab receptje igen egyszerű: elutazott férj, évente tíz napos viszony, és egy csúnya lebukás. Hogy hogyan kerül a képbe a szobafestő, azt ne firtassuk, lényeg, hogy ő menti meg a helyzetet. De hogy??

Marcia, az úrnő: Xantus Barbara – Jane, a megcsalt asszony: Sztárek Andrea – Walter, a szobafestő: Frech Zoltán. Díszlet, jelmez: Darvasi Ilona. Ügyelő, asszisztens: Pete Zsuzsanna. Rendező: Verebes István Jászai Mari-díjas.

Az előadás időtartama 2×50 perc. Jegyár: 3200 Ft.

2019. január 18. péntek 19:00: Anyád kínja
Tabumentes, formabontó, zenés előadás 2 részben, az Orfeum előadása.

Szórakoztató jelenetek 4 nőről, akik kellő humorral fűszerezve, tabuk nélkül mesélnek a csodálatos anyaság kevésbé varázslatos élményeiről is.

„Tavaly még lecsúszott két Bacardi Breezer, idén már két számmal nagyobb a blézer. Korábban hajnalig nyúltak az óriás bulik, manapság óriás méretűek a bugyik. Tűsarkú helyett könnyű topogó, szexi férfiak helyett egy pelenkás totyogó. Partiktól volt hangos nemrég minden szombat. Hol a cumi? – mostanában ez gyakori mondat. Felborult hormonháztartás – magasztos érzés –, ez már az anyaság, nincs itt semmi kérdés.”

Szereplők:  Haumann Petra, Horváth Lili, Kisfalvi Krisztina, Oszter Alexandra. Zenei vezető, dalszövegíró: Lombos Márton. Jelmez- és díszlettervező: Ruttka Andrea. Koreográfus: Szabó Anikó. Rendezőasszisztens: Balog Judit. Rendező: Tallós Rita.

Az előadás időtartama: 2×50 perc. Jegyár: 3500 Ft.

2019. január 19. szombat 19:00: Yasmina Reza: Művészet
Vígjáték, a Váci Dunakanyar Színház előadása

A magyar származású Yasmina Reza Művészet című darabja, amely a világ és Európa színpadain is hatalmas sikernek örvend, finom humorral és mesteri érzékenységgel tárja fel egy jól ismert viszonyrendszernek, a baráti háromszögnek ingoványos talaját. A történet, akár egy mélylélektani szonda, úgy vizsgálja a három barát kapcsolatát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Serge, a befutott orvos engedve új szenvedélyének egy kortárs festményre tesz szert, s bár egy vagyonba került, kétely nélkül és büszkén hívja át barátait, hogy szemügyre vegyék a képzőművészeti csoda vitathatatlan értékeit: „egyhatvanszor egyhúsz, fehér alapon haránt irányú, vékony, fehér pászmák”. Marc döbbenten áll, véleményét képtelen magában tartani, és kifakad. Yvan pedig választhat, hogy kinek az oldalára áll ebben a parádés esztétikai konfliktusban, amelynek a végére az is kiderül, hogy miként alakul a barátság sorsa.

A kortárs francia nőirodalom sodró lendületű szatírája Bakos-Kiss Gábor rendezésében, Csórics Balázs, Karalyos Gábor és Kis Domonkos Márk előadásában kerül bemutatásra.

Az előadás időtartama kb. 80 perc, szünet nélkül. Jegyár: 2900 Ft.

2019. január 20. vasárnap 11:00: Bolba Tamás- Pozsgai Zsolt: Panna, a pöttöm
A HADART Színház előadása.

Pöttöm Panna megszökik nevelőszüleitől, mivel az emberek világában nem talál társat. Béka öcsi kinézi a kislányt fia menyasszony, Pannának azonban mindez nincs ínyére, s szorult helyzetéből két új barát, Vakond Úr és Egér Asszonyság mentik ki, akik befogadják és megismertetik azzal a titokzatos földalatti világgal, amelyben ők élik életüket. Pöttöm Panna otthonra lel ebben az ember számára nem mindennapi környezetben, s a szerelem is rátalál… Döntenie kell, ragaszkodik álmaihoz, vagy feleségül megy egyik jótevőjéhez, a vakondhoz és egész hátralévő életét a sötétségben tölti el…

Pöttöm Panna: Laurinyecz Réka – Vakond Úr: Háda János – Egér Asszonyság: Urbán Andrea – Béka Öcsi/Fecske/Boldog Virágok Hercege: Bordás Mihály – Virágtündér: Háda Bernadett. Rendező: Háda János.

Az előadás időtartama 60 perc. Jegyár: 1400 Ft.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

2019. január 27. vasárnap 19:00: Csehov: Ványa bácsi
Dráma, a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház előadása

120 évvel ezelőtt látott napvilágot Anton Pavlovics Csehov egyik legnépszerűbb színműve, a munkába fásult zsémbes agglegény, Ványa bácsi története. Elhunyt húga lányával él a birtokon, melyről lemondott, hogy támogassa nagyra tartott sógorát, a nyugalmazott egyetemi tanár Szerebjakovot. Egyhangú, de nyugodtnak legkevésbé sem mondható életük elfojtott érzelmek, ki nem mondott szavak okozta feszültségekkel teli, a fő probléma mégis a féltékenység. Ványa reménytelenül szerelmes Szerebjakov gyönyörű feleségébe, Jelena Andrejevnába, aki még mostohalánya, Szonja vágyának tárgyát, Asztrovot is az ujja köré csavarja…

Az alapkonfliktus tehát adott, és a dráma szereplőire nem is várhat más, csak az elkerülhetetlen csehovi megoldás:

„Azok, akik utánunk majd száz vagy kétszáz esztendő múlva élnek, és akik majd lenéznek bennünket azért, mert ilyen ostobán és ilyen ízléstelenül éltük le az életünket – azok talán megtalálják a módját, hogyan lehetnek boldogok, de mi…“

Szerebrjakov nyugalmazott egyetemi tanár: IVASKOVICS VIKTOR – Jelena Andrejevna, a felesége: ERDÉLYI TÍMEA – Szonya, Szerebrjakov lánya az első házasságából: TARPAI VIKTÓRIA – Vojnyickaja, Marija Vasziljevna, a professzor első feleségének anyja: TÍMÁR ÉVA – Vojnyickij, a fia: SIPOS IMRE – Asztrov orvos: KASZÁS MIHÁLY – Tyelegin (Waffles) elszegényedett földbirtokos: KIS DOMONKOS MÁRK – szolga: SMÁL-SZILAJ GÁBOR – Marina, az öreg dajka: KÚTVÖLGYI ERZSÉBET. Rendezőasszisztens: Nagy Sára. Látvány: Alla Fedoryshyna. Rendező: Yaroslav Fedoryshyn.

Az előadás időtartama kb. 90 perc. Jegyár: 3200 Ft. (képünkön: az Édes bosszú című előadás egy jelenete)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments