Szolidaritási demonstráció a Széchenyi utcában

Szerdán este demonstrációt tartottak Vácott, a Görgey és a Széchenyi utca sarkán, kifejezve a budapesti tüntetések résztvevőivel a szolidaritást. Este hét órára a nagy hideg ellenére több százan gyűltek össze és ítélték el a kormánypártok több döntését.

Matkovich Ilona önkormányzati képviselő (SZAVAD Egyesület), a demonstráció szervezője beszédében a kormánypárti politikusok arroganciáját bírálta. A rabszolgatörvénynek nevezett túlóraszabályozáson kívül kemény hangon kérte számon a Fideszen a szerinte kormánypárti közigazgatási bíróságok létrehozását, vagy a közmédia kisajátítását.

Lukácsi Katalin, a néhány napja megalakult Mindenki Magyarországa mozgalom elnökségi tagja összefogásra buzdította a jelenlévőket. Példaként állította a vasárnap a budapesti tüntetésen résztvevő női politikusok jelképes és valóságos kézfogását.

A következő felszólaló Fehér Zsolt, a Jobbik váci elnöke, megyei közgyűlési képviselő volt, aki kijelentette: eljött az ideje, hogy az ellenzéki erők félretegyék ellentéteiket és összefogjanak a közös cél, a kormánypártok hatalmának megtörése érdekében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője azt mondta: az emberek egy demokratikus, nyugodt, békés országban akarnak élni, ám a kormánypártok kisajátítják a hatalmat.

Végezetül felolvasták Beer Miklós püspöknek a váci demonstráció résztvevőihez szóló szolidaritási üzenetét.

A demonstráció végig békésen zajlott. A szervezők bejelentették, hogy hamarosan egy újabbat szerveznek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments