DDC: újabb 7,5 millió forint zöldfejlesztésekre

A környezettudatos kezdeményezések népszerűsége töretlen a közhasznú szervezetek, óvodák és iskolák körében. A lakosságot egyre érzékenyebben érinti a környezetvédelme, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a Duna-Dráva Cement Kft. zöld-pályázatára beérkezett 32 pályamunka.

A 2018/2019-es Zöld Megoldás-pályázat  keretében összesen 7,5 millió forintot biztosít a DDC a legszínvonalasabb projektek megvalósításához. A pályázatok idén is a Beremendi és a Váci Cementgyár vonzáskörzetéből érkeztek, kiegészülve Pécs környéki projektmunkákkal. A cementgyárak vonzáskörzetéből beérkező pályázatokat 3-3 millió forinttal támogatják, míg a pécsi és környékbeli pályázók összesen 1,5 millió forintos forrásból gazdálkodhatnak a megvalósítás során.

A bírálóbizottságnak az idei pályázatok elbírálásakor is nehéz dolga volt. Színvonalas, sokoldalú és újszerű ötletekkel gazdagított elképzelések érkeztek.

A váci Árpád Alapítvány által megálmodott komplex Szabadtéri Ökoterem lehetőséget nyújt az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulóinak a szabadban történő tanulásra, ezáltal a természeti jelenségek testközelből történőmegfigyelésére. A szabadban eltöltött tanórák maradandó élményekkel gazdagítják majd az iskolások mindennapjait, a kültéri terem kiválóan használható például technika órákra, énekkari próbákra, vagy egyéb szabadidős tevékenységekhez is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola pályázata – a Szokolya Zöld Szíve -egy ökológiai szemléletű, madárbarát tan- és élménykertet hoz létre a DDC által biztosított forrásból. A projekt megvalósításához és későbbi fenntartásához nagymértékben hozzájárul a szokolyai önkormányzat is. A megálmodott iskolakert időszakosan megnyitja a kapuit az érdeklődők előtt, bemutatókertként és szabadtéri olvasóteremként is funkcionál majd a létrehozását követően.

Baranya megyében 5 nagyszerű projekt nyert támogatást a 2019-es esztendőre. A környezetbarát kezdeményezések megvalósításához összesen 4,5 millió forinttámogatást biztosít a DDC.

A drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda és KonyhaAz én házam! – Az én váram!” projekttel megálmodott egy úgynevezett aktívházat, amely remekül kapcsolódik az eddigi környezettudatos működéséhez. A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola, Kanizsai Dorottya Általános Iskola Tanliget elnevezésű pályázatával egy, a közösség számára is hasznos, összekovácsoló erővel bíró tér létrehozását célozta meg. A Siklósi Várszínház projektjének a célja a korábban felújított Siklósi Vár Rosariumának fejlesztése, amely többek között teret biztosít majd az iskolások és óvodások környezeti neveléséhez is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

A pécsi A Bártfa utcai tagóvoda gyermekeiért Alapítvány és a Meszesért Alapítvány is hasonló elveket vall, egy olyan zöld terület kialakítását tervezik, amellyel fenntartható, környezetbarát környezetet teremthetnek a gyermekek számára és lehetőséget biztosítanak a természet értékeinek megtapasztalására.

A DDC Zöld Megoldás-pályázat keretében az elmúlt évek során eddig összesen 41 projekt valósult meg mintegy 59 millió forintból.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments