Szépirodalmi díjat kapott Szilágyi Kis Margit

Újabb díjat vehetett át Szilágyi Kis Margit Vácon élő író-költő a Cserhát Művészkör Őszi Gáláján Budapesten. A szépirodalmi díjat Bornemisza Attila, a művészkör elnöke adta át a meghirdetett pályázatra beküldött versének jutalmaként. A vers megjelent a Délibáb című irodalmi folyóiratban is.

Aktualitását az I. világháború befejezésének 100. évfordulója adta, a költemény tisztelgés a világháborúban meghalt hősök emléke előtt.

Szilágyi Kis Margit nemcsak verseivel, prózáival írja be nevét a művészet történetébe, hanem tevékenyen részt vesz festők és fotósok egyéni és csoportos kiállításnak szervezésében, lebonyolításában, amely kiállításokon Margit fotói is szerepelnek. Legutóbb Budapesten, a Szabó Ervin Könyvtárban öt fotója került fel a kiállítótér falára. A megnyitón a Tálentum című verse  hangzott el.

A budapesti Benczúr hotelben lányának, Tóth Dórának egyéni kiállítását szervezte és bonyolította  le. Ez évben a művészkör turai csoportja 12 festőjének  és 2 fotósának kiállítását szervezte meg a  váci Madách Imre Művelődési Központban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Margitnak a napokban jelent meg a tizenhatodik könyve Az öröm útja címmel. Ez egy anya és lánya könyv lett, mivel a borító festményét és a belső rajzokat Dóra lánya készítette. (fotó: Serlák István)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments