Pásztor Győző és Szalay Ákos az idei Migazzi-díjas

Másodszor adták át Vácon a Migazzi Emlékdíjakat. Az egyházmegye alapítványa tavaly hozta létre a kitüntetést, mellyel a barokk korban élt városépítő püspök egyházi és közéleti tevékenységét őrző és követő személyeket ismernek el. Az alapítás évében Pálos Frigyes művészettörténész, őrkanonok és Szalay István, a Váci Polgár havilap egykori főszerkesztője vehette át a kitüntetést, idén pedig Pásztor Győző, Dabas-Sári plébánosa, és Szalay Ákos, a váci Kálvária Alapítvány elnöke részesült Migazzi-díjban.

Az emlékdíjat minden évben két személy kaphatja, a névadó szellemiségének jegyében. A török kor után ugyanis Migazzi püspök egyszerre végzett jelentős fizikai építkezést Vácon, hiszen a város arculatát ma is meghatározó főbb épületek mind az ő nevéhez kapcsolódnak, és szintén jelentős a lelki építkezésért, az akkori fiatal generáció nevelésért végzett tevékenysége is – számol be a hírről a városi televízió.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A Váci Egyházmegye Migazzi Alapítványát, mely a díjat megalapította, még Keszthelyi Ferenc püspök hozta létre azzal a céllal, hogy az idős papokat támogassa. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments