Monty Roberts, Pignon és Lorenzo Budapesten

Jártak már valaha lovas világkupán? Láttak már szabadidomítást, fogathajtást? Aki járt már, annak idén is ott a helye, aki nem, annak mindenképpen látnia kell, hiszen az idén decemberben világpremiernek ad otthont Budapest. A Suttogók című produkció keretében hazánkba látogatnak a lóidomítás nagyágyúi: Monty Roberts, a Suttogók című film legendás ihletője, Jean François Pignon, a szabadidomítás mestere, valamint a száguldó ménest lóhátról irányító Lorenzo – írja Ivor Andrea.

A három híresség egyszerre fog fellépni a Papp László Budapest Sportarénában egy látványos show keretén belül.

„Már nagyon várom a budapesti fellépést, ahol Lorenzóval és Pignonnal egy lélegzetelállító előadás keretében vezetjük be a közönséget az erőszakmentes lóidomítás rejtelmeibe. Biztos vagyok benne, hogy egy életre szóló élmény lesz mindenkinek” – mondta Monty Roberts, a világ legismertebb lósuttogója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A Suttogók egy kerekesszékes kisgyermek története, aki látja a huszárok felvonulását, és hazatérte után arról álmodik, hogy egyszer ő is együtt lovagol majd velük. A nézőközönség a kisfiú álmának megvalósulásán keresztül követheti végig a lóidomítás egyes mozzanatait.

Az előadás két 50 perces felvonásból áll, melyek után a közönség végigszurkolhatja a lovassportok Forma 1-ének is nevezett fedeles fogathajtó világkupa budapesti futamát. Az eseményre a nyári versenyeken szerzett pontok alapján a világ öt legjobb négyesfogathajtója érkezik hozzánk.

Az arénában Ijsbrand és Bram Chardon (23 világbajnoki győzelemmel), Jérôme Voutaz, Glenn Geerts és Dobrovitz József mérkőzik. Az esélyes? Mind az öt hajtó. Óriási verseny – a februári döntőbe jutásért! Ifj. Dobrovitz József szabadkártyával indul.

Aki szereti a csodás, vágtázó lovak látványát, megismerkedne a lóidomítás módszerével, átélné a fogathajtás izgalmait, ahol a tömeg egyként drukkol a világ legjobbjainak, annak ott a helye december 1-én és 2-án az arénában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments