Megint baj van a városban a levegő minőségével

Két településen is egészségtelen minősítést kapott a levegő, Dunaújvárosban és Vácott érte el ezt a szintet november 2-án pénteken – olvasható a a tisztifőorvos közösségi oldalán. Két hete a városban a levegő még a kifogásolható kategóriába tartozott. Az el.telt két napban sem csapadék nem esett, sem erősebb szél nem volt, így a helyzet nem sokat változhatott.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb összesítése alapján 18 városban kifogásolt volt a levegő minősége. Ezek a települések: Budapest, Debrecen, Dorog, Eger, Hernádszurdok, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Salgótarján, Százhalombatta, Székesfehérvár, Szolnok, Tököl, Várpalota, és Veszprém.

A rossz levegőminőséget a kisméretű aeroszol részecskék (PM10 méretfrakció) okozzák, melyek légzőszervi tüneteket – például légúti irritáció, köhögés – okozhatnak főleg a légzőszervi betegségben szenvedőknél, gyermekeknél és időseknél. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az érzékeny lakosságcsoport lehetőleg minél kevesebb időt töltsön a szabadban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments