Gombfociban Oláh Tamás világbajnoki bronzérmes

Lisszabonban került megrendezésre az idei szektorlabda világbajnokság, amelyen a Dunakanyar Forte ALC két játékosa, Oláh Tamás és Mártonfi István is érdekelt volt. Mártonfi 2004-ben egyéniben volt világbajnok, valamint a román válogatottal címvédőként érkezett a tornára, ezzel szemben Oláh Tamás semmilyen nemzetközi tapasztalattal nem rendelkezett, beugrósként, a válogatott negyedik számú cseréje lett Portugáliában.

Mártonfi István nem csak a hazánkban jól ismert szektorlabdában, hanem a brazil eredetű, 12 érintéses szakágban is megmérette magát, de nem sikerült a főtáblára kerülnie. A román válogatottal azonban bronzérmes lett ebben a szakágban!

A szektorlabda szakágban Oláh Tamás pótselejtezőkön harcolta ki a főtáblára kerülést. A 24 között erős csoportba került, ahonnét meglepetést keltett a 16 közé jutása. A nyolcaddöntőben újabb csoportkör várt Tamásra, a biztos kieső szerepéből azonban nagy meglepetésre bejutott a legjobb nyolc közé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Mártonfi alanyi jogon szerepelt a főtáblán, simán vette a tizenhatba és a nyolcba kerülés akadályát is, hogy aztán a négy közé jutásért Oláh-Mártonfi meccs legyen. Kettejük csatája döntetlennel végződött, a szétlövésben pedig Oláh koncentrált jobban, és jutott az elődöntőbe.

A négyben csak magyar játékos szerepelt, közülük Lukács Viktoron át vezetett az út a fináléba. Ez a meccs is eldöntetlen maradt, a szétlövésban azonban most Tamás maradt alul, hogy a bronzmeccsen legyőzze az Európa-bajnoki cím védőjét, ifj. Farkas Gábort.

Mártonfi István és Oláh Tamás a csapatversenyen is szembetalálkoztak. A vb-döntőt Magyarország és Románia vívta, a magyar csapat pedig magabiztosan múlta felül a románt, és hódította vissza a világbajnoki címet. Oláh Tamás egy mérkőzésen, csereként lépett pályára a magyar válogatottban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A világbajnokság váci mérlege tehát egy arany-, egy ezüst- és két bronzérem lett. (képünkön: Oláh Tamás)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments