Csúszik a bárányhimlő elleni védőoltás bevezetése

Az oltóanyagpiac iparági szereplői­ szerint szinte kizárt, hogy jövő év január elsejétől a nemzeti oltóprogram része lehessen a bárányhimlő elleni védőoltás, mivel még mindig nem jelent meg a vak­cinatender. A késésre egyelőre nincs magyarázat.

Még mindig nem jelent meg az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében (TED) a bárányhimlő elleni védőoltás vakcinatendere. A kormányhatározat szerint július 31-ig kellett volna az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kiírnia a közbeszerzési eljárást – írta a Világgazdaság, hozzátéve, hogy a tárca nem válaszolt ez irányú kérdéseikre.

Iparági szereplők a lapnak megerősítették: az évből hátralévő két hónap kevés arra, hogy egy TED-en kiírt tenderre az oltóanyaggyártók ajánlatot tegyenek. Arra pedig végképp, hogy a nyertes átalakítsa gyártási rendjét úgy, hogy megfelelő mennyiségű vakcina álljon rendelkezésre január 1-jétől.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

A bárányhimlő elleni védőoltás a tervek szerint 15 és 18 hónapos korban, két részletben lenne kötelező. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments