Az új metrócsomópont a váciakat is fogadja majd

Négy új megállóval lesz hosszabb a hármas metró a tervek szerint. Sőt, az új végállomás  intermodális csomópont lesz, azaz bekapcsolják a Budapest-Vác vasúti vonalba. Az ECHO TV Jó reggelt! című magazinműsorában Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke elmondta: az utasok számára a lehető legkényelmesebbé kell tenni az utazást, ebben segít az új csomópont létrehozása.

Bíró Endre szerint a káposztásmegyeri végállomásra tervezett intermodális csomópont egy modern, jó és megszokott megoldás. Hozzátette: azzal, hogy közösségi terek alakulnak ki az ilyen központokban, a közlekedők számára emberibbé válik az utazás.

A Metróért Egyesület elnöke szerint három szerepe lehet a beruházásnak: egyrészt a káposztásmegyeri lakótelep több tízezer lakosa közlekedésének a megkönnyítése, a vasútnál és a metrónál  egy kulturált átszállási lehetőség biztosítása, illetve az autósok egy részét is arra ösztönözné, hogy itt letegyék a kocsijaikat és átüljenek a metróra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Bíró Endre elmondta: a metrómegállónál szükség lesz egy nagy P+R parkoló létesítésére is,  annak érdekében, hogy az autósok ne a káposztásmegyeri lakótelepen élők parkolóhelyeit használjak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments