A honvédos kis váci birkózók sok érmet gyűjtöttek

Néhány napja került megrendezésre az idei szabadfogású birkózó Diákolimpia országos döntője, melyen a Budapest Honvéd váci fiókcsapatát, valamint iskoláját, a váci Radnóti Miklós Általános Iskolát Végh Máté képviselte. Máté a korosztályának 38 kilós súlycsoportjában kvalifikálta magát az országos döntőre, ahol összesen 17 birkózó mérlegelt.

Négy győztes és egy vesztes mérkőzéssel a váci versenyző az előkelő harmadik helyen végzett, mellyel a tavaszi kötöttfogású országos bajnoki címe, valamint a szabadfogású országos magyar bajnokságon elért ezüstérme mellé újabb értékes érmet szerzett iskolájának és klubjának.

A Cifferszki Ákos és Mrena Gábor által irányított váci fiókcsapat a Diákolimpia országos döntőjét követően, a legfiatalabb versenyzőkkel eleget tettek a Ferencvárosi Torna Klub meghívásának és részt vettek a Kakucson november 11-én megrendezett meghívásos versenyen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A váciak ezen a megmérettetésen 9 fővel indultak, ahol a legkisebbek is bizonyították rátermettségüket. A versenyen közel 130 versenyző mérlegelt, amelyen a kis iskolások mérkőzései hatalmas izgalmakat hoztak. Összesítésben a 4 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremnek köszönhetően a csapatok versenyében a váci csapat az 5. helyen végzett.

Egyéni eredmények:

Gyetven Csanád gyermek II. korosztály – 1. helyezés
Kertész Attila gyermek II. korosztály – 1. helyezés
Weisenfart László gyermek II. korosztály – 1. helyezés
Ébner Olivér diák II. korosztály +69 kg – 1. helyezés
Garaba Hunor diák II. korosztály 29 kg – 2. helyezés
Szabó-Selymes Botond diák II. korosztály 46 kg. – 2. helyezés
Csuka Kende gyermek I. korosztály 29 kg – 3. helyezés
Gorjánácz Gergő gyermek I. +46 kg – 3. helyezés

Gratulálunk a versenyzőknek az elért eredményért! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments