Üvegszálerősítésű poliészter csövet húznak a Ligetben a csatornába

A DMRV Zrt. az idei évben folytatja, illetve befejezi a váci szennyvíztisztító telep előtti szennyvíz főgyűjtő vezeték rekonstrukcióját. A vezetékrekonstrukció során a József Attila sétány folytatásaként a Ligeten keresztül húzódó szennyvízelvezető hálózat kitakarás nélküli felújítása valósul meg – olvasható a városháza honlapján megjelent közleményben.

A váci szennyvíztisztító telep előtt két 600 mm átmérőjű, azbesztcement anyagú és egy 800 mm átmérőjű, beton anyagú főgyűjtő szennyvízvezetéken keresztül érkezik a Dunakanyar több településének szennyvize. Ezen szakasz tisztítása és kamerás állapotvizsgálata a közelmúltban megtörtént. A vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a csatorna több helyen erősen korrodált, tenyérnyi leválások tapasztalhatók, igen rossz műszaki állapotban van.

A rossz műszaki állapot komoly kockázatot jelent az ellátás biztonságára, illetve üzemzavar esetén szennyvíz elöntést okozhat a természetvédelmi területen, mely a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó, országos jelentőségű védett terület.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

A mostani beruházás a DMRV Zrt. idei gördülő fejlesztési terve keretében kerül megvalósításra, ezzel hosszú távra biztosítva a zavartalan és üzembiztos szennyvízelvezetést a több mint 1100 méternyi csatornaszakaszon. E technológiával – pontszerű bontások mellett – a meglévő csatornaszelvénybe egy új, üvegszálerősítésű poliészter cső kerül behúzásra, így a tervezett rekonstrukció a környezet legkisebb zavarása mellett, a folyamatos szennyvízüzem biztosításával, a legrövidebb határidővel valósítható meg.

A rekonstrukció tervezett befejezési határideje december 20. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments