Új utcaneveket javasolnak: a Kosdi helyett Vanyek Béla utca jöhet

Az önkormányzat mellett működő városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság névadományozási munkacsoportja október 1-én megtartott ülésén megtárgyalta és a képviselő-testületnek elfogadásra javasolta több közterület névváltoztatását, illetve új elnevezéseket. 

A közterületek elnevezéséről, azok jelöléséről és a házszámozás rendjéről, valamint egyéb elnevezésekről szóló 46/2012. (XI. 23.) számú önkormányzati rendelet 3. § (9) bekezdése szerint: „A névadással, továbbá névváltoztatással érintett ingatlantulajdonosok véleményét minden esetben előzetesen ki kell kérni, és azt a képviselőtestülettel ismertetni kell. Az ingatlantulajdonosok véleménye nem bír kötelező erővel a képviselőtestület végleges döntésére.”

Több érdekes javaslatot is tartalmaz az albizottság által összeállított lista. A hajógyár területén például több utca nevet is kapna, így elfogadás esetén már lenne Vácott Hajócsavar, Vasmacska és Vízibusz utca. A Kosdi utcát Vanyek Béla utcára keresztelnék át. A Spinyérben is több közterület kapna új nevet, a javaslatban Ezerjófű, Gyöngyvessző, Gurgolya, Csenkesz, Árvalányhaj,  Hérics,  Repcsény és Peremizs elnevezés szerepel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Kérik a polgárokat, hogy a mellékletben található közterületi új elnevezéseket, illetve közterület névváltozásokat véleményezzék. Az észrevételeket személyes adataikkal és a névváltozással, illetve új elnevezéssel érintett ingatlan adatainak megadásával lehet benyújtani november 10-ig a főépítészi osztály részére. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments