Új fegyőröket keresnek az ország minden börtönébe

Újabb jelentős állomáshoz érkezett a férőhelybővítési program: 470 fogvatartott befogadására alkalmas börtön létesül Kiskunhalason, a korábbi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ átépítésével. Ezzel egyidejűleg országos toborzásba kezd a büntetés-végrehajtási szervezet, a váci intézetbe is vesznek fel új munkatársakat.

A fejlesztés eredményeként 470 fő fogvatartott – az európai börtönnormáknak megfelelő – elhelyezése valósul meg. A zárkákban hideg-meleg vízvételi lehetőség, valamint elkülönített illemhely kerül kiépítésre. Ezzel párhuzamosan az épület nagyobb alapterületű helyiségeinek szétválasztása is megtörténik, a két körletépület közötti terület izolációjával sétaudvart alakítanak ki.

A közel 1,7 milliárd forintot kitevő beruházás másik fontos eleme a beköltöző rabok munkáltatását biztosító szabás-varrási tevékenység és a velejáró raktározási igények infrastruktúrájának megteremtése.

A kiskunhalasi börtönprojekt mellett tervezési fázisba lépett a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ megépítésével kapcsolatos beruházás is. A büntetés-végrehajtás új egészségügyi intézménye a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház melletti területen épül fel majd. Az önkormányzat a beruházás megvalósításához szükséges terület átadásáról a döntéseket meghozta, amelyekről határozatot hozott. Az intézmény közel 200 fogvatartott ellátására lesz képes.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tornadóval buktak le

Az új intézet és az egészségügyi központ új munkahelyeket teremtenek, a büntetés-végrehajtási szervezet ezért megkezdi az egész országra kiterjedő toborzási tevékenységét. A megfelelő személyek kiválasztása érdekében továbbra is várják azon leendő munkatársaik jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek a rendvédelmi pálya iránt és jövőjüket a büntetés-végrehajtás szervezetében képzelik el. A börtön stabil, kiszámítható, hosszútávra tervezhető munkahelyet teremt, amelyhez képzési és előmeneteli lehetőségek társulnak.

Annak érdekében, hogy az új börtön megnyitását követően a tényleges munka a szükséges létszámú személyi állománnyal megkezdődhessen, a kiskunhalasi önkormányzat felajánlott egy épületet, amely a mai naptól toborzóirodaként kezdte meg a működését. Az itt dolgozó toborzó tisztek a térség valamennyi településén, önkormányzatánál, középiskolájában megjelennek, toboroznak majd.

Az új büntetés-végrehajtási intézet közel 250 büntetés-végrehajtási szakembert fog foglalkoztatni. Jelentkezni természetesen nem csak Kiskunhalason, de az ország bármely börtönébe lehet, ahogyan a toborzó tevékenység is elindul valamennyi börtönben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

Több információ a www.bv.gov.hu/toborzas oldalon található, az önéletrajzokat a toborzas@bv.gov.hu e-mail címre vagy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságára, a Budapest 1054, Steindl Imre utca 8. szám alá várják. További információt hétköznapokon a 06-1/301-8396-os telefonszámon lehet kérni.

A váci börtön is várja a jelentkezőket

„Az országos toborzási program keretén belül a Váci Fegyház és Börtönbe továbbra is várjuk azok jelentkezését, akik érdeklődnek a rendvédelmi hivatás iránt.

A Váci Fegyház és Börtönbe körletfelügyelő munkakörbe folyamatosan várjuk a jelentkezőket! A cél, hogy megszólítsuk a város vonzáskörzetében, illetve Pest és Nógrád megyében azokat az érdeklődőket, akik úgy gondolják, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet olyan értékeket képvisel, és olyan juttatásokat biztosít számukra, amelyek kellően vonzóak és nálunk képzelik el hosszú távon a karrierjüket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Érdi kiállítás a váci Hincz-gyűjtemény kincseiből

Feltétel a betöltött 18. életév, a büntetlen előélet és a magyar állampolgárság. A felvétel többlépcsős, amelynek része az orvosi és a pszichikai vizsgálaton túl a fizikai alkalmassági vizsgálat, illetve kifogástalan életvitel megállapítása is.

A tavalyi évben átadott új objektumunk kapcsán tovább nőtt az intézetben foglalkoztatható személyi állományi létszám, így a felvételi eljárást, valamint a szakmai képzettséghez elengedhetetlen 6 hónapos büntetés-végrehajtási képzést követően megkezdődhet a munkavégzés. Ezúton szeretném kiemelni, hogy a bérkifizetés az iskolában eltöltött időszak alatt is biztosított mindenki részére.

A tiszthelyettesi pozíciók betöltése mellett támogatott a tiszti utánpótlás lehetőséget, ennek keretében egy éves szolgálati jogviszonyt követően lehetőség van a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nappal tagozatán történő továbbtanulásra” – tájékoztatta a Váci Naplót érdeklődésünkre Zatykó Anikó hadnagy, sajtóreferens. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments