Szlovákiai Kuciak-gyilkosság: Vácott is házkutatás volt

A Kuciak-gyilkossák egyik vádlottjának vallomása alapján a Zebegényben élő K. L.-től származik az a fegyver, amellyel megölték a szlovák újságírót és barátnőjét – írta a hvg.hu. A lap birtokába került dokumentumok szerint a vallomáson kívül telekommunikációs adatok is erre utalnak. Ezért bevonták a magyar rendőrséget, amely több helyszínen tartott házkutatást, többek közt Budapesten, Kecskeméten,  Zebegényben és Vácott.

A vallomás szerint K. L. háromezer euróért adhatta el a fegyvert személyesen Sz. Tamásnak, aki a gyanú szerint leadta a lövéseket. A szlovák nyomozók szerint a két férfi telefonon egyeztetett egymással a fegyvervásárlásról.

A portál szerint egy harmadik magyar férfi, a kecskeméti K. I. R.-nek is köze lehetett a fegyver beszerzéséhez. Erre utal legalábbis, hogy a gyilkosságok elkövetésének időpontjában telefonon beszéltek K. L.-lel.

A felmerült magyar szálak miatt európai nyomozati határozatot kért a szlovák rendőrség, és bevonta a magyar felet is. Ezek után a hvg.hu forrásai szerint október 25-én több helyszínen is házkutatások és lefoglalások voltak: K. L. zebegényi házában (amely egyik cégének székhelye, valamint ugyanennek a vállalkozásnak a salgótarjáni telephelyén), K. L. feleségéhez köthető váci ingatlanban, illetve egy budapesti VIII. kerületi lakásban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rács mögött a szüleit és nagyapját terrorizáló férfi

A portál szerint mindkét magyar férfit kihallgatták, de mivel még nem gyanúsították meg őket, így szabadon távozhattak. A lap arról is ír, hogy a házkutatások során nem találtak fegyvereket, de lefoglaltak számítógépeket, mobiltelefonokat és egyéb adathordozókat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments