Kuczora Csenge súlyosan megsérült, legalább félévet kihagy

Térdszalagszakadás miatt féléves kihagyás vár Kuczora Csengére, a Vác női kézilabda-csapatának fiatal játékosára, aki a szerdán Győrben játszott bajnokin sérült meg. Az ifjúsági világbajnoki ezüstérmes irányító-átlövőt már megműtötték, s elkezdődhet a rehabilitáció szakasza.

A Győr magabiztosan tartotta otthon a két pontot, ugyanakkor rendkívül sok gólt kaptak ismét, ami aggasztó lehet a Bajnokok Ligája kezdés előtt. A 41 lőtt gól persze rendben van, de a védekezést nem árt összeszedni, hiszen ez a kézilabdázás alapja – állapították meg az ottani szurkolók.

A váciak március közepén jelentették be a tehetséges fiatal játékos érkezését. Csapatunk három éves szerződést kötött Kuczora Csengével. A 18 éves, irányítóként és átlövőként is bevethető, ifjúsági és junior válogatott kerettag játékos a nyári ifjúsági világbajnokság után csatlakozott együttesünkhöz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A váci klub is kiadott az esettel kapcsolatban egy közleményt. „A GVM Europe-Vác múlt hét szerdán Győrben szerepelt, ahol sajnálatos módon a második félidőben csapatunk fiatal játékosa, Kuczora Csenge térdszalag szakadást szenvedett, amit a még aznap elvégzett MR vizsgálat is alátámasztott. Csengét másnap dr. Pavlik Attila sikeresen megműtötte, ugyanis játékosunk térdét sikerült a Game Ready kompressziós hidegterápiás gépével olyan szinten lejegelnünk, hogy az nem dagadt be, így a műtétet sikeresen el lehetett másnap végezni! Egyesületünk ezúton is szeretné megköszönni dr. Pavlik Attilának a gyors és hatékony segítséget, valamint az Endo Plus Service Kft-nek a rehabilitációs és fizioterápiás gépekkel kapcsolatos támogatását! Kuczora Csengére várhatóan fél év kihagyás vár majd” – írják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A győri csarnokban az elmúlt években több súlyos térdsérülés történt, Kuczora Csengéé a legújabb eset (képünkön: Kuczora Csenge a szerződése aláírásakor – fotó: Facebook). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments