Galambos Péter és az Ács Kristóf – Bácskai Máté páros győzött

A férfiaknál Galambos Péter nyert könnyűsúlyú egypárban szombaton, az evezősök országos bajnokságának második napján Csepelen. A váci versenyző pénteken egypárban is diadalmaskodott. Született még egy váci aranyérem az Ács Kristóf – Bácskai Máté páros jóvoltából.

Galambos az MTI-nek azt nyilatkozta: két héttel a plovdivi világbajnokságot követően nehéz volt fejben felkészülnie az ob-ra.

Az egyesekben aratott diadaláról elmondta: a normálsúlyúak között Pétervári-Molnár Bendegúzzal már több nagy csatát vívott, váltakozó sikerrel. „Hol ő nyer, hol én, de hogy könnyűsúlyúként le tudjak győzni egy normálsúlyút, ahhoz tőlem jó, tőle rossz teljesítmény kell” – árulta el.

Galambos a szezonját értékelve közölte: jobbra, többre számított.

„Az Eb-n és a vb-n is A-döntőbe jutottam, de ezúttal nemcsak az éremszerzés nem jött össze, hanem a dobogón végző versenyzőknek sem tudtam a közelében maradni, leginkább ezt hiányolom” – mondta. Hozzátette: sportolóként maximalista, ilyen szemmel idén csupán az aktuális legjobbját nyújtotta, nem az egyéni legjobbját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Az olimpiai számok közül ezúttal a férfiaknál kétpárban a Váci Evezős Club hajója bizonyult a legjobbnak. Ács Kristóf és Bácskai Máté – akik nemrég ifiként a válogatott négyesben Eb-aranyat nyertek – remek versenyzéssel szerezte meg az elsőséget. (képünkön: az U23-as Eb-n aranyérmes magyar csapat – Danó Dániel, Szabó Márton, Ács Kristóf, Bácskai Máté)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments