Csíkszeredáról is érkeztek vendégek az idei Árpád napokra

Megmozgatták az iskola diákjait idén is az Árpád napokon: az ünnepélyes megnyitó után egy közös futással indították a múlt csütörtököt. Évről évre október elején rendezi meg a hagyománnyá vált rendezvénysorozatot az Árpád Fejedelem Általános Iskola; ezeken a napokon a versengésbe bevonja a környék iskoláinak képviselőit is.

A két nap során számos vetélkedőt és foglalkozást rendeztek: a tanulók informatika-, matematika-, nyelvi játék-, történelem-, sakk- és pingpong-versenyen is részt vehettek. Az iskola kiemelt jelentőséget tulajdonít a sportnak, a kézilabda-mérkőzések újabb versengés lehetőségét biztosították.

Környezetvédelmi kvízre is invitálták Bíró György vezetésével a város iskoláinak diákjait a játszva tanulás jegyében. A kisebbeket zenés műsor szórakoztatta és színesítette a programpalettát, hogy a játszótér udvarán megvalósult játszóteret szintén az Árpád napok keretén belül adták át.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A programsorozaton képviseltette magát számos környező település a meghívott váci iskolákon kívül, sőt, Csíkszeredáról is érkeztek vendégek. A díjazottaknak értékes jutalmakat biztosítottak a rendezvénysorozat támogatói, többek között a DDC Kft., az Ipress Center, az Elevenpark, a Kucsák Könyvkötészet és a Veresegyházi Medveotthon. ♦

Verseny a természetvédelemről az Árpádban

Az idén is az Árpád Fejedelem Általános Iskola volt a házigazdája az Árpád napok keretében az általános iskolások városi környezetvédelmi versenyének. A versenynek a természetvédelem, a madarak védelme volt a témaköre. Így a résztvevő általános iskolás csoportok testközelbe kerülhettek szárnyas védenceinknek, akiket az urbanizáció hatásai miatt védenünk kell önmagunktól, emberektől.

A versenyen számos szituációs feladat segítségével készítették fel a gyerekeket játékos módon a természet védelmére, a szemlélet kialakítására – tudtuk meg a főszervezőtől, Bíró Györgytől.

A versenyre ellátogatott Mokánszky Zoltán alpolgármester is, aki a diákok köszöntésében kiemelte, hogy amit hallottak, amit tanultak, bátran mondják el otthon szüleiknek, vonják be őket is a természet védelmébe, hiszen nem árt feleleveníteni azt, hogy mik a kötelességeink, hogy bátran tovább adhassuk természeti értékeinket, amiket nem nagyapáinktól kaptunk örökbe, hanem unokáinktól kaptunk kölcsön. Ezért vigyáznunk kell rá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Mint minden versenynek, ennek is voltak győztesei. Harmadik helyet ért el a Petőfi Sándor Általános Iskola csapata, ezüstérmesek lettek egy fél ponttal lemaradva az árpádosok csapata, és a dobogó legmagasabb fokára a Karolina Katolikus Általános Iskola csapatának tagjai állhattak fel. A győztesek hasznos ajándékokat kaptak, amik segítségével útra kelhetnek felfedezni a természetet.

A versenyt a város megbízásából Bíró György és Barátai rendezték. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments