Birkózó vb: rossz kezdet után csak jobb lehet a folytatás

Rögtön hidegzuhannyal indult a budapesti birkózó világbajnokság a magyarok számára. Tudtuk, nem a szabadfogás az erősebb szakágunk, de hogy ennyire, azt azért nem gondoltuk. A kötöttfogásban valóban nagyobbak az esélyeink, ott több, korábban Vácott nevelkedő versenyzőnk is érdekelt.

Egyik reménységünk, a 86 kilós Veréb István éhgyomorra vereséget szenvedett a nap első mérkőzésén litván ellenfelétől 7-4-re. És nem kellett sokat várnunk a második magyar fiaskóra sem, melyet Molnár József (61 kg) „szállított”. A kecskeméti enervált, színtelen, erőtlen birkózással nehezen magyarázható vereséget szenvedett egy sehol sem jegyzett szenegáli versenyzőtől, az arány: 10-2 oda.

Ezután jött némi szépségtapasz, mert Ligeti Dániel hozta a kötelezőt osztrák vetélytársával szemben 6-1 arányban. A magyarok közül utolsónak Gulyás Zsombor lépett szőnyegre (74 kg), tőle vártuk, hogy legalább egálra hozza a délelőtti mérlegünket. Nem jött be, mert a kínai 5-3-ra legyőzte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Akik kikaptak, már csak abban reménykedhetnek, hogy az őket legyőzők bejutnak a döntőbe, így számukra megnyílik a vigaszág kapuja. A sansz minimális, de várjuk ki a végét. Addig is bízzunk Ligeti Dánielben, aki még széppé is teheti a mai napot a mi számunkra.

Vasárnap reggel ebben a szakágban mérlegel a Vácról indult Eb-bronzérmes, 79 kilogrammos Nagy Mihály. Szurkoljunk Misinek és persze a további hat magyar szőnyegre lépőnek! (képünkön: a Váci Napló tudósítója, Jaberits Zsolt a vb-n)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments