Birkózó vb: egy ukrán húzta ki a magyarokat a kátyúból

Ma végre megtört a jég. Bár továbbra is sorozatban veszítik el a magyarok a mérkőzéseiket – és ma ehhez a nem éppen dicsőséges sorozathoz csatlakoztak a hölgyek is -, mégis akadt egy legény – igaz, ő ukrán és mindössze tartózkodási engedéllyel rendelkezik Magyarországon, ám a nemzetközi szövetség engedélye alapján magyarként vehet részt a világbajnokságon. (Az olimpiához már állampolgárság is kellene…!) A lényeg: Olejnyik Pavlo kedden a bronzéremért birkózhat a Papp László Budapest Sportarénában – jelenti a Váci Napló tudósítója a helyszínről.

A mai napon is egy vigaszági mérkőzés jutott nekünk kezdésnek, ezúttal a 65 kilogrammban az ukrán-magyar 21 esztendős Asarin révén. Dicséretére legyen mondva, nem ijedt meg jóval tapasztaltabb koreai ellenfelétől és bátran gyűjtögette a pontokat. Ötig jutott, az ellenfél kilencig, így elszálltak a további remények.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Ma a szabadfogásúak utolsó két súlycsoportja is megkezdte a küzdelmeket. Lukács Norbert (70 kg) számára mindössze egy mérkőzésből állt a vb, azon kikapott az örmény világbajnoktól és ezzel be is fejezte. Már csak egy legény maradt a tízfős csapatból, hogy megmentse a szabadfogásúak becsületét, és Olejnyik Pavlo ezt meg is tette. Az első mérkőzését különösebb erőfeszítés nélkül nyerte, mivel argentin ellenfele eddig kifürkészhetetlen okokból nem jelent meg a szőnyegen… Ezzel már a legjobb nyolc között volt.

Következett egy kanadai, akit másfél perc alatt technikai tussal intézett el, így bejutott az esti elődöntőbe, ahol nem más, mint az egy évvel ezelőtti párizsi világbajnok amerikai Snyder várt rá. Érvényesült a papírforma, nyert a jenki, így a 97 kilós súlycsoportban létrejött a 2017-es vb visszavágója Snyder és az orosz klasszis Szajdulajev között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A hölgyek is megkezdték a küzdelmeket két súlycsoporttal. Az 55 kilogrammban Galambos Ramóna egyesült államokbeli, míg Dollák Tamara (59 kg) mexikói ellenfelétől kapott ki nagyon simán. Az őket legyőzők nem jutottak döntőbe, így mindkettőjük számára befejeződött a világbajnokság.

Kedden este 18 órától szurkolhatunk, hogy éremmel búcsúzhassunk a szabadfogású versenyektől. (képünkön: Galambos Ramóna)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments