Ma akár még jégeső is eshet, de később majd javul az idő

Kedd késő estig több hullámban, összességében több helyen várhatóak zivatarok, intenzív záporok helyenként felhőszakadás (30-50 mm, kevés helyen akár 50 mm feletti lokális csapadék) szélerősödés (40-65 km/h) és esetleg kisebb méretű jég kíséretében. Estétől a csökken csapadékhajlam – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Időkép előrejelzése szerint hajnalban a csapadékmentes tájakon pára-, ködfoltok képződhetnek. A légmozgás főként nyugaton és északkeleten lehet élénk, a zivatarokat pedig erős, akár viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 13-18, délután 20-26 fok várható. Frontmentes idő lesz.

Szerdán már több lesz a napsütés, de még több helyen előfordulhat kisebb eső, főként északkeleten zápor, zivatar. A Dunántúlon, és délután északkeleten is feltámad az északi-északnyugati szél. Napközben 23-28 fokra készülhetünk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüt a nap, helyenként még záporok, zivatarok kialakulhatnak. A légmozgás csak zivatarok környezetében támadhat fel. Nappal 23-29 fokig melegszik a levegő.

Pénteken hosszabb napos időszakokra készülhetünk, de kisebb záporok, zivatarok elszórtan kialakulhatnak. Nyugaton élénk lehet a délies szél, délután 24-30 fok várható. Szombaton nyugat felől megnövekszik a felhőzet és egyre több helyen készülhetünk záporra, zivatarra. A maximumok 23-30 fok között alakulnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments