Kihasználták a Facebook biztonsági rését, 50 millió károsult

Csaknem ötvenmillió Facebook-felhasználó fiókja felett szerezhettek irányítást ismeretlen támadók – jelentette be pénteken délután a közösségi portált üzemeltető vállalat. Az incidenst a hét elején fedezték fel, és megállapították, hogy a támadók egy biztonsági rést használtak ki, amely azt a funkciót érinti, amelyen keresztül a felhasználók megnézhetik, hogy kívülállók mennyit látnak a profiljukból – írja a 24.hu. Ezt a funkciót a történtek hatására átmenetileg felfüggesztették.

A Facebook értesítette a hatóságokat, de egyelőre saját vizsgálatuk elején tartanak – nem tudják, honnan érkezhetett a támadás és milyen kiterjedésű volt. Pénteken biztonsági intézkedésként több mint 90 millió érintett felhasználót kiléptettek a rendszerből, nekik újra be kellett lépniük felhasználói fiókjukba. Jelszavakhoz nem fértek hozzá a támadók, így a tájékoztatás szerint nincs szükség a felhasználók részéről további intézkedésre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

A vállalat részvényei mindenesetre a péntek délutáni kereskedés során 3 százalékot veszítettek értékükből. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments