Kézilabda: ha a Makkabin túljutunk, megint jön a Siófok

A GVM Europe-Vác hazai pályán 12 góllal legyőzte az izraeli Makkabi Arazim Ramat Gan csapatát szombaton, a női kézilabda EHF Kupa-selejtező első fordulójának első mérkőzésén. Az izraeli klub feladta a pályaválasztói jogát, így a visszavágót vasárnap 17 órától ugyancsak Vácott rendezik. Eredmény, női EHF Kupa, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés: GVM Europe-Vác – Makkabi Arazim Ramat Gan (izraeli) 39-27 (20-13). A Vác legeredményesebb játékosai: Diószegi 8, De Souza 6, Helembai, Hámori 4-4.

Sérülés miatt több játékosát – többek között az ifjúsági vb-ezüstérmes Kuczora Csengét – is nélkülöznie kellett a Vácnak, amely szerdán nagy bravúrral rangadót nyert Siófokon (29-28), így az egészséges kézilabdázói is fáradtsággal küszködtek. A magyar csapat dolgát az is nehezítette, hogy rendkívül kevés információ állt rendelkezésére ellenfeléről, ezért nehezen tudott felkészülni az izraeli együttesből.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

Eleinte jól tartották magukat a vendégek, akik ügyes, ötletes alapjátékuknak köszönhetően többször vezettek is egy góllal. A 13. perctől magabiztosabbá, pontosabbá váltak a váciak, növelték a különbséget és két 5-1-es sorozatuknak köszönhetően a szünetben már hét találattal vezettek (20-13).

A második félidőben a cseréknek és a legfiatalabb játékosoknak is lehetőséget adott Szilágyi Zoltán vezetőedző. A Makkabi húsz percig tartani tudta hátrányát, de a hajrában egy 5-0-s szériával fölényessé vált a Vác győzelme (39-27).

„A tompa kezdésünk elsősorban a védekezésben mutatkozott meg. A hibák részleges kijavítása után már tudtunk gyors ellenakciókat vezetni és könnyű gólokat dobni. A nem túl magas ellenféllel szemben megengedhetetlenül sok átlövésgólt kaptunk, amin a visszavágón javítanunk kell. A dobott gólok számával elégedett vagyok, a kapottak mennyiségével nagyon nem” – értékelt a meccs végén Szilágyi Zoltán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A mezőny legeredményesebb játékosa az izraeli Shira Eden Vakrat volt, aki 15 lövésből 9 gólt dobott.

Továbbjutás esetén a váciaknak a nemzetközi porondon a Siófok lesz a következő ellenfelük. A mezőnyhöz a magyarok közül a Dunaújváros és az Érd csatlakozik még. A csoportkör eléréséhez a Vácnak három párharcot kell megnyernie. (képünkön: az izraeli csapat)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments