Diplomát szerzett a börtönben a móri mészáros

Előbb leérettségizett, majd a lelkészi diplomát is megszerezte Weiszdorn Róbert. A tatabányai férfi, miután a börtönben kitűnőre leérettségizett, nem hagyta abba a tanulást, felvételizett az egyik magyarországi egyetem teológiaszakára. Jelentkezését elfogadták, idén az államvizsgán is helytállt, így most már papírja van arról, hogy gyakorolhatja a lelkészi hivatást – írja a Blikk.

Az életfogytiglani börtönre ítélt férfinek nem volt fegyelmi ügye a fegyházban eltöltött tizenegy év alatt. Ideje nagy részét olvasással és rajzolással tölti. Miután a festőként dolgozó férfi 2007-ben bekerült a börtönbe, volt egy depressziós időszaka. Két nagyobb fia még a vezetéknevét is megváltoztatta, felesége pedig elvált tőle, sőt, azt tervezte, hogy külföldön kezdenek új életet. Végül mégis maradtak, sőt, a gyerekek látogatják az apjukat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

Weiszdorn volt az, aki 2002. május 9-én, a móri bankrabláskor segített a bankfiók feltérképezésében, a rablás idején pedig rálőtt a biztonsági őrre, majd a pénzintézet ajtajába állt, és elküldte az érkező ügyfeleket. Társa, Nagy László eközben lemészárolt nyolc embert. A páros öt év után bukott le, Nagy a börtönben öngyilkos lett.

2008-ban a bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Weiszdornt, 2010-ben a másodfokú bíróság 40 évre emelte a férfi minimálisan letöltendő büntetését. Így legkorábban 74 évesen szabadulhat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments