Az idei Pro Urbe díjas főorvosnak gratuláltak kollégái

A Jávorszky Ödön Kórház összevont főorvosi-főnővéri értekezletének egyik napirendi pontjaként gratulált kedden dr. Szalóki Tibor PhD főorvosnak dr. Urbán Edina főigazgató főorvos, amiért rangos városi kitüntetésben részesült. A gasztroenterológiai osztály vezetője augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén vehetett át egyéni Pro Urbe kitüntetést Fördős Attila polgármestertől.

A városi ünnepségen vastapssal köszöntötték a főorvost, aki sokat tett a váci egészségügyért, a betegekért és a város nemzetközi elismertségéért. A Jávorszky Ödön kórház főigazgatója a gratuláció mellett köszönetet is mondott a doktor úrnak, valamint elismerően beszélt Szalóki Tibor munkájáról, amivel a kórház jó hírnevét is erősíti. Az intézmény nevében sok sikert és jó egészséget kívánt a további munkájához.

Az ünnepségről az Állami Népegészségügyi Ellátó Központ közösségi oldalán számolnak be részletesen, megemlítve, hogy dr. Szalóki Tibor 1981-ben végezett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen summa cum laude minősítéssel. Három évig volt tudományos diákkörös gastrointestinalis endoscopia témában, két nyertes rektori pályázata volt. Két évig Népköztársasági Ösztöndíjat kapott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Jelenleg is első munkahelyén dolgozik Vácott, ahol már medikusként végezhetett gastroenterológiai tevékenységet. Az országban elsők között szervezte meg a készenléti endoscopos szolgálatot vérző betegeknek. Belgyógyászatból 1986-ban, gastroenterológiából 1989-ben szakvizsgázott jeles eredménnyel. Klinikai farmakológiából 2004-ben tett jeles szakvizsgát.

Eddigi szakmai munkája során több hónapot töltött vezető magyar gastroenterológiai intézetekben, ahol igyekezett tapasztalatokat szerezni és a metodikákat Vácott is bevezetni.

A gasztroenterológiai szakvizsgára való felkészülés részeként többször volt szakmai gyakorlaton, továbbképzésen a Szegedi Tudományegyetem ÁOK I. Belgyógyászati Klinikán. A munkakapcsolat eredményeként számos közös hazai és nemzetközi publikáció és egy, 2007-ben New Yorkban megjelent szakkönyv részlet született.

1994 májustól szeptemberig a Japanese Council for Medical Training fellow-jaként gastroenterológiai gyakorlatot töltött Tokyoban a Toranomon Hospitalban. Megismerhette a japán stílusú endoscopiát, találkozhatott a gasztroenterológia ottani úttörőivel, részt vett japán orvoskongresszusokon is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Számos új, hazánkban még nem, vagy „nem úgy” honos eljárást ismerhetett meg és ezeket alkalmazza a mindennapi gyakorlatban. Hollandiában az amszterdami Akadémiai Központban, Belgiumban, valamint Svédországban és Indianapolisban Lehman professzornál volt egy hónapnál rövidebb tanulmányutakon.

1978-óta tagja a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak. Tagja még a Magyar Belgyógyász Társaságnak, valamint az Európai Gasztroenterológiai Társaságnak. 1996-óta vezeti a váci gasztroenterológiai osztályt. 1999-óta principal investigatorként  nemzetközi vizsgálatokban dolgozik.

2003-ban megkapta az Orvosi Hetilap Markusovszky Díját. Fő érdeklődési területe a korai rákok endoszkópos diagnosztikája és az intravitális festések. 2009-ben Ph.D. fokozatot szerzett a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán elméleti orvostudomány területén summa cum laude minősítéssel.

Vácott és környékén nagyon sok beteg köszönheti gyógyulását dr. Szalóky Tibornak és csapatának. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments