A kutyaterápiáról is beszéltek a kórházlelkészek

Nyár végi szakmai napját tartotta meg a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata pár napja Vácon. Az esemény szentmisével kezdődött a Barátok templomában. A helyi közösség tagjai énekes és zenei szolgálatukkal szereztek örömet a lelkigondozóknak és a beteglátogató önkénteseknek.

A szolgálat vezetője, Faragó Artúr atya munkatársaiért ajánlotta fel a szentmisét. „A szentírási részletek segítettek, hogy meghívásunkra és talentumainkra gondolhassunk, hálát adhassunk és imádkozhassunk mindennapi munkánkért és a ránk bízottakért” – olvasható az eseményről szóló beszámolóban.

A szentmise után a püspöki palota dísztermében Uzsalyné dr. Pécsi Rita, az EKIF pedagógiai igazgatója, neveléskutató tartott előadást a társas intelligencia témakörében a résztvevőknek. Biztatott a kapcsolatok őszinteségére, építő tartalmainak erősítésére.

Farkas Cecília mentálhigiénés szakember, beteglátogató önkéntes Rézi kutyájával együtt volt jelen az eseményen. Az előadás a váci Jávorszky Ödön Kórházban folyó állatasszisztált intervencióról szólt. Bemutatta a kutyás terápia és aktivitás elméletét és gyakorlatát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Dr. Versegi Beáta Mária nővér arról tanított, hogyan előzzük meg a mindannyiunkat fenyegető rém, a kiégés pusztítását, hogyan gyűjtsük össze, mozgósítsuk erőforrásainkat saját magunk és mások érdekében is.

Nagyszerű alkalmak a váci találkozások arra, hogy az egyházmegye területén található, egymástól távol eső kórházaknál szolgáló testvérek örülhessenek egymásnak, beszélgethessenek, tapasztalataikat, de mindennapos dolgaikat is megoszthassák egymással.

A tavaszi képzési napok mellett az őszi szakmai napok is lehetőséget nyújtanak az egymással való kapcsolatok ápolásának és a szolgálatban való elmélyülésre. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments