Lengyelországban veri fel a port Lallerék terepmotorja a hétvégén

A váci Laller Racing Dakar Team folytatja a világkupás szereplését, hiszen röviddel a HunGarian Baja után Lengyelországba látogat Horváth Lajos csapata. Lallerék régi adósságot törlesztenek maguk felé, hiszen a Baja Poland jóideje a sportolók kívánságlistáján szerepel.

A váci dakaros már évek óta „szemezett” a lengyel futammal, ám a HunGarian Bajahoz mért időbeli közelsége miatt sokáig nem valósulhatott meg a kaland. Egészen mostanáig, hiszen az előttünk álló hétvégén Kárpáti Péter társaságában nekiugrik a kihívásnak:

„Régóta tervezem, hogy ellátogatok a lengyel barátaink által szervezett világkupa futamra, ám eddig valahogy mindig kedvezőtlenül alakult ez a történet. Ám most két héttel a magyar verseny után rendezik a Baja Polandot, így minden értelemben fel tudtunk készülni, és ezúttal neki is vágunk a távnak. Nagyon várom már a tereprali Európa-bajnok Krzysztof Holowczyc által kijelölt pályákat, a tavalyi felvételeket nézegetve úgy láttam, többnyire a homokos talajszerkezet fog dominálni. Szerintem ez fekszik majd nekem, de ide sem az eredményért utazunk, ez egy újabb fontos állomás lesz az ambícióinkban és a felkészülésünkben. Szeretnénk olajozott csapatként funkcionálni, célba érni és egy jót motorozni” – mesélte érzéseit Horváth Lajos.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

Kárpáti Péter röviddel a HunGarian Bajan bemutatott ügyes motorozása után hasonló célokkal vág bele a lengyel versenybe.

„Itt is a táv teljesítése lesz az elsődleges prioritás, nyilvánvaló, hogy mi nem törhetünk a gyári támogatással rendelkező fiatal titánok babérjaira. Ennek ellenére szeretnénk minél jobban szerepelni, a földrajzi közelségből és a verseny rövidségéből kiindulva bátran húzhatjuk majd a gázt. Ugyanakkor bennünket is épségben és egészségesen várnak haza, tehát evidens, hogy nem fogjuk magunkat túlvállalni.

Csapatmunka, tapasztalatgyűjtés, élvezeti faktor – ez a három legfőbb dolog, amit szem előtt tartunk. Most is biztos lesznek olyanok, akik hatalmas elánnal vágnak neki a futamnak, ők azok, akik gyakran eltévednek, vagy ne adj isten balesetet szenvednek. Mi ezzel szemben a kiegyensúlyozottságot, a pontos navigációt tartjuk követendőnek, és úgy gondolom, hogy ezek segítségével odaérhetünk a középmezőnybe” – összegezte érzéseit Kárpáti Péter.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Labdarúgás - Hoztuk a kötelezőt a Felsőpakony ellen

A Baja Poland pénteken egy rövid prológgal indul, majd szombaton és vasárnap kőkemény megmérettetés vár a Laller Racing magyarjaira. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments