Kézilabda: a Dunaújváros ellen kezdi szombaton a bajnokságot a Vác

Szombaton megkezdődnek a küzdelmek a női első osztályú kézilabda bajnokságban. A Váci NKSE csapata az első fordulóban a Dunaújváros csapatát fogadja hazai pályán. A mérkőzés 18 órakor kezdődik a sportcsarnokban.

Csapatunk az elmúlt hetekben több felkészülési mérkőzést is játszott. Jártak például Székelyudvarhelyen, a bajnokságban európai kupaszereplést érő hatodik helyen végző váci gárda szombaton 48–13-as győzelmet aratott a zömében ifjúsági játékosokból álló, az elmúlt idényben a másodosztály utolsó helyén végző Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klub ellen.

Két nap múlva azonban már jóval nehezebb erőpróba várt Szilágyi Zoltán csapatára. A székelyudvarhelyi sportcsarnokban félezer néző előtt a román bajnokság legutóbbi kiírását a hetedik helyen záró, szebb napokat is megélt ACS Corona 2010 Brasov volt az ellenfél, a vége: GVM Europe Vác–ACS Corona 2010 Brasov 29–24 (13–12). A találkozó előtt a csapatok bevonulásakor vastapsot kaptak a Debrecenben junior világbajnokságot nyert játékosok: Suba Sára, Kácsor Gréta, és a NEKA-tól igazolt Szabó Kitti – számol be a túráról a klub honlapja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Németh András szakmai igazgató bizakodóan nyilatkozott: „Remélem, most is olyan remek év elé nézek, mint amikor legutóbb élvezhettem a székelyek vendégszeretetét, hiszen akkor bajnokságot nyertünk a Fradival” – tréfálkozott a lefújás után a szakember. – „Roppant élvezem a fiatalokkal végzett munkát, s örülök, hogy a mai nagyon színvonalas meccsből mi kerültünk ki győztesen, hiszen így sikerült meghálálni székelyudvarhelyi szurkolóink szeretetét, biztatását. A túra előtt is elmondtam: fontosnak tartom, hogy fiatal játékosaink megismerjék Erdély, az itt élő magyarok történetét – ez is része egyhetes székelyudvarhelyi edzőtáborozásunknak.”

A gárda nemsokára lejátssza az EHF Kupában az első forduló mérkőzéseit, mindkétszer hazai pályán, a városi sportcsarnokban küzdünk meg az izraeli bajnok Maccabi Arazim Ramatgan csapata ellen. A mérkőzések pontos időpontjai: szeptember 15. (szombat) 15:30 és szeptember 16. (vasárnap) 17 óra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments