Hatodszor is csípni fogod a nagymarosi Csípős Fesztivált

„Csípd ki magad, és hozd el a paprikádat” hirdették az első alkalommal, de idén is csípd ki magad! – immár hatodszor! Pattanj fel a vonatra, pattanj le Nagymaros-Visegrádon és vesd bele magad a gasztromazochisták országos ünnepébe – ajánlja a főszervező, Nagy Gábor, Gabko, a chili termesztés nagymarosi atyja. Idén is augusztus utolsó szombatja a nyár legforróbb napja Nagymaroson!

A nagymarosi Csípős Fesztivál idén is a méltán híres nagymarosi termelői piacra épül, de kibővített helyszínen és hosszabb időtartamban, egészen estig fog tartani.

Csípős programok, amik az idelátogatókat várják – néhány versenyszámra nevezés szükséges – paprika szépségverseny, csípős evőverseny, tombola, chili termékkóstoló.

Idén is rengeteg ismert és kevésbé ismert chilitermelő érkezik az ország különböző szegleteiből, sőt külföldről is, hogy a közönséggel megismertesse különleges csípős termékeit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Több mint 40 termelő, akik hagyományos módon, itt mutatják be az idei újdonságaikat. A kiállítókat egyenként bemutatva megtalálják a rendezvény facebook oldalán! Szinte mindenki itt lesz, aki él és mozog a chili világában!
A csípős élmény fokozásában a helyi vállalkozások is részt vesznek: Alíz Cukrászműhelye, a Sigil Galéria és Kávézó, a Bor-Piac és a Bors-Só, az előbbi az italok az utóbbi az ételek szerelmeseit várja, – tavaly nagy sikert aratott a Bor-Piac csülkös pacalja, volt aki négyszer evett belőle, idén is lesz -, a Maros Étterem, a Piknik Manufaktúra, a Nokedli, a Mátyás Étkezde, a Sakura Cukrászda.

A résztvevő helyszínek, illetve a piac árusai csípős fesztivál zászlókat kapnak, hogy felhívják a figyelmet csípős termékeikre. Lesz csípős fagyi, csípős péksütemény, csípős kürtőskalács, csípős sör, csípős lekvárok, sajtok, kolbászok stb. De ezen a napon a Német Nemzetiségi Tájház is csípős meglepetéssel várja a látogatókat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A helyszínen a Zsambbq csapat, igazi barbeque ételekkel várja a közönséget.

A Fűtőház Sörfőzde is felfűti a mozdonyait és nem csak üvegben, hanem csapról is ihatják a hűsítő nedűt, ha már elég volt a csípősből.

Persze a hűsítő fröccsből és borból sem lesz hiány, mert a Bor-Piacon kívül a Borháló Vác is itt lesz velünk! Az biztos, hogy éhezni, szomjazni most sem fog senki!

A csípős gasztronómiai programokon felül napközben koncertek is lesznek. A Suhaj zenekar nyitja meg hagyományosan a Csípős Fesztivál zenei egyvelegét, fellép a Die Blumen német nemzetiségi tánccsoport, itt lesz Ricsi fiú a Dumaszínházból, Bene Annamária fuvolán játszik, a Countaktus Country, valamint a vörös forró chili bors tribute zenekara a leg ERŐSebb PISTA, a gyerekeket kézműves sarok várja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Aki ezt követően még bírja szuflával, azt várják a fesztivál esti záró programján, a Nomád Bárban.

Tehát csípd ki magad, csípj meg egy vonatjegyet és hagyd, hogy csípjen! Ezt csípni fogjátok! – ajánlják a szervezők. A rendezvény továbbra is díjtalan! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments