Egy hároméves gyermeket kellett újraéleszteni a váci strandon

Egy három éves kislány életét mentette meg a gyors segítség kedd délután a váci strandon – számol be a hírről az ES televízió. A szerda esti híradó vezető híréből az is kiderült, hogy a baj észlelése után többen is azonnal hozzáláttak a szakszerű újraélesztéshez és ez végül sikerre vezetett.

A kislány a szüleivel járt a strandon és a gyermekmedencében fürdött. Édesanyja egyszer csak azt látta, hogy a kicsi hason fekve lebeg a vízben és nem mozdul. Azonnal odaszaladt és kiemelte, majd segítségért kiáltott. Erre többen is megmozdultak, az elsők között Tompos Zoltán úszómester és a büfét üzemeltető Rusvay Gábor (képünkön), aki később elmondta: bátyjától, a mentőállomás vezetőjétől, Rusvay Balázstól tanult meg sok mindent a segítségnyújtással kapcsolatban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ünnepi hangulat különleges szivárvánnyal a váci Kossuth téren

A mentésbe mások is bekapcsolódtak, volt, aki a mentőket hívta azonnal, s amíg a kocsira vártak, tartotta a kapcsolatot a diszpécserrel. Rusvay Gábor úgy látja, jók az emberek: Szeidl Piroska, Wachter Ferenc, és az úszómester is együttműködött vele a szakszerű életmentésben.

Turza Bernadett, a Váci Sport Nonprofit Kft sportszervezője arra hívta fel a figyelmet, hogy még a legkisebb vízmélységű medencében is történhet baj, ha nem figyeljük folyamatosan gyermekünket.

A gyermek perceken belül magához tért, de végül egy budapesti kórházba szállították megfigyelésre. A négy gyermekes család nyári vakációja ily módon szerencsésen végződött városunkban. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments