Csalódás: Galambos Péter a hatodik helyen végzett a döntőben

Galambos Péter a hatodik helyen végzett könnyűsúlyú egypárban a skóciai Hamiltonban zajló evezős Európa-bajnokság utolsó, vasárnapi versenynapján. A tavalyi, berlini kontinensviadalon ugyanebben a versenyszámban ezüstérmes magyar versenyző a 2000 méteres táv negyedénél a negyedik volt, több mint egy hajóhossz hátránnyal.

Svájci és olasz ellenfele a folytatásban még jobban elhúzott tőle, így féltávnál már látszott, hogy legfeljebb a bronzéremért lehet versenyben.

A hajrát hatodikként kezdte Galambos Péter, és mivel nem tudott javítani, az A döntő utolsó helyén végzett.

„A középfutamban nyújtott teljesítményemtől némileg elmaradt ez a mai, egy kicsit csalódott is vagyok emiatt. Bíztam benne, hogy a tegnapihoz hasonló versenyzéssel el tudom csípni a dobogót, ami nagyon nagy szó lett volna” – nyilatkozta az MTI-nek a Vác Városi Evezős Club sportolója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Hozzátette, az idei év eddig nem úgy sikerült számára, ahogy tervezte, de a döntőbe jutást részsikernek tekinti, és annak is tud örülni.

„Ha az ember már ott van, akkor nyilván szeretne minél előbbre kerülni. A folytatásban a plovdivi világbajnokságra próbálom élesíteni a formámat, szeretnék ott is legalább a döntőbe kerülni, és az érmekért harcolni” – mondta Galambos.

Az Európa-bajnokságon 18 versenyszámban hirdetnek győztest. A mezőnyt 32 ország több mint 500 evezőse alkotja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments