A hosszú hétvége időjárása: továbbra is gatyarohasztó lesz a meleg

Folytatódik a kánikula a következő napokban. Ha valami hűvösebbet szeretnénk, imádkozhatunk egy hűsítő záporért, vagy kereshetünk egy klímás szobát. Mindenesetre érdemes figyelni a már unalomig ismételt orvosi intelmekre, főleg az idősebbeknek.

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton is alapvetően napos, meleg időre számíthatunk, egy-egy kisebb zápor, zivatar csupán a Bakonyban, délen, délnyugaton valamint északon, északkeleten alakulhat ki. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 30-34 fokot mérhetünk. Marad a frontmentes idő.

Vasárnap is a napsütésé lesz a főszerep, a megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb északon és délnyugaton alakulhat ki néhol rövid zápor. Keleten időnként megélénkülhet az északi-északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 13 és 19, délután 30 és 34 fok között alakul.

Hétfőn is meleg, napos időre készülhetünk. Egy-egy zápor az északi tájakon fordulhat elő. Keleten megélénkülhet az északias szél. Napközben 30-34 fok valószínű.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Kedden és szerdán is kánikulára, délutánonként 30 és 35 fok közötti hőmérsékletre van kilátás. Sok lesz a napsütés, legfeljebb néhol alakulhat ki kis eséllyel egy-egy frissítő zápor, zivatar. A jellemzően mérsékelt északias szél kedden főként nyugaton, szerdán csak néhol élénkülhet meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments