Vác és Donaueschingen: megerősítették a testvérvárosi szerződést

Huszonöt év után megerősítették Vác és a németországi Donaueschningen testvérvárosi kapcsolatát. A Váci Világi Vigalomba érkezett német küldöttség vezetőjével, Erik Pauly főpolgármesterrel városunk polgármestere, Fördős Attila ünnepélyes keretek között írta alá a jövőt meghatározó nyilatkozatot.

A negyed századdal ezelőtt létrejött együttműködés mindkét városnak előnyös volt, hiszen nem csak a hivatalos, hanem a civil kapcsolatok is erősödtek. Számos váci és donaueschnigeni szervezet vette fel egymással közvetlenül a kapcsolatot, mint például a Forte Fotóklub és a Die Camera nevű ottani egyesület, amely most, az aláírással egy időben nyitotta meg kiállítását a városháza első emeleti folyosóján.

Mindkét városban működik baráti kör, amelyek aktívan részt vesznek a kapcsolatok építésében. Erik Pauly beszédében fontos pillanatként említette, amikor egy váci hölgy, Furucz Angelika és egy dunaueschngeni fiatalember, Dirk Müller házasságot kötött, s különös üzenete a sorsnak, hogy közös gyermekük, Benedikt a mostani váci megerősítő nyilatkozat aláírásának napján ünnepelte harmadik születésnapját.

 

Bernhard Everke, Fördős Attila és Erik Pauly a városházi ünnepségen

A városházi ünnepségen ott volt feleségével Bernhard Everke, Donaeschingen ma már nyugdíjas főpolgármestere, aki huszonöt évvel ezelőtt városunk első, rendszerváltás utáni polgármesterével, Bartos Ferenccel aláírta a testvérvárosi szerződést.

René Oberhänsli a donaueschingeni és Cservenák Péter, a váci fotóklub vezetője a kiállításon

A Donaueschingen életét, a város legszebb részeit bemutató kiállítás a városházán megtekinthető. ♦

 

Vélemény írása Facebook profillal

1
Szólj hozzá!

avatar
1 megjegyzések
0 válaszok a témára
0 követés
 
a legtöbb reakciót kiváltó hozzászólás
legforróbb megjegyzéstéma
0 a komment szerzője
legutóbbi kommentek
  feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
anonim
Vendég

..és miért is jó ez nekünk?…

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.